پیام خراسان

آخرين مطالب

معاون حقوقی، پشتیبانی و مجلس شورای اسلامی وزیر نیرو:

کارآمدی باید به دانشگاه‌ها بازگردد علمي

کارآمدی باید به دانشگاه‌ها بازگردد
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی معاون حقوقی، پشتیبانی و مجلس شورای اسلامی وزیر نیرو گفت: کارآمدی باید به دانشگاه‌ها بازگردد تا اشتغال داشته‌باشیم، ارتباط دانشگاه باید با جامعه ایجاد شود و نقش دانشگاه‌ها در کارآمدی آن است.

دکتر احمد حیدری، امروز 10 آذرماه، در اختتامیه نشست سراسری مسئولان کانون‌های بسیج اساتید دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای کشور که در دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای خراسان رضوی برگزار شد، عنوان کرد: افتخار ماست که امروز اعلام کنیم بسیجی انقلاب هستیم، انقلاب اسلامی ودیعه الهی است و حفظ خواهد شد و نهضتی که امام و شهدا و بعد از آن مقام معظم رهبری این پرچم را برافراشته‌اند و ایستادگی کردند. معادلات افرادی که در شرق و غرب هستند به نحوی درست است اما یک محاسبه ندارند که این انقلاب ودیعه الهی است و حقیقتی است پایان‌ناپذیر و پرچمداری دارد با نام امام مهدی که حافظ این انقلاب است.
وی افزود: این انقلاب جاری و ساری است و بنده به عنوان انقلابی بسیجی باید محاسبه کنم که در این قطاری که هستم خواهم بود، یا پیاده می‌شوم. ماییم که باید در این قطار حفظ شویم و بمانیم بسیج جریان پاک و تابانی است که اگر درونش جاری باشی، حتما در کشتی انقلاب حفظ خواهی شد.
معاون حقوقی، پشتیبانی و مجلس شورای اسلامی وزیر نیرو تصریح کرد: امروز روز سالگرد شهید مدرس و روز مجلس است و دولت پرافتخار مردمی با عنایات الهی و حمایت‌های مردمی شروع شده است و یک امیدی در همه اقشار مردم ایجاد شده است و هماهنگی خوبی بین سه قوا جاری است. اما آنچه کشور ما از آن رنج می‌برد موضوع کارآمدی است که باید مورد نقد و بررسی قرار گیرد. در گام دوم انقلاب اسلامی، اگر کارآمدی ذیل هرکدام تعریف شود، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
حیدری با اشاره به اینکه « قصد دارم چند نکته از کارآمدی را بررسی کنم»، عنوان کرد: اگر در آموزش کشور، چه در آموزش عالی و چه در آموزش و پرورش کارآمدی داریم باید چه کنیم و اگر نداریم چه باید کنیم. وزارت آموزش و پرورش محور منابع انسانی و شالوده ساخت آینده کشور است. اما آموزش در این وزارت، آموزش کارآمدی است؟ باوجود تلاشی که تمام معلمان دارند، آموزش‌ها مبتنی بر کارآمدی است؟ به عنوان مثال، 6 سال دانش آموزش زبان انگلیسی می‌خواند، آیا می‌تواند 5 دقیقه صحبت کند؟
وی ادامه داد: آیا این 700 هزار نفر دانش‌آموزی که پشت کنکور تجربی هستند و 7000 نفری که پزشکی و داروسازی قبول می‌شوند، 650 هزار نفری که سالانه از آموزش رها شده‌اند و دیپلم تجربی دارند، کارآمدی و اشتغال دارند؟ آیا مهارت‌محور تربیت شده‌اند؟ یا ذهنش را حول پزشکی و چند رشته شاخص چیده‌ایم. در دانشگاه‌ها بیش از 4 میلیون دانشجو وجود دارد، اما آیا کارآمدی وجود دارد؟ دانشگاه‌ها را به ما دادند اما سرور را خارج نگه داشتند و می‌خواهیم از آن اشتغال دربیاید؟
معاون حقوقی، پشتیبانی و مجلس شورای اسلامی وزیر نیرو گفت: بالاترین هوش‌ها را در تهران جمع می‌کنیم و تمام اساتید تا همین 7 یا 8 سال قبل روی مقالات ISI تمرکز داشتند و برای پیشرفت هر استادی، تمام آزمایشگاه‌ها و امکانات در اختیار همان پازل‌هایی بود که از خارج برایمان می‎چیدند. تمام نخبگان در چند دانشگاه برتر بوده و هستند و بهترین نخبگان گلچین می‌شوند و به کشورهای بیگانه مهاجرت می‌کنند و افراد نخبه دیگری هم که از شهر خودشان مهاجرت کرده‌اند، به شهرشان باز نخواهند گشت.
