پیام خراسان

آخرين مطالب

حسگری که می‌تواند سموم عسل را شناسایی کند علمي

حسگری که می‌تواند سموم عسل را شناسایی کند
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - پژوهشگران "دانشگاه فدرال اورال" (Ural Federal University) روسیه، حسگری را برای تشخیص ترکیب شیمیایی "نیتروبنزن" (Nitrobenzene) در مواد غذایی و لوازم آرایشی ابداع کرده‌اند. این حسگر علاوه بر این که به مقدار بسیار کمی از مواد برای تجزیه و تحلیل نیاز دارد، کار خود را با دقت بی‌نظیری انجام می‌دهد.
نیتروبنزن، یک ترکیب بسیار خطرناک است که اثر سرطان‌زایی و جهش‌زایی قابل توجهی دارد و خنثی کردن آن دشوار است. این ماده در صنایع شیمیایی، به عنوان حلال مورد استفاده قرار می‌گیرد. کنترل میزان این ماده در غذا و محیط زیست، بخشی ضروری از نظارت بر محیط زیست به شمار می‌رود. یکی از مواد غذایی که بیشتر در معرض آلودگی نیتروبنزن قرار می‌گیرد، عسل است. این موضوع به دلیل استفاده از حشره‌کش‌هایی است که برای محافظت از زنبورها و کندوها در برابر کنه به کار می‌روند.
بیشتر روش‌هایی که برای تعیین سطح نیتروبنزن در محصولات به کار می‌روند، به بررسی طولانی در آزمایشگاه نیاز دارند و به همین دلیل، برای تجزیه و تحلیل سریع مناسب نیستند. تلاش برای توسعه ابزارهای تحلیلی قابل حمل در این زمینه در حال افزایش است.
"آلیسا کوزیتسینا" (Alisa Kozitsina)، سرپرست این گروه پژوهشی گفت: حساسیت و دقت چنین تحلیلگرهایی، توسط ساختار تشخیص دهنده موسوم به لایه گیرنده تعیین می‌شود. لایه گیرنده، آنزیم‌ها و کاتالیزورهای بیولوژیکی را در بر دارد که به رغم داشتن برخی مزایا، با هزینه بالا و پایداری شیمیایی پایین نیز همراه هستند.
این گروه پژوهشی، از یک گیرنده مصنوعی به عنوان جایگزین سیستم‌های مبتنی بر آنزیم استفاده کرده‌اند و نمونه ابتدایی از یک تحلیلگر قابل حمل را براساس آن ارائه داده‌اند. به گفته پژوهشگران، این روش جدید با حساسیت استثنایی و حداقل هزینه برای آماده‌سازی نمونه همراه است.
"تاتیانا سوالوا" (Tatiana Svalova)، از پژوهشگران این پروژه گفت: حسگرهای الکتروشیمیایی برخلاف تحلیلگرهای نوری، بسیار کوچک هستند، استفاده از آنها ساده است و به مقدار بسیار کمی از محصول نیاز دارند.
پژوهشگران با استفاده از روش جدید خود توانستند مقدار خطرناک نیتروبنزن را در برخی از نمونه‌های تجاری عسل تشخیص دهند که روش‌های متداول تجزیه و تحلیل، آن را شناسایی نکرده بودند. مزیت مهم این روش جدید، امکان پیاده‌سازی آن در آزمایشگاه و ارائه آن به شکل ابزارهای قابل حمل است. پژوهشگران مطمئن هستند که توسعه این روش، نه تنها برای بررسی‌های زیست محیطی و کنترل کیفیت غذا، بلکه در صنعت نیز مورد نیاز خواهد بود.
پژوهشگران قصد دارند این حسگر را به صورت جهانی ارائه کنند و استفاده از آن را گستردش دهند. همچنین، آنها در نظر دارند که بررسی‌های بنیادین را در این زمینه ادامه دهند و سیستم‌های تحلیلی جدیدی را برای کار با مواد شیمیایی و داروهای خطرناک ابداع کنند.
این پژوهش، در مجله "Food Chemistry" به چاپ رسید.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/421710/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جنایت در لواسان تهران به سبک سریال مشهور آمریکایی

