پیام خراسان

آخرين مطالب

نئاندرتال‌ها و راز روی گم شده / نئاندرتال‌ها چی می‌خوردند؟ علمي

نئاندرتال‌ها و راز روی گم شده / نئاندرتال‌ها چی می‌خوردند؟
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - فرارو- نئاندرتال‌ها چه می‌خوردند؟ گونه‌های اصلی انسان در دو میلیون سال گذشته ظاهرا همه چیزخواران با رگه‌ای عمیق از گوشت خواری بودند. با این وجود، معمایی در مورد نئاندرتال‌ها وجود دارد. تجزیه و تحلیل بقایای نئاندرتال از جمله در مطالعه انجام شده در سال 2022 میلادی توسط "کلرویا جائوئن" در موسسه انسان شناسی تکاملی ماکس پلانک و همکاران اش نشان می‌دهد که نئاندرتال‌ها گوشتخوارتر از گوشت خواران اجباری مانند گربه بودند.
  گوشتخواران اجباری باید به طور موثر تمام کالری خود را از گوشت دریافت کنند. گربه‌ها گوشت خواران اجباری هستند: آنان اصلا قادر به هضم کربوهیدرات‌ها نیستند.
به گزارش فرارو به نقل از هاارتص، سگ‌ها گوشت خواران اختیاری هستند بدین معنا که می‌توانند برخی از مواد گیاهی را کنترل کنند، اما بدون گوشت نمی‌توانند رشد کنند سگ‌های اجدادی به خانواده‌های انسانی ما نپیوستند، زیرا ما اسفناج را به اشتراک می‌گذاشتیم. انسان‌ها همه چیز خوار هستند: هر آن چه جنبنده باشد را می‌خوریم. اگر جنبنده نباشد نیز آن را می‌خوریم! با این وجود، اگر بیش از 35 تا 40 درصد کالری خود را از گوشت دریافت کنیم، بیمار می‌شویم. متابولیسم ما برای حذف مقادیر زیادی نیتروژن (محصول جانبی پروتئین هضم) مجهز نیست. علائم مسمومیت با پروتئین عبارتند از: خستگی، حالت تهوع، استفراغ، بی اشتهایی، اسهال و در نهایت مرگ.
ما از نظر ژنتیکی به نئاندرتال‌ها بسیار نزدیک هستیم. با این وجود، مطالعه سال 2022 میلادی با تجزیه و تحلیل یک نئاندرتال خاص که 50 هزار سال پیش در گاباسا در اسپانیا زندگی می‌کرد همان نتیجه‌ای را نشان داد که پژوهش‌های پیشین نشان می‌داد: ظاهرا او گوشت خوار بوده است.
در مقاله بعدی منتشر شده در PNAS "میکی بن دور" و پروفسور "ران بارکای" قصد حل این معما را داشت. آنان اشاره کردند که نویسندگان مقاله در اسپانیا یک عنصر کلیدی در تغذیه انسان‌های اولیه را نادیده گرفته بودند: چربی. بن دور و بارکای هم چنین خاطر نشان ساختند که نتیجه مقاله سال 2022 میلادی منطبق با نتیجه رساله آنان بوده است که در آن در مورد نقش چرب در تکامل انسان گفته بودند.
نئاندرتال و استیک

پیام خراسان

از لحاظ نظری این امکان وجود دارد که نئاندرتال‌ها برای هضم گوشت بهتر از انسان‌های خردمند (هوموساپینس ها) سازگار شده بودند. یکی از مطالعاتی که این موضوع را نشان می‌دهد در سال 2016 میلادی توسط بارکای و "آوی گوفر" انجام شد. با این وجود، حتی اگر نئاندرتال‌ها بهتر از ما بتوانند گوزن را هضم کنند این تا چه میزانی خواهد بود؟ همان طور که می‌توان از داده‌های جدید منتشر شده توسط جائوئن و همکاران اش استنباط کرد قابل قبول نیست که تصور کنیم نئاندرتال‌ها گوشت خوارتر از گربه‌ها بودند. نسبت ایزوتوپی عنصر روی 66 نئاندرتال در گاباسا به قدری پایین بود که از گوشت خواران اجباری پیشی گرفت. به طور خلاصه، نسبت بین روی 66 و 64 در دندان‌های ما نشان می‌دهد که ما چه خورده ایم، زیرا ماهیچه‌های حیوانات دارای روی 64 بالایی هستند در حالی که گیاهان دارای روی 66 می‌باشند.
هنگامی که گیاه خواران گیاهان را می‌خورند مقدار زیادی روی 66 دریافت می‌کنند، اما در حین هضم مقداری از آن را از دست می‌دهند. سپس وقتی گوشت خواران گیاه خواران را می‌خورند باز هم میزان روی 66 بیش تری را از دست می‌دهند. بن دور می‌گوید: "بدن ایزوتوپ‌های روی را به شکلی متفاوت هضم و جذب می‌کند. در هر مرحله از هضم از گیاه خواری که گیاه را می‌خورد تا گوشت خواری که یک گیاه خوار را می‌خورد روی 66 بیش تری از بین می‌رود".
از لحاظ نظری نئاندرتال‌ها نمی‌توانستند گوشت خوار کامل باشند. با این وجود، ایزوتوپ روی 66 در دندان‌های نئاندرتال گاباسا حتی کم‌تر از ایزوتوپ‌های گوشت خواران بود. اکنون می‌دانیم نئاندرتال گیاهان را نیز می‌خوردند. مطالعه دیگری نشان داد که آنان گیاهان مصرفی خود را می‌پختند. تحقیقات دیگری در یکی از مکان‌های زیست نئاندرتال سیبری و هشت مکان غربی نشان دادند که میزان نیتروژن به طور غیرعادی بالاست که یکی دیگر از ویژگی‌های بارز رژیم غذایی بسیار سنگین از نظر موجود بودن گوشت می‌باشد که اغلب به عنوان یک راز باقی مانده است.
ناهنجاری ماموت

