پیام خراسان

آخرين مطالب

آیا پسته، خنده را بر لب اقتصاد خوشاب خراسان رضوی می‌نشاند؟ مقالات

آیا پسته، خنده را بر لب اقتصاد خوشاب خراسان رضوی می‌نشاند؟
  بزرگنمايي:

پیام خراسان- پسته به عنوان طلای سبز، یکی از مهم‌ترین محصولات صادراتی و ارزشمند غیرنفتی کشور در سالهای گذشته بوده است که علاوه بر ایجاد ارزش افزوده، اشتغال و کارآفرینی را نیز برای مناطق کاشت و عمل آوری آن به همراه داشته است.

هم اینک سطح باغ های بارور پسته کشور حدود 420 هزار هکتار است که خراسان رضوی با داشتن 120 هزار هکتار از این رقم؛  رتبه دوم کشور را از نظر سطح زیر کشت پسته در اختیار دارد که این سطح هر ساله رو به افزایش است.

شهرستان خوشاب، در غرب استان خراسان رضوی؛  با اختصاص 40 درصد کشتزارهای خود به پسته و با برخورداری از 12 هزار و 250 هکتار باغ پسته، رتبه دوم استان خراسان رضوی را به لحاظ سطح زیر کشت این محصول دارد و تولید پسته آن نیز پس از شهرستان های مه ولات و بردسکن در ردیف سوم استان قرار دارد.

یکی از مزایای کاشت پسته، با توجه به بروز تغییرات اقلیمی، سازگاری و آستانه تحمل بالای آن نسبت به کم آبی است که البته توسعه روش های نوین آبیاری، افزایش عملکرد تولید پسته در واحد سطح و برندسازی آن برای صادرات از دغدغه های اصلی پیش روی تولید کنندگان به شمار می رود.

دغدغه جدی افزایش عملکرد تولید در باغ های پسته 

با وجود افزایش سطح زیر کشت پسته در ایران، اما میزان تولید این محصول پایین است و لازمه عقب نماندن کشور از رقیبانی چون آمریکا؛ در تسخیر بازارهای صادراتی، افزایش عملکرد تولید در واحد سطح با اجرای روش های مختلف علمی است.

مدیر انجمن پسته خوشاب گفت: این شهرستان در سالهای اخیر به قطب تولید پسته در غرب خراسان رضوی تبدیل شده است و به نوعی اقتصاد این شهرستان با محصول پسته گره خورده است.

فهیمه طاهری با بیان اینکه میزان تولید پسته با سطح زیر کشت همخوانی ندارد، افزود: به منظور جبران این وضعیت، انجمن پسته خوشاب با رویکرد کار تیمی، انتقال دانش، فناوری و ایجاد همبستگی بین کشاورزان این شهرستان، با هدف افزایش عملکرد تولید در واحد سطح، تشکیل شده است.

وی تصریح کرد: در سال‌های اخیر هزینه کاشت تا برداشت محصولاتی چون پسته افزایش یافته است و درآمد حاصله کفاف هزینه کشاورزان را نمی دهد؛ لذا باید به دنبال کشت هدفمند محصول با بازدهی بالا و میانگین تولید بیشتر باشیم.

آیا پسته، خنده را بر لب اقتصاد خوشاب خراسان رضوی می‌نشاند؟

توسعه واحدهای فرآوری پسته بازدهی اقتصادی ندارد

مدیر شرکت کشت و صنعت طاهر خوشاب گفت: این شرکت در حوزه فرآوری پسته شامل ضبط، فرآوری و صادرات محصول پسته به کشورهای مختلف اروپایی و آسیای شرقی فعالیت دارد.

طاهری افزود: یکی از مشکلات شهرک صنعتی خوشاب، نبود برخی زیرساخت ها همچون مخابرات است که با توجه به اهمیت ارتباطات؛ این مساله فعالیت های تولیدی را با مشکل مواجه کرده است.

وی با بیان اینکه واحدهای فرآوری به میزان کافی در شهرستان خوشاب وجود دارد، گفت: توسعه سرمایه گذاری در حوزه ترمینال پسته و واحدهای فرآوری بازدهی اقتصاد ندارد، چرا که برای تنها 2 ماه فعالیت باید کلی سرمایه گذاری صورت گیرد.

مدیر شرکت کشت و صنعت طاهر گفت: هم اینک جشنواره پسته در این شهرستان در حال برگزاری است که آشنا کردن پسته‌کاران با فناوری‌های روز و افزایش میانگین برداشت پسته از اهداف آن است.

باغ پسته ای به قدمت بیش از نیم قرن سابقه

در روستای رباط جز شهرستان خوشاب باغ پسته ای به قدمت 56 سال خودنمایی می کند که نخستین و یکی از بزرگترین باغ های پسته در استان خراسان رضوی است که مرحوم دکتر میرزامحمد ادیب در دهه 1340 اقدام به ایجاد آن کرده است.

