تولید زعفران در خراسان شمالی، بالاتر از میانگین کشوری
اقتصادي
بزرگنمايي:
پیام خراسان - باشگاه خبرنگاران / مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به آغاز برداشت زعفران از مزارع فاروج گفت: در خراسان شمالی تولید زعفران بالاتر از میانگین کشوری است.
محمد عفتی، مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان عنوان کرد: برداشت زعفران از مزارعتولید زعفران درخراسان شمالی بالاتر از میانگین کشوری فاروج آغاز شده و پیش بینی میشود 27 تن پوشال زعفران تولید شود.
عفتی گفت: میانگین عملکرد تولید زعفران در استان 6 الی 7 کیلوگرم در هکتار است در حالیکه که متوسط این رقم در کشور 4 کیلو در هکتار است.
او گفت: خراسان شمالی با سطح زیر کشت چهار هزار و 350 هکتار رتبه سوم کشوری را به لحاظ سطح دارد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان میانگین برداشت گل زعفران در هر هکتار را 560 کیلو عنوان کردو افزود: به ازای هر هکتار هم 7 کیلو زعفران خشک تولید میشود.
عفتی ارزش هر کیلو زعفران را 50 تا 60 میلیون تومان عنوان کردو گفت: هم اکنون هر کیلو گل زعفران در بازار 650 تا 450 هزار تومان به فروش میرسد.
فاروج با 3 هزار و 600 هکتار قطب تولید زعفران در خراسان شمالی
به گفته او؛ سال زراعی گذشته بیش از 21 تن زعفران از سطح کشتزارهای استان برداشت شد که شهرستان فاروج با بیشترین سطح سهم بالایی در تولید دارد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گفت: پیش بینی میشود برداشت زعفران در این سال زراعی در مقایسه با پارسال 10 درصد افزایش یابد.
برداشت زعفران هر سال برای بیش از 20 هزار نفر از روستاییان به مدت 45 روز شغل ایجاد میکند.
استان چهار هزار و 350 هکتار مزارع زعفران دارد که چهار هزار هکتار آن بارده است.
زعفران به عنوان گیاهی کم توقع و پربازده اقتصادی برای کشت در مناطق خشک و نیمه خشک مناسب است و به آب زیاد نیازی ندارد و یا حداقل با مشکل کم آبی مواجه نمیشود.
خراسان شمالی 344 هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح حدود 47 هزار هکتار باغ و مابقی زراعت است.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/475953/