پیام خراسان

از جمله توضیحات جائوئن و همکاران اش برای توضیح معمای روی و نیتروژن عجیب و مرموز بودن فعالیت متابولیک در نئناندرتال‌ها بود. احتمالا نئاندرتال‌ها به طور عمده ماموت و سایر حیوانات بزرگ را می‌خوردند که خود نیتروژن بالایی داشتند، زیرا از گیاهان بیابانی تغذیه می‌کردند (اکثر گیاهان نیاز به دریافت نیتروژن از خاک دارند، اما برخی از گیاهان بیابانی می‌توانند نیتروژن مورد نیاز خود را از هوا تامین و تثبیت کنند).
جائوئن می‌گوید یکی از اشکالات این نظریه آن است که بقایای ماموت در مکان‌های زیست نئاندرتال کمیاب است. می‌توان توضیحات زیادی برای این موضوع داشت از جمله آن که ماموت‌ها لزوما در مکان‌های زیست نئاندرتال‌ها ازدحام نمی‌کردند. هم چنین، احتمال دیگر آن است که فیل‌های عظیم الجثه در جای دیگری کشته شده اند و هومینین‌ها (انسانیان یا نخستینیان) تکه‌هایی را می‌بریدند تا برای بچه‌های شان در غار ببرند.
بارکای و بن دور مطمئن هستند که انسان‌های ماقبل تاریخ تا آنجا که می‌توانستند فیل می‌خوردند و بخش عمده‌ای از کالری خود را از چربی دریافت می‌کردند. در واقع، رژیم غذایی آنان شامل مقدار زیادی گوشت، برخی گیاهان و مقدار زیادی چربی بود. بن دور می‌افزاید: "با توجه به مصرف چربی برای تکمیل کالری دریافتی از گوشت ممکن است نیازی به خوردن بسیاری از گیاهان نداشته اند".
بافت چربی فاقد عنصر روی است. بن دور تاکید می‌کند که ناهنجاری در نئاندرتال‌ها نسبت‌های ایزوتوپ روی است. او توضیح می‌دهد که چگونه نئاندرتال‌ها (و هر انسان دیگری) می‌توانند تا حد زیادی با رژیم غذایی مبتنی بر گوشت حیوانات زندگی کنند و آن را با مقداری مواد گیاهی تقویت کنند بدون آن که خودشان را مسموم کنند. در مقاله‌ای جداگانه بن دور و بارکای استدلال می‌کنند که دودمان هومو شکارچیان فوق العاده‌ای برای دست کم دو میلیون سال بودند. آنان استدلال می‌کنند که هومو ارکتوس یک شکارچی برجسته بود و نشان داده اند که میانگین ابعاد حضور حیوانات در محوطه‌های باستان شناسی در 1.5 میلیون سال گذشته بیش از 98 درصد کاهش یافته است.
به سختی می‌توان دلیل کوچک شدن حیوانات را مشخص کرد، اما شکار انسان‌های باستانی و انسان‌ها به وضوح باعث انقراض برخی از جانوران بزرگ شده است. به راحتی می‌توان تصور کرد که اجداد ما حیوانات را تا سرحد مرگ آنان خورده اند و زمانی که حیوانات بزرگ از بین رفتند انسان‌های نخستین مجبور شدند استراتژی‌های شکار خود را اصلاح کرده تا حیوانات کوچک‌تر را شکار کنند.
بارکای و بن دور نشان داده اند که انسان‌های پیش از انسان‌های امروزی صد‌ها هزار سال پیش استخوان‌های بلند فیل و سایر حیوانات بزرگ را می‌کوبیدند تا به مغز غنی از چربی آنان برسند. آنان حتی اشاره کرده اند که انسان‌های باستانی استخوان‌های بلند را در نقاط خنک نگهداری می‌کردند تا بعدا حتی هفته‌ها پس از کشته شدن حیوان مغز استخوان آن را بدست آورند. بنابراین، شاید نئاندرتال‌ها به نسبت گوشت خواران دیگر گوشت نمی‌خوردند، اما مقادیر زیادی مصرف می‌خوردند. همان طور که آخرین ابر جانوران وحشی در اروپا در حدود 40000 سال پیش از بین رفتند نئاندرتال‌ها نیز که احتمالا برای زنده ماندن به چربی خود وابسته بودند از بین رفتند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/501663/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فرمول رئال برای گرفتن بارسلونای قهرمان

