پیام خراسان

آخرين مطالب

از شایعه تا واقعیت واکسن سینوفارم اجتماعي

از شایعه تا واقعیت واکسن سینوفارم
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - ایسنا/خراسان جنوبی رئیس بخش عفونی بیمارستان ولیعصر (عج) بیرجند گفت: انتظار ما از جلوگیری از عفونت در واکسن‌ها حداکثر 45 درصد بوده است که واکسن آسترازنکا و اسپوتنیک ارقام به این درصد نزدیک است، اما در مورد سینوفارم عدد متفاوت است.

مسعود ضیایی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: چند روزی است که یک نامه خطاب به فرهنگستان علوم پزشکی از سوی گروه سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز منتشر شده که موجی از نگرانی را ایجاد کرده است و آن نگرانی این است که واکسن سینوفارم که 81 درصد واکسن‌های مورد استفاده در ایران است چرا فقط پنج درصد کاهش ابتلا داشته است.
وی با بیان اینکه هر چند در جدول منتشره هر سه واکسن اثر بخشی مطلوبی در کاهش بستری و فوت داشته‌اند و بسیار امیدوارانه است، اما توضیحاتی لازم است، افزود: در مطالعه شیراز تاثیر جلوگیری از عفونت مورد مطالعه قرار گرفته است نه پیشگیری از ابتلای علامت دار.
وی ادامه داد: در فضای مجازی کاربران سوالاتی از این قبیل پرسیده‌اند که چگونه ممکن است یک واکسن فقط پنج درصد در کاهش ابتلا سهم داشته ولی دز کاهش بستری بالای 55 درصد سهم داشته است؟؛ بازه زمانی و توزیع سنی مشارکت کنندگان مطالعه چه بوده است؟؛ نحوه سنجش پیامدها در مطالعه چگونه بوده است؟ خود گزارش دهی یا تست؟؛ سنجش پیامد 14 روز بعد از دوز دوم در مشارکت کنندگان چگونه بوده است؟؛ نوع مطالعه چه بوده است؟ گروه مورد و شاهد چگونه انتخاب شده است؟؛ چرا نامه‌ای با گزاره‌های مبهم به وزارت بهداشت اعلام نشده و به فرهنگستان علوم پزشکی ارسال شده است؟؛ فرهنگستان علوم پزشکی با چه هدفی خطاب این نامه قرار گرفته است؟؛ نامه مربوط به یک ماه قبل است و امروز منتشر شده است. در این مدت یقیناً گزارش مفصل تهیه شده است. چرا در این چند ساعت که اینگونه ابهامات در فضای مجازی منتشر شده اقدام به انتشار گزارش مفصل نکردید؟.
این متخصص عفونی با بیان اینکه این سوالات طبیعی است و باید پاسخ مناسب را به جامعه القا کرد، بیان کرد: در مطالعه شیراز ابتدا عفونت مدنظر محققین بوده است نه بیماری‌های علامت دار، این دو کلمه با دو دنیای کاملا متفاوت هستند یعنی امکان دارد بیماری عفونت را کسب کرده؛ اما بیماری علامت دار نداشته باشند یا اصطلاحاً ناقل بماند.
رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و فوکال پویینت علمی مراقبت و مدیریت بیماری‌های عفونی تصریح کرد: انتظار ما از جلوگیری از عفونت در واکسن‌های دیگر هم حداکثر 45 درصد بوده است که واکسن آسترازنکا و اسپوتنیک ارقام به این درصد نزدیک است، اما در مورد سینوفارم عدد متفاوت است.
وی ادامه داد: آخرین مطالعات تا انتهای آگوست 2021 نشان می‌دهد واکسینه‌های مبتلا به عفونت در طی شش روز اول پاک می‌شوند، اما غیر واکسینه‌ها تا مدت‌ها بیش از سه یا چهار هفته می‌توانند ویروس را منتشر کنند.
وی با اشاره به مطالعه‌ای در اصفهان بر روی 540 هزار فرد واکسن شده کامل و مقایسه با گروه‌های واکسین شده، افزود: شانس ابتلا در افراد واکسینه نشده 18 برابر بیشتر از افراد واکسینه شده کامل بوده است و شانس بستری در افراد واکسینه نشده 11.5 برابر بیشتر از افراد واکسینه شده کامل بوده است.
وی با بیان اینکه شانس مرگ در افراد واکسینه نشده 12 برابر بیشتر از افراد واکسینه شده کامل بوده است، اظهار کرد: در اصفهان اثربخشی واکسن‌ها در برابر ابتلا به بیماری کووید بررسی شده؛ نه اثربخشی در برابر ابتلا به عفونت.
وی با اشاره به بیانیه مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت، ادامه داد: این نتایج یک گزارش اولیه بوده است و نتایج نهایی پژوهش پس از تشکیل فازهای بعدی تحقیق، برای سیاست گذاری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پیام خراسان