آخرین تصمیم دولت درباره افزایش تعطیلی آخر هفته

یک بار برای همیشه تفاوت گرگ، شغال و روباه را با رسم شکل یاد بگیرید

یوسفی: بار روانی منفی برای الفتی ایجاد نکنیم/ کسب مدال المپیک دور از دسترس نیست

رتقای سرانه مطالعه از مهم‌ترین راهکار‌های کاهش آسیب‌های اجتماعی

آیین سنتی پخت شیربرنج در روستای توندر کوهسرخ خراسان رضوی برگزار می‌شود

خراسان رضوی همیشه در آموزش اوتیسم پیشگام بوده است

20 اردیبهشت‌ماه آخرین‌ مهلت تبدیل پروانه کسب فیزیکی به الکترونیکی

افشای راز هوتن شکیبا برای صداسازی بچه؛ روش عجیب ایرج طهماسب در کار (فیلم)

واکنش شورای رقابت به افزایش 150 میلیونی قیمت پژو پارس

خدمت‌رسانی گردان نانوایان خانوک کرمان با همراهی گروه‌های خادم یاران از 8 استان کشور در دهه کرامت

برگزاری جشن بزرگ کارگران در ورزشگاه امام رضا(ع) مشهد

پرواز مشهد مقدس از فرودگاه اردبیل دایر شد

خودنمایی بخشی از جنگل‌های بلوط زاگرس در روستای مله پنجاب + فیلم

کامیون‌های حامل بار اضافه در مسیر خلخال - پونل توقیف شدند

امضای تفاهم نامه همکاری حوزه هنری و اداره کل تعاون خراسان رضوی

الزامات و برنامه زمانبندی تشکیل مرکز ملی داده‌های زیارت بررسی شد

ماجرای گروگانگیری خونبار!

بیش از 38 کشور هدف بازار صادراتی تولیدات خراسان شمالی هستند

ببینید | راز لبخند سردار حاجی‌زاده در نماز عید فطر

مسعود رجوی با پادرمیانی چه کسی از اعدام فرار کرد؟

افزایش موارد حیوان‌ گزیدگی در تربت حیدریه

اجرای 285 عنوان برنامه در دهه کرامت در استان

پیش بینی بارش‌های سیل آسا در 21 استان/ هشدار زرد صادر شد

شدت بارش‌ها همچنان ادامه دارند

هشدار بارش شدید باران در 21 استان

تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس در بیرجند از سیزدهم اردیبهشت آغاز می‌شود

نخستین رشته تخصصی دندانپزشکی در بیرجند مجوز گرفت

توسعه گردشگری نیازمند توجه به آموزش اصولی است/نبود برنامه ریزی چالش بزرگ گردشگری

فعالیت برخط سامانه اجاره بها در مشهد

حمل ریلی شمش از فولاد پاسارگاد به بلغارستان برای نخستین بار در راه آهن فارس

ساخت و افتتاح 27 مدرسه طی 6 ماه در منطقه تبادکان مشهد

فرهاد قائمیان: رشد کمی و کیفی خاصی را در بخش های مختلف جشنواره امام رضا(ع) شاهدیم/ اعطای جایزه ویژه «غزه» برای نخستین بار

فیلم| تنور رئیس اتحادیه نانوایان مشهد سرد شد!

اکران فیلم سینمایی «مست عشق» در 6 سینمای مشهد از فردا 5 اردیبهشت 1403

چهارمین قطار مسافربری قم به مشهد راه‌اندازی شد

تعزیرات خراسان شمالی به هفت‌هزار و 145 پرونده رسیدگی کرد

رکود ساخت‌و‌ساز در خراسان شمالی

امامزاده‌ای که زیارتش مانند زیارت سیدالشهدا (ع) است

اولویت‌های پیشنهادی مجلس برای شکوفایی اقتصادی کشور منتشر شد

رونمایی از کتاب «به توان هایتک» در دانشگاه فردوسی مشهد

عدم بیمه کارگران ساختمانی با وجود دستور فوری رئیس جمهور

هشدار باران شدید در 21 استان کشور

2 هزار و 300 قطعه زمین در خراسان جنوبی آماده واگذاری است

شناسایی و دستگیری سارقان قطعات خودرو در مشهد

2300 قطعه زمین ویژه‌ طرح جوانی جمعیت در بیرجند آماده واگذاری است

هشدار سیل صادر شد ؛ وضعیت بارش این 21 استان تا پنجشنبه 6 اردیبهشت

مجتمع کُک طبس با حداکثر ظرفیت تولید به فعالیت خود ادامه دهد

هشدار سیل صادر شد؛ وضعیت بارش این 21 استان تا پنجشنبه 6 اردیبهشت

دیدار 64 نفر از کارگران خراسان رضوی با رهبر انقلاب اسلامی