پیام خراسان

آخرين مطالب

محققان موسسه کارولینسکا:

استفاده از ویپ توسط مادر خطر مرگ نوزاد را تا 3 برابر افزایش می‌دهد علمي

استفاده از ویپ توسط مادر خطر مرگ نوزاد را تا 3 برابر افزایش می‌دهد
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - نتایج مطالعه جدید محققان موسسه کارولینسکا در سوئد نشان می‌دهد که مصرف ویپ(vape) یا استفاده از اسنوس(snus) در دوران بارداری خطر مرگ ناگهانی نوزاد را تا سه برابر افزایش می‌دهد.

به نقل از دیلی میل، هم سیگارهای الکترونیکی و هم اسنوس(که گاهی اوقات تنباکوی دیپ یا بدون دود نیز نامیده می‌شود) در میان آمریکایی‌هایی که به دنبال کنار گذاشتن سیگارهای سنتی هستند، محبوبیت فزاینده‌ای پیدا کرده‌اند و در اکثر فروشگاه‌های ایالات متحده فروخته می‌شوند.
مدتی است که استفاده از دستگاه‌های ویپ رواج پیدا کرده است و تاکنون نیز پژوهشگران مطالعات بسیاری درباره اثرات آن بر روی انسان انجام داده‌اند. با ابداع ویپ‌ها و گسترش عرضه آنها، بسیاری از جوانان و نوجوانان به استفاده از آنها روی آورده‌اند. این ابزارها، با هدف القای حس سیگار یا قلیان کشیدن ابداع شده‌اند و شرکت‌های سازنده معمولا تبلیغات گسترده‌ای در مورد بی‌ضرر بودن آنها ارائه می‌دهند، اما پژوهش‌های بسیاری نشان داده‌اند که ویپ‌ها، ابزارهای بی‌ضرری نیستند و خطرات بسیاری در پی دارند. ویپ‌ها، ابزارهایی هستند که در شکل‌ها و اندازه‌های گوناگون به بازار عرضه می‌شوند. این ابزارها با باتری کار می‌کنند، یک عامل گرم‌کننده دارند و محفظه‌ای را شامل می‌شوند که مایعی را در بر دارد. 
بسیاری از افراد آنها را جایگزین ایمن‌تری برای سیگارهای سنتی می‌دانند، اما شواهد نشان می‌دهد که آن‌ها خطرات خود را دارند. به تازگی محققان سوئدی سوابق پزشکی بیش از دو میلیون زن و نوزاد آنها را در طول 20 سال بررسی کردند. آن‌ها دریافتند افرادی که در دوران بارداری از «اسنوس» استفاده می‌کردند، خطر مرگ نوزادشان قبل از تولد تا 70 درصد افزایش یافته بود.
دکتر «آنا گونربرک» نویسنده اصلی این مطالعه و متخصص اطفال از موسسه کارولینسکا در سوئد گفت که باید از مصرف انواع محصولات دارای نیکوتین در دوران بارداری اجتناب شود. با توجه به افزایش چشمگیر استفاده از اسنوس در بین زنان جوان در سن باروری در سوئد در طی چند سال گذشته و محبوبیت فزاینده سیگارهای الکترونیکی، زنان باید از خطرات احتمالی این مواد بر نوزاد مطلع شوند.
وی افزود: نتایج مطالعه ما نشان می‌دهد که نیکوتین یک عامل خطرناک برای مرگ ناگهانی نوزاد است، بنابراین نتیجه می‌گیریم که باید از همه انواع محصولات دارای نیکوتین در دوران بارداری اجتناب شود. وی بیان کرد که مصرف اسنوس به اندازه استعمال روزانه 9 نخ سیگار برای نوزادان مضر است. با اسنوس، نیکوتین از طریق پوشش داخلی گونه‌ها وارد بدن می‌شود و با ویپ، نیکوتین از طریق ریه‌ها وارد بدن می‌شود.