سرپرست باغ دکتر ادیب گفت: این باغ پسته در ابتدا 20 هکتار بود که در دهه های گذشته گستره آن به 120 هکتار افزایش یافته است و هم اینک 100 هکتار آن بارده است.

جواد خوشابی افزود: این باغ پسته علاوه بر اینکه ظرفیتی برای جذب گردشگران است، می تواند به عنوان یک مزرعه الگویی در حوزه تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و باغی مورد استفاده قرار گیرد.

وی تصریح کرد: در این باغ پسته برای 30 نفر اشتغال دائمی فراهم شده و تنها برای اجرای عملیات هرس آن 40 نیروی کار طی مدت چهار ماه و نیز در فصل برداشت محصول به مدت حدود 2 ماه 100 نیروی کار مشغول می شوند.

خوشابی افزود: با توجه به بروز پدیده خشکسالی و کمبود منابع آبی، شیوه آبیاری این باغ از غرقابی به قطره ای تغییر کرده است و درختان پسته آن نیز جوان‌سازی شده است که می تواند به عنوان الگو مورد توجه و استفاده کشاورزان قرار گیرد.

 

پسته منبع درآمد خوشابی ها و فرصت طلایی رونق اقتصادی

پسته محصول اصلی کشاورزی خوشاب است چنانکه در فصل برداشت آن رونق اقتصادی در سطح شهرستان ایجاد می شود و با حرکت و جنب و جوش بین کشاورزان، چرخ واحدهای فرآوری به حرکت درمی‌آید و شمار زیادی از مردم این شهرستان از عواید آن بهره‌مند می شوند.

مدیر جهاد کشاورزی خوشاب گفت: این شهرستان با برخورداری از 12 هزار و 250 هکتار باغ پسته، رتبه دوم استان خراسان رضوی را به لحاظ سطح زیر کشت این محصول دارد و امسال از سطح هشت هزار هکتار از باغ‌های بارور پسته خوشاب بیش از 25 هزار تُن محصول برداشت شده است.

ابراهیم رودسرابی با بیان اینکه محصول پسته، فرصت طلایی برای رونق اقتصادی خوشاب است، افزود: منابع مالی حاصل از تولید این محصول ظرفیت خوبی برای توسعه کشاورزی و صنایع وابسته به آن همچون 21 واحد فرآوری در این شهرستان ایجاد کرده است.

وی اظهار داشت: گردش مالی تولید، فرآوری و فروش محصول پسته در این شهرستان خراسان رضوی در سال جاری 25 هزار میلیارد ریال بوده است و در فصل برداشت پسته 250 هزار نفر روز در بخش های مختلف برداشت و فرآوری این محصول مشغول به کار شده بودند.

یک سوم پسته تولیدی شهرستان خوشاب صادر می شود

پسته، یک محصول صادراتی مزیت‌دار است که شهرستان خوشاب به عنوان یکی از قطب های تولید آن در خراسان رضوی؛ گام های موثری برای صادرات آن برداشته است.

مدیر جهاد کشاورزی خوشاب گفت: یک سوم پسته تولیدی این شهرستان به کشورهای مختلف صادر می شود چنانکه در این زمینه 2 واحد صادرکننده اروپایی و آسیایی به طور مستقیم محصول پسته را در شهرستان خریداری و از طریق مبادی گمرک صادر کردند.

رودسرابی اظهار داشت: پسته مرغوب این شهرستان به کشورهای مختلف اروپایی از جمله روسیه، انگلیس، بلغارستان و مجارستان و کشورهای آسیایی شامل چین، اندونزی، سنگاپور و تایوان صادر می شود.

آیا پسته، خنده را بر لب اقتصاد خوشاب خراسان رضوی می‌نشاند؟

جشنواره پسته فرصتی برای معرفی این شهرستان خراسان رضوی 

فرماندار خوشاب گفت: این شهرستان غربی خراسان رضوی ظرفیت های فراوانی دارد که برگزاری جشنواره منطقه‌ای پسته، فرصتی مناسب برای معرفی بخشی از قابلیت های آن است.

محمود شم آبادی اظهار داشت: برگزاری این جشنواره منطقه ای، فرصت مغتنمی برای شناساندن ظرفیت‌های شهرستان خوشاب در حوزه های مختلف کشاورزی، باغداری، صنایع، پوشاک و گردشگری است.

وی افزود: همچنین برگزاری جشنواره پسته تلاشی برای بین المللی کردن این محصول، افزایش بهره وری و نیز انتقال دانش و شیوه های نوین مبارزه با آفات پسته به کشاورزان است.

فرماندار خوشاب گفت: دومین جشنواره پسته خوشاب در روزهای 26 تا 29 مهرماه جاری در حال برگزاری است که در کنار آن نمایشگاه ماشین آلات کشاورزی، دام، طیور و شیلات نیز برپا می شود که فرصتی برای آشنا کردن کشاورزان با آخرین دستاوردها و دانش های حوزه مکانیزاسیون است.

ارقام غالب پسته کشت شده در شهرستان خوشاب شامل فندقی، کله قوچی، اکبری، بادامی سفید، اوحدی و عباسعلی است.

