پیام خراسان

آخرين مطالب

چرا زنان باردار باید چراغ‌ها را خاموش کنند؟ علمي

چرا زنان باردار باید چراغ‌ها را خاموش کنند؟
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - طبق آخرین تحقیقات به نظر می‌رسد که احتمال مبتلا شدن به دیابت بارداری در آن دسته از زنان بارداری که ساعات پیش از خواب در معرض نور زیادی هستند، بیش از دیگران است.

به نقل از کالج سلطنتی زنان و زایمان انگلستان، از هر 100 زن، دست‌کم چهار تا پنج نفر آن‌ها در دوران بارداری دچار دیابت بارداری می‌شوند. اگر این بیماری به خوبی کنترل نشود منجر به عوارضی از جمله مشکلات سلامتی برای نوزاد خواهد شد. تحقیقات تازه در این زمینه نشان داده است که زنان بارداری که سه ساعت قبل از خواب در معرض سطوح‌ بالاتری از نور قرار دارند، به احتمال بیشتر در دوران بارداری‌شان به دیابت بارداری مبتلا خواهند شد. دکتر مینجی کیم ، نویسنده‌ی اصلی این مطالعه گفته است: «نور در شب ممکن است ریسک شناسایی‌نشده‌ی ابتلا به عوارض جدی در دوران بارداری باشد.»
محققان پیش از این نیز دریافته بودند شیفت‌کار‌ها بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع 2 هستند، در حالی که قرارگیری بیشتر در معرض نور مصنوعی بیرونی در شب نیز با خطر افزایش‌یافته‌ی این بیماری ارتباط دارد. این تصور وجود دارد که نور زیاد در شب سطوح هورمونی به نام ملاتونین را سرکوب می‌کند، ساعت درونی بدن را مختل می‌کند و بر فرایند‌های متابولیک متعددی اثر می‌گذارد، از جمله تنظیم سطوح قند خون! کیم در این باره می‌گوید: «ما نمی‌توانیم از این مطالعه‌ی مشاهده‌ای چیزی را اثبات کنیم، اما مکانیسم‌های مشابه ممکن است در زنان باردار نقش داشته باشند.»
بین سال 2011 و 2013، کیم و همکارانش از 741 زن باردار در آمریکا که در دومین دوره‌ی سه‌ماهه‌ی بارداری‌شان بودند خواستند سنسور‌های نور را به مچ دستشان ببندند و به مدت یک هفته، روزانه اطلاعات خوابشان را یادداشت کنند. محققان، شرکت‌کنندگان را بر اساس میزان قرارگیری متوسط‌شان در معرض نور کمِ سه ساعت قبل خواب، به سه گروه با اندازه‌ی زوج تقسیم کردند. نتایج نشان داد که 16 نفر از 247 زنی که تنها حدود 1.7 ساعت را در نور کم سپری کرده بودند به دیابت بارداری مبتلا شدند. این نتیجه با 12 نفری مقایسه شد که 2.2 ساعت و 3 نفری که 2.6 ساعت را در نور کم صرف کرده بودند مقایسه شد.
با این که تنها شمار اندکی از زنان دچار دیابت بارداری شدند، اما نتایج حاکی از یک روند بود که کیم درباره‌ی آن گفته است: «زنانی که کمترین زمان را در معرض نور کم بودند در قیاس با کسانی که بیشترین زمان را در معرض نور کم بودند، احتمال ابتلایشان به دیابت بارداری پنج برابر بیشتر بود.»
محققان می‌گویند حتی با در نظر گرفتن عواملی از قبیل سن، کیفیت و مدت‌زمان خواب، شاخص توده‌ی بدنی و میزان نوری که شرکت‌کنندگان در طول روز در معرض آن قرار گرفتند، یک همخوانی دیده میشود. کیم می‌گوید خبر خوب این است که پیشگیری نسبتاً آسان است: «سه ساعت پیش از زمان خواب، هر زمان که ممکن بود نور‌ها را کم کنید (این نور شامل نور وسایلی از قبیل تلفن همراه هم می‌شود). در صورت امکان، وسایلی که نور ساطع می‌کنند کنار بگذارید، اگر ممکن نبود، دست‌کم نور گوشی موبایل‌تان را کم کنید و آن را در حالت شب (NIGHT MODE) قرار دهید.»
دکتر فای رایلی مدیر ارتباطات پژوهشی در DIABETES UK می‌گوید: «این مطالعه به رابطه میان قرارگیری در معرض نور مصنوعی قبل از خواب و خطر افزایش‌یافته‌ی دیابت بارداری اشاره می‌کند، اما پیش از اینکه بتوانیم با قطعیت بگوییم محدود کردن قرارگیری در معرض نور مصنوعی می‌تواند در پیشگیری از ابتلای به این بیماری مفید باشد، چیز‌های زیادی هست که باید یاد بگیریم. چیزی که می‌دانیم این است که مدیریت وزن، داشتن رژیم غذایی سالم و فعال ماندن قبل از بارداری می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به دیابت بارداری کمک کند.»

