پیام خراسان

آخرين مطالب

تاکید بر فعالیت های دریا محور در مناطق آزاد کشور منطقه آزاد کیش

تاکید بر فعالیت های دریا محور در مناطق آزاد کشور
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - رییس کمیسیون مشترک مجمع تشخیص مصلحت نظام رویکرد حاکم بر مناطق آزاد را "مرکز محور" عنوان کرد که ضرورت دارد به سمت "دریا محور" تغییر کند.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، علی احمدی رییس کمیسیون مشترک مجمع تشخیص مصلحت نظام در سمینار یک روزه الزامات توسعه مناطق آزاد در برنامه هفتم توسعه کشورکه پنجشنبه 27 بهمن در سالن رازی مرکز همایش های بین المللی کیش برگزار شد؛ گفت: هر ساز و کاری که موجب رونق مناطق آزاد می شود از بیرون مورد هدف قرار می گیرد تا سرمایه ها و نیروهای کار به کشور های حاشیه خلیج فارس گرایش پیدا کنند که این امر باعث می شود از کارکرد های اصلی این مناطق فاصله بگیریم.
احمدی با بیان این که به جای توسعه کیفی به دنبال توسعه کمی هستیم که این مهم یکی از دلایل تاثیرات منفی بر مناطق آزاد است، گفت: منطقه آزاد دارای یک سری مزیت های بالقوه ای است که قصد داریم با ایجاد برخی زیرساخت ها این مزیت ها را به بالفعل تبدیل کنیم.
به گفته احمدی بزرگترین مشکل در مناطق آزاد زیرساخت های حقوقی است که برخی آنها مانع دستیابی به اهداف می شود.
وی با تاکید بر این مهم که در دنیا ایده های مطرح شده تبدیل به حرکت و اقدام می شود اما متاسفانه در کشور ما تبدیل به دستور العمل هایی می شود که اغلب اوقات ایده های اصلی را از بین می برد، اظهار داشت: تعداد 7 قانون در مناطق آزاد و بیش از 30 مقرره لازم الاجرا بدون مواد قانونی داریم.
رییس کمیسیون مشترک مجمع تشخیص مصلحت نظام، بیان داشت: یکی از نکات کلیدی که در برنامه هفتم باید به آن توجه ویژه داشته باشیم تلقیح قوانین بر پایه مسائل اصلی مناطق آزاد یا بند 11 اقتصاد مقاومتی است.
علی احمدی در ادامه سخنان خود، افزود: در مزیت های بالفعل مناطق آزاد عناوین سرمایه گذاری فناوری و صادرات را می توان برشمرد که هرچه تنوع این اهداف بیشتر شود فاصله دستیابی به هدف های مناطق آزاد نیز بیشتر خواهد شد.
احمدی تصریح کرد: در سند الزامات تحقق سیاست های پولی که از سوی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) ابلاغ شده است، باید دو اقدام تقنینی و اجرایی صورت گیرد؛ در مورد اول سه نکته شناسایی قوانین مغایر برای تحقق هدف، اقدامات لازم برای نسخ قوانین مغایر و جلوگیری و خودداری از قوانین جدید مغایر با هدف مورد نظر قرار گرفته است.
وی، افزود: در اقدام اجرایی نیز شناسایی موانع اجرای قانون، اقدامات لازم برای رفع آنها همچنین تامین منابع مالی و سایر الزاماتی که برای تحقق سیاست ها لازم است می تواند گام بعدی باشد.
رییس کمیسیون مشترک مجمع تشخیص مصلحت نظام، تاکید کرد: نیازمند یک مدیریت همگرایی در مناطق آزاد هستیم که "تعامل و تبادل" میان این مناطق همچنین "همگرایی اهداف مناطق آزاد و فعالیت هایی که در آنها انجام" می شود، دو موضوع مهم هستند.
علی احمدی در تکمیل سخنان خود، گفت: متاسفانه تناسبی میان ماموریت اصلی تعریف شده برای مناطق آزاد و فعالیت آنها وجود ندارد و در حال حاضر رویکرد حاکم بر مناطق آزاد "مرکز محور" است که ضرورت دارد به سمت دریا محور تغییر کند.
به گفته احمدی سیاست های کلی توسعه دریا محور نیز از سویمقام معظم رهبری (مدظله العالی)به عنوان نظر مشورتی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شده است.
وی اظهار داشت: باید نسبتی میان مناطق آزاد مجاور دریا با توسعه فعالیت دریا برقرارکنیم که نیازمند بررسی قوانین و مقررات و استانداردهای بخش دریایی برای کمک به رونق مناطق آزاد می باشد.
رییس کمیسیون مشترک مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر این که باید ساختارها در راستای توسعه مناطق آزاد و افزایش رقابت پذیری چابک سازی شود، افزود: زیرساختارهای لازم برای رونق مناطق آزاد ازجمله زیربناهای اقتصادی،حقوقی، امنیتی و نرم افزاری که می تواند زمینه ساز سرمایه گذاری بیشتر وتوسعه فعالیت های دریا محور شود نیاز به پیگیری دارد.
علی احمدی، گفت: توسعه فعالیت های مناطق آزاد با استفاده از زیست بوم دریا، تعاملات و تجارت بین المللی دریایی،کسب فناوری های جدید، استفاده از واحد های دانش بنیان و فناور همچنین نقش مناطق آزاد در صادرات محصولات و خدمات فنی مهندسی دریایی، توجه به ترانزیت دریایی از طریق مسیر های جدید و تعاملات دو یا چند جانبه بین المللی با رویکرد دریا محور، تقسیم کار ملی و تعیین نقش هر منطقه آزاد در کشوراز دیگر موارد مطرح شده در این نشست عنوان کرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/505231/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ترانه شاد «من فدا» با صدای علیرضا روزگار شنیدنی شد