حیدری با بیان اینکه «کارآمدی باید به دانشگاه‌ها بازگردد تا اشتغال داشته‌باشیم»، عنوان کرد: ارتباط دانشگاه باید با جامعه ایجاد شود. نقش دانشگاه‌ها در کارآمدی است. بنده فنی حرفه‌ای را خوب می‌شناسم و جزو مدافعان جداسازی از آموزش و پرورش بوده‌ام. آموزش‌های ما باید به سمت مهارتی شدن برود. فنی حرفه‌ای در این چند ساله اقدامات خوبی انجام داده است و این امر را عملی کرده است.
وی در خصوص خام فروشی اظهار کرد: معادن و فرآورده‌های آن و محصولاتی که از سنگ‌ها استخراج می‌شود نمونه‌ای از خام‌فروشی است. ایران، 7 درصد معادن جهان را داراست و تنها یک درصد جمعیت کل جهان را دارد و از این سنگ‌ها کمتر از 5 درصد فرآورده می‌شود. اگر به سمت فرآورده برویم همین معادن جمعیت ایران را از نظر تولید ملی ثروت‌آفرین می‌کند و بیش از یک میلیون شغل پایدار درست خواهد شد.
معاون حقوقی، پشتیبانی و مجلس شورای اسلامی وزیر نیرو ادامه داد: کارآمدی در کشاورزی از موضوعات دیگری است که باید به آن اشاره کنم. در این حوزه، با 7میلیون تحصیل‌کرده بیکار روبرو هستیم. از 3 تا 4 هزار سال قبل ایران برند کشاورزی است و خاک مناسب و آب خوب هم داریم. نسبت به دیگر جاها کمبود آب داریم اما اگر درست استفاده کنیم به اندازه کافی هست و چهارفصل را داریم. بررسی‌هایی که امروز صورت گرفته، اگر تا 10سال آینده با همین شیب پیش‌رویم، در امنیت غذایی به مشکل خواهیم خورد.
وی تشریح کرد: در 50 سال قبل، 70 درصد افراد در روستا بودند و 30 درصد در شهر و اشتغال آن‌ها نیز تامین بود. هم تولید محصولات را داشتیم و هم ثروت. با فاجعه‌ای به اسم شهرنشینی متراکم امروزی که شهرها را بی‌رویه گسترش داده‌ایم و زیرساختی نداریم مواجه‌ نبودیم. به روستا آب، برق و گاز دادیم و مدرسه بردیم، اما به فکر اشتغال در آنجا نبودیم.
حیدری اظهار کرد: اگرکشاورزی را مکانیزه کنیم 10برابر اشتغال پایدار خواهیم داشت و یک دهم آب استفاده خواهد شد. کارآمدی در کشاورزی با توجه به محاسبه دانشمندان بیش از یک و نیم میلیون شغل پایدار دارد و سالانه حدود 200هزار میلیارد تومان فقط یارانه می‌دهیم که کنجاله و ذرت از خارج وارد کنیم که دست مردم هم نمی‌رسد. کارآمدی، تولید ثروت و صادرات به کشورهای منطقه، ریشه‌های اشتغال است.
معاون حقوقی، پشتیبانی و مجلس شورای اسلامی وزیر نیرو با اشاره به بررسی «کارآمدی در صنعت و بررسی چند شهر و کارخانه»، عنوان کرد: یک کارخانه قند بیش از 2 هزار میلیارد تومان نیاز به دستگاه دارد و بر همین اساس ارز صادر می‌شود و تنها 100شغل ایجاد خواهد شد. برای کارآمدی در صنعت باید جوانان تحصیل کرده را بکارگیریم. این کارخانه را بسازند تا 5000 شغل پایدار ایجاد شود.
حیدری افزود: فرش ماشینی در شهر کاشان بیش از 1400 کارخانه است و هر 10سال باید این دستگاه‌ها عوض شود و تا 400 میلیارد باید پول داده شود و از همین طریق، نزدیک به 40 هزار میلیارد تومان به کشورهای خارجی داده می‌شود. به صنعت باید بها دهیم. استاد دانشگاه و دانشجویی که صاحب فکر و تفکر است باید بکار گرفته شود بیش از 500 تا 600 هزار جوان مهندس می‌توانند تکنولوژی درست کنند و بومی‌سازی شود اما تنها در حد صحبت است.
وی با بیان اینکه «ما جزو معدود کشورهایی هستیم که بیش از 12 هزار قانون داریم»، گفت: یکی از عواملی که باعث فساد در ادارات می‌شود قوانین متعدد است و هر هفته تولید قانون در مجلس داریم. بیشترین گاز را جمهوری اسلامی دارد و طبق آمار جهانی جزو 10 کشور جهانیم اما همه مسئولان دنبال وارد کردن گاز هستند، کارآمدی در تکنولوژی مهم است. مصرف گاز همان روشی است که 50 سال قبل بوده است. در وزارت نیرو، سالانه 250 هزار میلیارد تومان سوبسیت پرداخت می‌شود و بهره‌وری زیر 40 درصد است.