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/515733/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کمیته‌های مردمی پای کارمراسم بزرگداشت سالگرد شهید رئیسی در خراسان‌جنوبی

جاده بیرجند به سمت زاهدان مسدود است؛ تردد خودروها از کنارگذر

حکم اعدام تتلو شکست؟

تصمیم فوری آنچلوتی برای تیم ملی برزیل

برترین گل‌های مرحله نیمه‌نهایی لیگ کنفرانس اروپا

رکورد شکست؛ سریع‌ترین بازیکن جهان در لیگ پرتغال

حرکت عجیب فدریکو والورده روی دنی اولمو در ال کلاسیکو

دلیل حرکت عجیب جنجالی‌ترین مالک فوتبال دنیا

به بهانه تولد 42 سالگی یحیی توره

درگیری فیزیکی شدید بین بازیکنان در لیگ کویت!

گلهای میلان در دیدارهای فینال جام حذفی ایتالیا

حق انتخاب با چلسی؛ لیگ قهرمانان یا لیگ اروپا!

حجت‌الاسلام خیاط: منشور تحول حوزه با اقدام همه حوزویان محقق می‌شود

آغاز شمارش معکوس برای میزبانی شایسته مشهد از دیدار ایران و کره‌شمالی

پیش بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی

حوزه‌های علمیه شهرستان‌های خراسان تقویت می‌شوند

رویکرد نوین تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در جشن باشکوه میلاد امام رضا(ع)

وزش‌ باد در خراسان‌ رضوی شدت می‌گیرد

درخشش دانش‌آموزان عشایری خراسان رضوی در رقابت‌های آسیایی و کشوری کیوکوشین

تصاویر خانه خوش حس‌وحالِ استاد شجریان

ادعای یک خبرنگار درباره شکسته‌ شدن حکم اعدام تتلو

آهنگ «مگه جنگه» با صدای مسعود صادقلو

یاد شهید رئیسی در دل‌ها جاودانه شد

وزش باد شدید و احتمال گرد و غبار در خراسان شمالی

رشد 10 برابری بودجه ورزشی شهرداری بجنورد

راز کاهش وزن چیست؟

تولید زباله در خراسان‌شمالی 500 گرم به ازای هر نفر است

اردوی تیم ملی کشتی فرنگی با دو صندلی خالی؛ سکوت سنگین در اوزان 82 و 130 کیلوگرم و راز چرخه ناتمام

تسهیلات بانکی برای عشایر خراسان شمالی؛ فرصتی برای توسعه یا چالشی در مسیر؟

رستمی: اقتدار، عزت و صلابت امروز کشور به برکت خون شهداست

22 تشکل تعاونی در شیروان فعال است

تاکید سرپرست حجاج ایرانی بر ضرورت پیگیری مشکل زائران برای زیارت روضه رضوان/ همه زائران در سلامت هستند

حال پلنگ مرکز باز پروری کلاه قاضی خوب نیست

نماینده مجلس: آقای رئیس جمهور لطفا وزیر نیرو را برکنار کنید تا استیضاح وی را امضا نکنیم

آمار ورود زائران ایرانی به سرزمین وحی به 17100 نفر رسید

اتهام قابل تأمل مالک تیم سقوط کرده به 4 بازیکن

سرمایه‌گذاری اوقاف در طرح بزرگ دامی خراسان شمالی‌

انتقام گیری پدر مهدی قربانی از نوید محمدزاده به خاطر 25 بار سیلی محکم خوردن‌های پسرش در سکانس فیلم ابد و یک روز + فیلم

عملیات گسترده هند در کشمیر پس از درگیری مسلحانه

اینوکس مشهد آبستن تحولات بزرگ در صنعت مالی

سرلشکر سلامی سخنران ویژه مراسم شهدای خدمت در میدان امام حسین (ع)

گامی نو در اشتغال‌زایی بانوان | اولین مرکز کاریابی زنان در مشهد راه‌اندازی می‌شود

جنجال در کنسرت جدید شادمهر در آمریکا

تجربه مراجعه به دکتر ارتوپد در مشهد؛ نظرات واقعی بیماران

زاگرس در محاصره‌ای بی رحمانه

بازدید نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی و فرمانده سپاه عاشورا از زائرسرای شهید آیت الله آل‌هاشم

برگزاری آئین سنتی گلاب‌گیری امام رضا(ع) روستای فرخد مشهد

جنجال تازه در نمایشگاه کتاب؛ این‌بار بر سر غرفه‌ها

پویش ملی "نفس" در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور یافت

روز فرهنگ خراسان شمالی» در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار می‌شود