وجود 60 معدن غیرفعال در خراسان شمالی

همایش معاونان تعاون و روسای ادارات قطب 3 کشوری بنیاد شهید و امور ایثارگران به میزبانی استان اردبیل برگزار شد

دیدار سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران

ایکر کاسیاس بمب را منفجر کرد!

درخواست 4 سال زندان برای پدیده فصل رئال!

پرواز مستقیم طارمی از فینال اروپا به دوحه

گری نویل: اطمینان دارم آرسنال قهرمان فصل آینده است

محدودیت‌های ترافیکی مراسمات دعای عرفه و نماز عید قربان 1404 در مشهد

اجرای طرح ملی «سه‌شنبه‌های تکریم شهدایی» با حضور مادران شهدا در گلستان

نمایشگاه مشهد اینوکس، آغازگر مسیر توسعه اقتصادی استان

وعده خرید 4 بازیکن جدید برای بارسلونا

سرقت از ستاره پی‌اس‌جی نافرجام ماند

استراحت دو ستاره سامورایی در لیگ ملت‌ها

سفر اشلوت به فرانسه برای جذب ستاره لیون!

تأکید بر ضرورت توانمندسازی نیروهای جوان و اجرای عدالت آموزشی در مناطق محروم

گزارش ویدیویی تجمیعی از حضور شرکت بیمه دی در اولین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه در مشهد مقدس

باشگاه بیمه گران گزارش می دهد/ حق بیمه تولیدی بیمه دی از 33 همت گذشت

تجارت گردان گزارش می دهد/ درخشش بیمه دی در پرداخت به‌روز مطالبات درمانی ایثارگران و مشتریان

مجری زن مشهور علیه رفتار تحقیرآمیز لوییس انریکه

بلینگام راهی دورتموند می‌شود

آنچلوتی در اولین تمرین برزیل شوکه شد!

دی‌زربی: اینتر پیشنهادی به من نداده است

لوکا مودریچ در رادار میلان

زمان تقدیر از برترین‌های لیگ برتر فوتبال مشخص شد

نماد استقلال در فرابورس تعلیق شد

تقویت ناوگان اتوبوسرانی مشهد به مناسبت سالروز ارتحال امام خمینی(ره)

ترانه «یار ای یار» با صدای امین رستمی

نجات بره مرال از دل آتش در پارک ملی گلستان

آغاز ثبت‌نام 19 هزار نوآموز کلاس اولی در مدارس خراسان جنوبی

مقصد بعدی کاپیتان رئال مشخص شد

گاوی: به بازیکنان زیادی نیاز نداریم

خلاقیت حداقلی آدیداس در طراحی پیراهن جدید من‌یونایتد!

واکنش دیاز به پیشنهاد النصر

برونو فرناندز پیشنهاد الهلال را رد کرد

مذاکره الهلال با مسی

سپاهان دومین ستاره گل‌گهر را خرید

رکاب‌زنی استاندار خراسان رضوی و شهردار مشهد به‌مناسبت روز جهانی دوچرخه

ترویج فرهنگ دوچرخه‌سواری؛ گامی مؤثر در سلامت جامعه و کاهش ترافیک

چالش‌های امروز، نتیجه تصمیمات سیاسی در حوزه اقتصاد است

دعوت استاندار از فعالان اقتصادی برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدید پذیر

شورای هماهنگی روابط عمومی در شهرستان‌های استان تشکیل می‌شود

بررسی مشکلات 10 واحد تولیدی در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید خراسان رضوی

سقف تسهیلات بانکی در خراسان رضوی به هزار میلیارد تومان رسید

مهاجم لیگ برتری رتبه اول کنکور سراسری شد

آهنگ «نصف شب» با صدای علی یاسینی

سایت جامع کنگره ملی 18 هزار شهید خراسان رضوی رونمایی شد

دلار باران اینزاگی در عربستان

مشکل جدی الهلال در جذب برونو فرناندز

احتمال یک انتقال بزرگ در NBA

ویکی پدیاجستجو