آنالیزهای بیشتری لازم است
ضیایی ادامه داد: میزان کارایی واکسن‌ها با توجه به اپیدمی واریانت مختلف ویروس، کاملاً متفاوت است و نمی‌توان در این آنالیز اولیه به طور دقیق آن‌ها را با هم مقایسه کرد، به نحوی که میزان واکسیناسیون سینوفارم در پیک اپیدمی دلتا بوده و بقیه واکسن در زمان‌های دیگری تزریق شده است و به همین دلیل برای مقایسه دقیق تر به آنالیز نهایی به روش‌ کوهورت در طی ماه‌های بعدی نیاز دارد.
وی با بیان مهم‌ترین هدف واکسیناسیون علیه کرونا ویروس در جهان، افزود: کاهش موارد شدید منجر به بستری و مرگ ناشی از بیماری مهم‌ترین هدف است که در همین نتایج اولیه نیز به خوبی مشخص شده و تقریباً تمامی واکسن‌های مورد مطالعه به این هدف رسیده‌اند.
این متخصص بیماری‌های عفونی افزود: بیانیه مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت فارس با توجه به توضیحاتی که داده شد برخلاف آنچه برخی شبکه‌های معاند به آن پرداخته‌اند انجام واکسیناسیون کشوری استراتژی بسیار کارآمدی برای مقابله با بیماری کووید 19 در کشور بوده و نتایج آن را در کاهش قابل ملاحظه موارد شدید منجر به بستری و مرگ علی رغم موج سهمگین واریانت دلتا در کشور شاهد هستیم و همچنین برای قضاوت هر پژوهشی باید منتظر داوری علمی مقاله و چاپ آن در مجلات علمی معتبر باشیم.
موانع مهم سر راه واکسیناسیون
وی ادامه داد: ما اکنون در شرایطی قرار گرفته‌ایم که واکسیناسیون نوبت اول تقریباً به 60 درصد می‌رسد، اما واکسیناسیون نوبت دوم همچنان پایین است و موانع زیادی بر سر راه واکسن وجود دارد.
این متخصص عفونی افزود: با یک بررسی علم‌محور بر اساس مطالعات کاملاً شناسنامه‌دار مشابه آنچه مرکز افکارسنجی دانشجویان انجام داده است، دو عامل بسیار مهم به عنوان موانع سر راه واکسیناسیون وجود دارد؛ یکی عدم اعتماد به واکسن و دیگری عوارض واکسن است.
ضیایی بیان کرد: بدترین اتفاقی که می‌تواند در این زمان رخ بدهد، این است که ما بدون اینکه قصدی داشته باشیم آمار و اطلاعات غلط را در زمان نامناسب پخش کنیم و این باعث کاهش اعتماد مردم می‌شود؛ فراموش نکنیم باید به طور کامل با مردم رو راست باشیم.
وی با بیان اینکه معضل ما اکنون بروز نبودن اطلاعات و یا انتشار اطلاعات غلط یا نامناسب در زمان نامناسب است، یادآور شد: مردم بدانند واکسیناسیون به تنهایی کافی نیست باید در کنار آن برای اینکه بتوانیم به حداکثر کارایی برسیم تمام پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنیم.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/421487/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حدود 2 هزار زائر از آذربایجان‌غربی به حج تمتع مشرف می‌شوند