آغاز رویایی کریستیانو جونیور با پیراهن پرتغال

هری کین: هرگز تسلیم نشدم تا بالاخره قهرمان شوم

یک زمانی گرفتن توپ از بازیکنان بارسلونا آرزوی بقیه تیم‌ها بود!

در‌ پیشرفت چشمگیر پروژه فولادشرق خراسان

عکس/ تصادف در «رضویه» مشهد 2 کشته بر جا گذاشت

کشف 63 هزار عدد قرص مخدر و غیرمجاز در مشهد

تکنوازی تار کیوان ساکت و اجرای قطعه‌ی «افسوس»

خراسان جنوبی با کمبود محیط بان رو به رو است

رزمایش سراسری اهدای 400 سبد حمایتی ویژه خانواده زندانیان خراسان‌جنوبی

کاهش 14 درصدی سرقت در خراسان جنوبی

استخر نیمه‌تمام بشرویه چه زمانی تکمیل می‌شود؟

دختر معتاد طلاهای مادرش را در شیروان سرقت کرد

سقوط درخت کهنسال در خیابان شهید بهشتی بجنورد بر اثر وزش باد شدید

ارزیابی مثبت عملکرد 6 ماهه صندوق بیمه حوادث طبیعی

آتش سوزی در جنگل های مانشت ایلام وارد سومین روز شد

روند افزایش دما در خراسان رضوی تا پنجشنبه ادامه دارد

سفری هیجان انگیز به صالح آباد همدان از نگاه دوربین شهروندخبرنگار

افتتاح هتل پنج‌ستاره اکسلسیور در جزیره کیش

ماجرای سرقت مبلغ 10 هزار دلار از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران چه بود؟ + فیلم

نیم نگاهی به کتاب «خوانش‌هایی از دیپلماسی فرهنگی تراز انقلاب»

ما را به اجبار به مصلی آوردند؛ فروش ٢٨5 میلیارد تومان کتاب تا روز هفتم

نشست اعضای بریکس در نمایشگاه کتاب برگزار شد/ لزوم فعال‌سازی ظرفیت‌های فرهنگی ایران

استقبال از «انسان 250 ساله» و «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن»در ترکیه

میزان فروش نمایشگاه کتاب به 285 میلیارد تومان رسید

تمرکز آثار جدید مجمع تقریب مذاهب بر وحدت و تمدن نوین اسلامی

خبر سرقت در نمایشگاه کتاب اشتباه بود

بخش عمده‌ای از تاریخ و فرهنگ بشر در کشورهای عضو بریکس است

سخنگو شورای نگهبان در نمایشگاه کتاب هم خواستار مطالعه قانون اساسی شد

افزایش اکران تبلیغات شهری تهران در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی

نرخ خرید حمایتی گوشساله مشخص شد

زیان 3 میلیارد دلاری هوندا از تعرفه‌های آمریکا

مخالفت مجلس با افزایش تعرفه اینترنت موبایل

ادعای فارس در مورد بابک زنجانی و بیژن زنگنه

قیمت جدید مرغ زنده و گوشت مرغ منجمد اعلام شد

تقویت فرهنگ جمعی و همگرایی، از اهداف نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی است

گل خاطره انگیز آگوئرو برابر کوئینز

کودکی که حالا خودش ستاره ال‌کلاسیکو‌هاست

دو جلسه محرومیت مدافع یووه با پس‌گردنی جنجالی!

با آنچلوتی دوباره قهرمان جهان می‌شویم

اصلی‌ترین گزینه جانشینی ژابی نه گفت

حرف‌های مهم زانتی درباره اینزاگی و انتقالات اینتر

مهر تایید ال‌کلاسیکو به یک تمدید قرارداد

تایید شد؛ رئال کابوس یامال را می‌خرد

حمله تند تباس به بارسلونا؛ این فساد ورزشی است!

ترکیب غیرعادی بارسا برای دربی سرنوشت‌ساز

عشق مجازی تا خودسوزی در لباس عروسی!

آزاد سازی خرمشهر، نماد یک پیروزی عزتمندانه است

ترانه خوانی احساسی و سوپرایز سینا درخشنده برای نعیمه نظام‌ دوست

بازخوانی تماشایی ترانه بختیاری توسط عرفان طهماسبی