پیام خراسان


ریه‌ها دائما در معرض ویروس‌ها و باکتری‌هایی قرار دارند که ما آنها را تنفس می‌کنیم؛ در نتیجه مهم است که سیستم ایمنی برای پاکسازی آنها به درستی عمل کند، اما ویپ‌ها می‌توانند به سلول‌های ایمنی مهمی مانند درشت‌خوارها و مونوسیت‌ها که پاتوژن‌ها را مورد تهاجم خود قرار می‌دهند، آسیب برسانند. این موضوع، واکنش نشان دادن به عفونت را برای بدن دشوار می‌کند.
علاوه بر آن نیکوتین برای نوزادان در حال رشد مضر است زیرا می‌تواند به ریه‌ها و مغز آن‌ها آسیب برساند. مشخص نیست که چه تعداد از زنان باردار در ایالات متحده ویپ می‌کشند یا اسنوس مصرف می‌کنند.
سندرم مرگ ناگهانی نوزاد(SID)، مرگ غیرمنتظره و غیرقابل توضیح یک نوزاد به ظاهر سالم است. این سندرم، بزرگترین علت مرگ و میر در نوزادان زیر یک سال در ایالات متحده است و سالانه حدود 3400 نوزاد جان خود را به همین دلیل از دست می‌دهند. در انگلستان این تعداد به 200 نفر می‌رسد.
خطرات استعمال سیگار در دوران بارداری از جمله افزایش خطر مرگ ناگهانی نوزاد از مدت‌ها قبل شناخته شده است. با این حال، مطالعات کمی در مورد ویپ، اسنوس و سایر محصولات دارای نیکوتین در رابطه با مرگ ناگهانی نوزاد انجام شده است.
اسنوس یک کیسه تنباکو مرطوب و پودری است که معمولاً در دهان بین لب و لثه نگهداری می‌شود و نیکوتین را در جریان خون آزاد می‌کند. برخلاف سیگار، این ماده حاوی هیچ ماده احتراق کننده‌ای نیست، که این امر می‌تواند افراد را به این باور برساند که اسنوس و سیگارهای الکترونیکی برای سلامتی مضر نیستند.

پیام خراسان


اسنوس
برای رفع کمبود داده‌های تحقیقاتی، پزشکان در سوئد به بررسی داده‌های بیش از دو میلیون نوزاد متولد شده در این کشور بین سال‌های 1999 تا 2019 نیز پرداختند. محققان در این مطالعه عواملی مانند وضعیت اجتماعی و اقتصادی و سن مادر و ارتباط آن با سندرم مرگ ناگهانی نوزاد را نیز بررسی کرد. تنها دو نوزاد از هر 10 هزار نوزاد در 20 سال گذشته به سندرم مرگ ناگهانی نوزاد دچار شده بودند. بیش از یک درصد از مادران در هنگام ثبت‌نام، اسنوس و هفت درصد سیگار می‌کشیدند.
مصرف اسنوس با افزایش 70 درصدی خطر مرگ نوزاد قبل از تولد و افزایش سه برابری سندرم مرگ ناگهانی نوزاد همراه بود. خطرات مرتبط با مصرف اسنوس تقریبا مانند استعمال یک تا 9 نخ سیگار در روز بود.
با این حال، کشیدن بیش از 10 نخ سیگار در روز همچنان نوزادان را در معرض خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد قرار می‌دهد. اگر مادران قبل از اولین نوبت معاینه زایمان خود مصرف اسنوس را متوقف کنند، در مقایسه با استفاده مداوم، می‌توانند به میزان قابل توجهی خطر مرگ نوزاد خود را کاهش دهند.
محققان خاطرنشان کردند که نمی‌توان با اطمینان گفت که مصرف نیکوتین باعث مرگ کودکان شده است، زیرا عوامل ناشناخته دیگری نیز ممکن است در این امر نقش داشته باشند.
یافته‌های این مطالعه در مجله «Pediatric Research» منتشر شد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/504089/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بایرن مونیخ با کنار زدن بارسلونا به جذب تاه نزدیک شد

نگرانی یونایتدی‌ها؛ فردیناند روی تخت بیمارستان!

تصمیم جالب یونایتد؛ خبری از جشن قهرمانی نیست!