راز فرار رونالدو از سفر به آمریکا چیست؟

راز لبخند سردار حاجی‌زاده در نماز عید فطر فاش شد + فیلم

کشف محموله تریاک در پوشش بار هندوانه در قم

6 هزار عدد قرص از یک تعمیرگاه خودرو در مشهد کشف شد

کشف 3 تن چوب جنگلی قاچاق در تنکابن

بیشترین قاچاق سوخت در حوزه کشاورزی صورت می‌گیرد

گیتی آذرپی درگذشت

استقبال از کتاب جدید ظریف/ وزیر خارجه سابق ایران: امیدوارم این کتاب گامی هر چند کوچک به سوی درک بهتر سیاست خارجی و بهبود جایگاه ایران در جهان باشد

نحوه مدیریت و رویکرد کتابخانه‌های عمومی استان زنجان متحول شده است

افزایش تعداد شرکت‌های دولتی از 300 به 2هزار!

ثبت نام 1618 نفر در آزمون نوزدهمین دوره اعطای مدرک تحصیلی به حافظان قرآن کریم

هشدار شدید باران در 21 استان

هشدار باران شدید در 21 استان

سارق 200 دستگاه موبایل‌ در مشهد دستگیر شد

حمله نخست‌وزیر استرالیا به ایلان ماسک: او یک «میلیاردر متکبر» است

پذیرایی نجم‌الدین شریعتی از زائران در چایخانه حرم مطهر رضوی

معدوم سازی بیش از یک تن مواد غذایی فاسد در شهرستان فیروزه

یک کشته در برخورد تریلر با پراید در جاده نیشابور -فریمان

متهم به 200 فقره موبایل قاپی در مشهد دستگیر شد

رئیسی اسرائیل را تهدید کرد؛ اگر بار دیگر دست از پا خطا کنید معلوم نیست دیگر چیزی از شما باقی بماند!

رقابت 1618 حافظ خراسانی در آزمون سراسری اعطای مدرک تخصصی

20 هزار حافظ قرآن در خراسان رضوی

پویش مشهد مهربان مشارکتی مردمی برای احیای زندگی آسیب‌دیدگان

راه‌اندازی چهارمین قطار مسافربری قم ـ مشهد

سکه و طلا ارزان‌تر شد

پاکسازی 912 هکتار از اراضی خراسان رضوی با مشارکت مردم

تأسیس شرکت پروژه راهکاری برای تحقق جهش تولید

سند چشم‌انداز بلندمدت در حوزه گردشگری قم طراحی شود

عذرخواهی تتلو در دادگاه/ یک بازیگر زن تحریکم کرد آهنگ درست کنم

دستمزد معلم خصوصی ابتدایی مشهد چقدر است؟

رئیسی: اگر اسرائیل بار دیگر به خاک ایران تعرّض کند، معلوم نیست دیگر چیزی از این رژیم باقی بماند

دستگیری متهمان به سرقت احشام در بردسکن

انتشار تصاویری از سیستم لانچ و پرتاب پهپاد 136 برای اولین بار

راه‌اندازی چهارمین قطار قم_مشهد با تکیه بر توان تولید داخل

کمک یک میلیارد ریالی خیّر سلامت به بیمارستان شهید بهشتی سبزوار

جوکوویچ: امیدوارم یک بار دیگر با نادال بازی کنم

اعضای بیمار مرگ مغزی در مشهد جان 4 را نفر را نجات داد

اینترمیلان برای بیستمین بار قهرمان لیگ ایتالیا شد

کشف 2 کیلوگرم موادمخدر بلعی در ششتمد

آغاز ثبت‌ سفارش کتاب‌های درسی از فردا

کتاب «فقه و حکمرانی قاعده لا ضرر و لاضرار» منتشر شد

2241 دانش آموز قشمی به طرح مسطورا پیوستند

کتاب اولویت های پیشنهادی مجلس دوازدهم منتشر شد

نماینده مجلس: آقای رئیس جمهور، ملاک تورم، جیب مردم است نه آمارسازی‌ها

حمایت 3 هزار میلیارد ریالی صندوق ملی مسکن از طرح‌های زیربنایی مسکن خراسان‌جنوبی

20 هزار حافظ قرآن کریم در سطح استان خراسان رضوی وجود دارد

تولید 17 درصد کلزای خراسان رضوی در مشهد

موانع پیش‌روی صادرات خراسان رضوی باید برطرف شود

افتتاح اولین کتابخانه تخصصی مستقل کودک در خراسان جنوبی