معاون حقوقی، پشتیبانی و مجلس شورای اسلامی وزیر نیرو تاکید کرد: اگر 10درصد از این پول و یارانه پنهانی که در آن فساد است به سمت اشتغال بیاید مشکل حل می‌شود. آنچه باید امروز دنبال آن برویم، کارآمدی در ظرفیت‌ها، نظارت‌ها و ساختارهاست. آنچه باید پایبند به آن باشیم به عنوان زیربنای کارآمدی به عنوان بخشی‌نگری، آمایش سرزمینی است، در این صورت است که عدد ناخالص، ثروت ملی، GPD و... مشخص می‌شود. با توجه به آمایش سرزمینی باید برنامه‌ریزی 5 ساله انجام دهیم و بودجه تعیین کنیم.
حیدری با بیان اینکه «حدود 50 میلیارد مکعب در کشور پشت سدها آب جمع می‌کنیم»، گفت: خوزستان بدترین استان در زمینه کم‌آبی بود و نزدیک به 19 میلیارد متر مکعب آب مصرف می‌شود، در مقابل بیش از 100 هزار واحد صنعتی داریم که تنها 2.7 میلیارد متر مکعب آب استفاده می‌کنند. نیشکری که در خوزستان است، نسبت به کل صنایع کشور، 4 میلیارد متر مکعب آب مصرف می‌کند و نزدیک به دو برابر کل صنایع کشور مصرف آب دارد، اما چقدر اشتغال دارد؟
وی ادامه داد: شکری که خوزستان تولید می‌کند دو برابر قیمتی است که از آمریکای جنوبی بیاوریم. این واحد صنعتی اشتغال 35 هزار نفری دارد و این قیمت بدون محاسبه قیمت آب است که اگر هزینه آب را هم در نظر بگیریم، هر کیلو شکر، 60 هزار تومان هزینه آب دارد. آب زیاد مصرف کردن، پساب هم دارد و تمام رودخانه و آب شرب را آلوده می‌کند و آلودگی آب در خوزستان به همین دلیل است. دعوایی که بین اصفهان، چهارمحال بختیاری و یزد است با یک میلیارد مکعب آب حل می‎شود. اگر بخواهیم اصلاحی انجام دهیم بجای 35 هزار، 350 هزار اشتغال خواهیم داشت.
حیدری با بیان اینکه «بسیج اساتید شجره طیبه‌ای در کل کشور است و بسیج عالمان کشور هستند»، گفت: اسلام و آموزه‌های اسلامی برای علم خیلی ارزش قائل است و علم در دست هر کشوری باشد سلطان است. همه باید با دلسوزی وارد شویم و کارآمدی داشته باشیم و تمام توانمان را در این مسیر بگذاریم. دانشگاه‌ها را باید به سمت دانشگاه‌های حل مسئله ببریم، در این صورت هم ثروت کشور چندین برابر خواهد شد و هم اشتغال وضعیت مطلوب‌تری خواهد داشت و به تبع آن تحکیم خانواده خواهیم داشت و آسیب‌های اجتماعی بسیاری حل خواهد شد. این کار بزرگ نیاز به مردان بزرگی همچون بسیج اساتید دارد.
وی خاطرنشان کرد: در بسیج اساتید باید وقتمان را در حل مسائل کلان نظام بگذاریم. خیلی از کارها را افراد دیگری هم می‌توانند انجام دهند اما این مسائل شالوده دست اساتید و مردان بزرگی همچون شماست، اگر به این صورت پیش رویم، باید نیروی انسانی هم وارد کنیم. انتظار من از شبکه بزرگ اساتید کشور این است که با دستگاه‌های مختلف به صورت منسجم حضور پیدا کنند و جوانان بسیجی شبکه بزرگی شوند و دولت هم همراه است. در این صورت دغدغه‌های رهبری در خصوص حضور کشور در علم و فناوری، تولید ثروت و ایجاد اشتغال را به دنیا نشان خواهیم داد که می‌توانیم و در این چهل سال هم خدمات بزرگی به کشور و منطقه نشان داده شده است. همچنین نقش بسیج اساتید تولید ثروت، اشتغال و استفاده از ظرفیت‌های داخلی را به عنوان مدل علمی به دنیا ارائه دهیم.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/435823/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ببینید | راز لبخند سردار حاجی‌زاده در نماز عید فطر