گلدن استیت و بوستون در آستانه حذف

درخشان و باشکوه؛ هیچ‌کس حریف این بارسا نیست

آمار شگفت‌انگیز بازیکن محبوب آلمان در بایرن مونیخ

اجرای تصنیف زیبایی از علیرضا افتخاری در «صداتو»

توزیع 360 تن کود و نهاده‌های کشاورزی یارانه‌ای بین کشاورزان خوسفی

لو رفتن راز شش تایی‌ ها توسط حسن روشن

حرکات رضا عطاران در مراسم تولدش در مشهد | ببینید

جان مرشایمر: اسرائیل 2 بار تلاش کرد آمریکا را به تله جنگ با ایران بکشاند

مرگ استارتاپ‌ها زیر بار قوانین پوسیده

فصلِ یار مهربان

از توس تا کوالالامپور/فارسی‌آموزان ملیت های مختلف با شاهنامه آشنا شدند

رونمایی از کتاب «درآمدی بر گفتمان حکمرانی خادم شهید» در کرمانشاه

جشن تولد مردی که عیار سینماست؛ به دنبال روزنه امید

پیدا و پنهان قیمت‌گذاری کتاب در ایران

کتاب‌های گویا با استفاده از هوش مصنوعی توسعه داده شده است

جدیدترین کتب پژوهشگاه فضای مجازی رونمایی شد

ریاضی کجا و توسط چه کسی اختراع شد؟

جمهوری اسلامی ایران هرگز در برابر استکبار و ظلم سر خم نخواهد کرد

🎬 بازدید استاندار خراسان جنوبی از پروژه آموزشگاه 12 کلاسه در حاجی آباد

ترانه «مُسری» را از احسان خواجه امیری بشنوید

دلیل غیبت رونالدو مشخص شد

ولاسکو دکترای افتخاری روانشناسی گرفت

رفتار هواداران لیورپول با آرنولد را باور نمی‌کنم

آژیر قرمز در اینترمیامی؛ می‌دانیم خوب نیستیم

سینر: من و دراپر آدم‌های ساده‌ای هستیم

برد قاطعانه شاگردان عطایی در آسیا

واکنش تاجرنیا به حضور سیدورف در استقلال

اعزام بیش از 11 هزار زائر حج از فرودگاه شهید هاشمی‌نژاد مشهد

ضریح امام رضا(ع) رو از این زاویه دیده بودید؟

موافقت وزیر با اختصاص اعتبارات ویژه خشکسالی، تامین آب و برق پایدار کشاورزی

محور اصلی کیفیت ‌بخشی آموزشی، ارتقای بهره‌ وری و تقویت مهارت‌های دانش‌آموزان است.

بازگشت یک خواننده به عرصه موسیقی با «دلتنگی»

کشف آب در اعماق مریخ: راز جدید سیاره سرخ

کتیبه داریوش یکی از اسناد نام خلیج فارس

درخشش کتاب «در حوالی مدرسه» در سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران

تصاویری از همنشینی حسام الدین آشنا و صادق زیباکلام بخاطر یک کتاب درباره حسن روحانی

با چشمانی باز و با دقت در حال پیش بردن امور هستیم

رونمایی از کتاب آیین آیینه اثر دکتر محمدرضا خالصی

در نمایشگاه کتاب مجازی بخرید، حضوری تحویل بگیرید

گرامیداشت شهدای خدمت، تجلی وفاداری به آرمان‌های انقلاب در قم

عملکرد شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی در 5 سال یکپارچگی

هم افزایی دستگاه های اجرایی در اجرای طرح ملی آدرس گذاری مکان محور ضروری است

چراغ سبز کاپیتان اینتر برای کامبک طارمی

تتلو می‌تواند از اعدام نجات پیدا کند؟

کشف و ضبط بیش از 20 هزار لیتر گازوئیل قاچاق در خراسان جنوبی

مراسم بزرگداشت شهدای خدمت در شهرهای خراسان شمالی برگزار می‌شود

راز عضله‌سازی را بشناسید