شهرستان خوشاب با 36 هزار هکتار کشتزار و باغ، 225 حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق، 265 رشته قنات و 2 رودخانه دائمی یکی از قطب‌های کشاورزی در غرب خراسان رضوی است.

سلطان آباد، مرکز شهرستان 38 هزار نفری خوشاب در 175 کیلومتری غرب مشهد واقع است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/475251/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کمیته‌های مردمی پای کارمراسم بزرگداشت سالگرد شهید رئیسی در خراسان‌جنوبی

جاده بیرجند به سمت زاهدان مسدود است؛ تردد خودروها از کنارگذر

حکم اعدام تتلو شکست؟

تصمیم فوری آنچلوتی برای تیم ملی برزیل

برترین گل‌های مرحله نیمه‌نهایی لیگ کنفرانس اروپا

رکورد شکست؛ سریع‌ترین بازیکن جهان در لیگ پرتغال

حرکت عجیب فدریکو والورده روی دنی اولمو در ال کلاسیکو

دلیل حرکت عجیب جنجالی‌ترین مالک فوتبال دنیا

به بهانه تولد 42 سالگی یحیی توره

درگیری فیزیکی شدید بین بازیکنان در لیگ کویت!

گلهای میلان در دیدارهای فینال جام حذفی ایتالیا

حق انتخاب با چلسی؛ لیگ قهرمانان یا لیگ اروپا!

حجت‌الاسلام خیاط: منشور تحول حوزه با اقدام همه حوزویان محقق می‌شود

آغاز شمارش معکوس برای میزبانی شایسته مشهد از دیدار ایران و کره‌شمالی

پیش بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی

حوزه‌های علمیه شهرستان‌های خراسان تقویت می‌شوند

رویکرد نوین تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در جشن باشکوه میلاد امام رضا(ع)

وزش‌ باد در خراسان‌ رضوی شدت می‌گیرد

درخشش دانش‌آموزان عشایری خراسان رضوی در رقابت‌های آسیایی و کشوری کیوکوشین

تصاویر خانه خوش حس‌وحالِ استاد شجریان

ادعای یک خبرنگار درباره شکسته‌ شدن حکم اعدام تتلو

آهنگ «مگه جنگه» با صدای مسعود صادقلو

یاد شهید رئیسی در دل‌ها جاودانه شد

وزش باد شدید و احتمال گرد و غبار در خراسان شمالی

رشد 10 برابری بودجه ورزشی شهرداری بجنورد

راز کاهش وزن چیست؟

تولید زباله در خراسان‌شمالی 500 گرم به ازای هر نفر است

اردوی تیم ملی کشتی فرنگی با دو صندلی خالی؛ سکوت سنگین در اوزان 82 و 130 کیلوگرم و راز چرخه ناتمام

تسهیلات بانکی برای عشایر خراسان شمالی؛ فرصتی برای توسعه یا چالشی در مسیر؟

رستمی: اقتدار، عزت و صلابت امروز کشور به برکت خون شهداست

22 تشکل تعاونی در شیروان فعال است

تاکید سرپرست حجاج ایرانی بر ضرورت پیگیری مشکل زائران برای زیارت روضه رضوان/ همه زائران در سلامت هستند

حال پلنگ مرکز باز پروری کلاه قاضی خوب نیست

نماینده مجلس: آقای رئیس جمهور لطفا وزیر نیرو را برکنار کنید تا استیضاح وی را امضا نکنیم

آمار ورود زائران ایرانی به سرزمین وحی به 17100 نفر رسید

اتهام قابل تأمل مالک تیم سقوط کرده به 4 بازیکن

سرمایه‌گذاری اوقاف در طرح بزرگ دامی خراسان شمالی‌

انتقام گیری پدر مهدی قربانی از نوید محمدزاده به خاطر 25 بار سیلی محکم خوردن‌های پسرش در سکانس فیلم ابد و یک روز + فیلم

عملیات گسترده هند در کشمیر پس از درگیری مسلحانه

اینوکس مشهد آبستن تحولات بزرگ در صنعت مالی

سرلشکر سلامی سخنران ویژه مراسم شهدای خدمت در میدان امام حسین (ع)

گامی نو در اشتغال‌زایی بانوان | اولین مرکز کاریابی زنان در مشهد راه‌اندازی می‌شود

جنجال در کنسرت جدید شادمهر در آمریکا

تجربه مراجعه به دکتر ارتوپد در مشهد؛ نظرات واقعی بیماران

زاگرس در محاصره‌ای بی رحمانه

بازدید نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی و فرمانده سپاه عاشورا از زائرسرای شهید آیت الله آل‌هاشم

برگزاری آئین سنتی گلاب‌گیری امام رضا(ع) روستای فرخد مشهد

جنجال تازه در نمایشگاه کتاب؛ این‌بار بر سر غرفه‌ها

پویش ملی "نفس" در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور یافت

روز فرهنگ خراسان شمالی» در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار می‌شود