مسعود رجوی با پادرمیانی چه کسی از اعدام فرار کرد؟

افزایش موارد حیوان‌ گزیدگی در تربت حیدریه

اجرای 285 عنوان برنامه در دهه کرامت در استان

پیش بینی بارش‌های سیل آسا در 21 استان/ هشدار زرد صادر شد

شدت بارش‌ها همچنان ادامه دارند

هشدار بارش شدید باران در 21 استان

تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس در بیرجند از سیزدهم اردیبهشت آغاز می‌شود

نخستین رشته تخصصی دندانپزشکی در بیرجند مجوز گرفت

توسعه گردشگری نیازمند توجه به آموزش اصولی است/نبود برنامه ریزی چالش بزرگ گردشگری

فعالیت برخط سامانه اجاره بها در مشهد

حمل ریلی شمش از فولاد پاسارگاد به بلغارستان برای نخستین بار در راه آهن فارس

ساخت و افتتاح 27 مدرسه طی 6 ماه در منطقه تبادکان مشهد

فرهاد قائمیان: رشد کمی و کیفی خاصی را در بخش های مختلف جشنواره امام رضا(ع) شاهدیم/ اعطای جایزه ویژه «غزه» برای نخستین بار

فیلم| تنور رئیس اتحادیه نانوایان مشهد سرد شد!

اکران فیلم سینمایی «مست عشق» در 6 سینمای مشهد از فردا 5 اردیبهشت 1403

چهارمین قطار مسافربری قم به مشهد راه‌اندازی شد

تعزیرات خراسان شمالی به هفت‌هزار و 145 پرونده رسیدگی کرد

رکود ساخت‌و‌ساز در خراسان شمالی

امامزاده‌ای که زیارتش مانند زیارت سیدالشهدا (ع) است

اولویت‌های پیشنهادی مجلس برای شکوفایی اقتصادی کشور منتشر شد

رونمایی از کتاب «به توان هایتک» در دانشگاه فردوسی مشهد

عدم بیمه کارگران ساختمانی با وجود دستور فوری رئیس جمهور

هشدار باران شدید در 21 استان کشور

2 هزار و 300 قطعه زمین در خراسان جنوبی آماده واگذاری است

شناسایی و دستگیری سارقان قطعات خودرو در مشهد

2300 قطعه زمین ویژه‌ طرح جوانی جمعیت در بیرجند آماده واگذاری است

هشدار سیل صادر شد ؛ وضعیت بارش این 21 استان تا پنجشنبه 6 اردیبهشت

مجتمع کُک طبس با حداکثر ظرفیت تولید به فعالیت خود ادامه دهد

هشدار سیل صادر شد؛ وضعیت بارش این 21 استان تا پنجشنبه 6 اردیبهشت

دیدار 64 نفر از کارگران خراسان رضوی با رهبر انقلاب اسلامی

حدود 2 هزار زائر از آذربایجان‌غربی به حج تمتع مشرف می‌شوند

راز فرار رونالدو از سفر به آمریکا چیست؟

راز لبخند سردار حاجی‌زاده در نماز عید فطر فاش شد + فیلم

کشف محموله تریاک در پوشش بار هندوانه در قم

6 هزار عدد قرص از یک تعمیرگاه خودرو در مشهد کشف شد

کشف 3 تن چوب جنگلی قاچاق در تنکابن

بیشترین قاچاق سوخت در حوزه کشاورزی صورت می‌گیرد

گیتی آذرپی درگذشت

استقبال از کتاب جدید ظریف/ وزیر خارجه سابق ایران: امیدوارم این کتاب گامی هر چند کوچک به سوی درک بهتر سیاست خارجی و بهبود جایگاه ایران در جهان باشد

نحوه مدیریت و رویکرد کتابخانه‌های عمومی استان زنجان متحول شده است

افزایش تعداد شرکت‌های دولتی از 300 به 2هزار!

ثبت نام 1618 نفر در آزمون نوزدهمین دوره اعطای مدرک تحصیلی به حافظان قرآن کریم

هشدار شدید باران در 21 استان

هشدار باران شدید در 21 استان

سارق 200 دستگاه موبایل‌ در مشهد دستگیر شد

حمله نخست‌وزیر استرالیا به ایلان ماسک: او یک «میلیاردر متکبر» است

پذیرایی نجم‌الدین شریعتی از زائران در چایخانه حرم مطهر رضوی

معدوم سازی بیش از یک تن مواد غذایی فاسد در شهرستان فیروزه

یک کشته در برخورد تریلر با پراید در جاده نیشابور -فریمان