پیام خراسان

آخرين مطالب

از طبیعت زیبای روستای نوفرست غافل نشید اجتماعي

از طبیعت زیبای روستای نوفرست غافل نشید
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - روستای نوفرست در 24کیلومتری شهر بیرجند و در دهستان باقران قرار دارد. آب و هوای این روستا معتدل بوده و دارای دو بخش دره و ده می باشد. در گذشته به روستای نوفرست «درینا» نیز گفته می شده و بدلیل مهاجرت ساکنین از اطراف به این روستا نام آن به نوفرست تغییر یافته است.
به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی و گردشگری خبرگزاری برنا از خراسان جنوبی، «روستای نوفرست» روستایی است در دهستان باقران در 24 کیلومتری جنوب شرقی بیرجند که در دامنه معتدل هوائی واقع است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
روستای نوفرست دارای دو قسمت دره و ده است . اسم قدیم نوفرست «درینا» بوده است. ساکنینی از اطراف به این روستا مهاجرت می کنند و اسم روستا به نوفرست یعنی جایی که از نو ساخته شده تغییر می یابد.
تا به امروز قدیمی ترین آثار حضور انسان در اطراف نوفرست به صورت سنگ نگاره هایی بر لاخ مزار کوچ واقع در حدود 5 کیلومتری جنوب نوفرست مشاهده شده است که بنا بر ارزیابی کارشناسان میراث فرهنگی جزو معتبرترین اسناد تاریخی مربوط به خراسان جنوبی به شمار می آیند .
این نگاره ها که بر سطح صخره ای به رنگ سبز مایل به سیاه و به ابعاد 5*5 متر ایجاد شده اند، دوره طولانی پیش از تاریخ تا دوران متاخر اسلامی را در بر می گیرند. مجموعه نگاره های لاخ مزار به 307 مورد می رسد که شامل نقوش انسان، حیوان، گیاه، علامت و نشانه، کتیبه های پهلوی، اشکانی، ساسانی، کتیبه های عربی و کتیبه های فارسی هستند.

پیام خراسان

این سنگ نگاره ها نه تنها در اطراف نوفرست که در کل خراسان جنوبی(قهستان) جزو قدیمی ترین آثار کشف شده می باشند . نتیجه اینکه منطقه نوفرست جزو قدیمی ترین مناطق زیستی در خراسان جنوبی است.
سنگ نگاره های موجود بر روی لاخ مزار هنوز به طور کامل ترجمه با تفسیر نشده اند ولی همان کتیبه هایی که تا به حال تفسیر شده اند بر اهمیت این مکان در دورانهای مختلف علی الخصوص دوره ساسانی تاکید می ورزند. نوفرست دارای مناظر ، باغات و آبشارهای بسیار زیبا می باشد ، آب روستا از قنات تامین می شود .
شغل مردمش زراعت و قالی بافی است . محصول اصلی کشاورزی روستا بیشتر زردآلو است ولی میوه های دیگری همچون سیب ، گلابی ، انار ، به ، خرمالو و فندق نیز کشت می شود.
حدود 17 کیلومتری جاده بیرجند- زاهدان مسجدی است که ابتدای راه ورودی روستای نوفرست می باشد.ورودی روستا آرامگاهی است و کمی به سمت داخل روستا که بروید میدان اصلی و مسجد جامع را خواهید دید.

پیام خراسان

راه را که پیش بگیرید به یک زیر زمینی میرسید که آبی خنک و پاک از آن عبور می کند. به اینجا چرخ پایه (چوخ پَایو) می گویند. جاده روستا آسفالته است و در دو طرف جاده باغ ها زیبا و پر از میوه و زمین های کشاورزی هستند.
در مسیر جاده به اردوگاه شهید بهشتی، با ظرفیت پذیرش اردوی روزانه 200 نفر و شبانه روزی 100 نفر می باشد .
اردوگاهی 5 هکتاری که در فصول بهار و تابستان ، می تواند پذیرای اردوهای دانش آموزی باشد. بعد از آن، جاده خاکی می شود و کوه هایی که از میان آن آبی روان می گذرد. روستای نوفرست تعداد 10 شهید نیز تقدیم انقلاب کرده است
انتهای پیام
خبرنگار:مرضیه شهریاری
آیا این خبر مفید بود؟ نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/519991/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

النصر برای رونالدو سنگ تمام گذاشت

اویارسابال: در نیمه دوم خسته شدیم، حیف شد!

خلاصه بازی پرتغال 2 (5) - اسپانیا 2 (3)

رونالدو پنالتی آخر را نگاه نکرد!

عملکرد ضعیف یامال؛ لامین، مندس را فراموش نمی‌کند!

یامال خنثی شد، رونالدو گلزنی کرد؛ دومین قهرمانی پرتغال در لیگ ملت‌ها

ضربه خطرناک ژوتا برابر دروازه اسپانیا

شوت پورو از نیمه زمین در آستانه گل شدن

دعوای شدید بازیکنان پرتغال و اسپانیا در وقت اضافه

کاشته تماشایی برونو و سیو دروازه‌بان

تعویض مثل فینال یورو؛ پرتغال باید بدون رونالدو ببرد!

چیپ دیدنی اویارزابال در دهانه دروازه دفع شد

کاسمیرو: نیمار چیزی از رونالدو و مسی کم ندارد!

موقعیت خطرناک نوس روی دروازه اسپانیا

گل دوم پرتغال، رونالدو 40ساله همچنان گل‌زن

خداحافظی لواندوفسکی با تیم ملی

انتقال محرمانه پرز؛ بازیکنی در فینال لیگ ملت‌ها!

موقعیت خطرناک نوش روی دروازه اسپانیا

موقعیت خطرناک پدری روی دروازه پرتغال

گل اول اسپانیا به پرتغال توسط زوبیمندی

خروج ضعیف کاستا و گل دوم اسپانیا توسط اویارزابال

پرتغال به سرعت پاسخ داد، گل اول پرتغال توسط مندز

ممنوعیت «سگ‌گردانی» در تربت‌جام

نایب‌قهرمانی دانش‌آموز مشهدی در رقابت‌های آسیایی ژیمناستیک کره‌ جنوبی

افتتاح طرح ملی «اندیشه رضوی، کاغذهای ماندگار» در مشهد

آغاز کارگاه‌های تابستانی دانش‌آموزان در فرهنگسراهای کیش

قائم مقام ایران خودرو: در صورت تعلل وزارت صمت، قیمت‌های جدید را اعلام می‌کنیم

راز افزایش قیمت لبنیات

ممنوعیت سگ‌گردانی در تایباد

تسریع اجرای طرح‌های زیرساختی و انرژی در کیش؛ محور گفت‌وگوی کبیری و قربان نژاد

قیمت‌‌های روز خودرو امروز 18 خرداد 1404

چراغ سبز در بازار طلا و سکه؛ دلار در کانال 82 هزار تومان آرام گرفت

زنگنه: مردم آمادگی تحمل جراحی‌های اقتصادی جدید را ندارند

وعده بزرگ وزیر راه درباره مسکن

ایران خودرو: خودروسازها را مجبور می‌کنند که نیمی از خودروهای تولیدی را به مادران بدهند

نجات گردشگر مشهدی درپی سقوط از آبشار شیرآباد

شنونده ترانه «فرصت» با صدای روزبه بمانی باشید

معاون اجرایی رئیس جمهور دست به آچار شد؛ برق خورشیدی در ساختمانها‏ی 22 دستگاه دولتی

مصرف بیش از 801 میلیون لیتر بنزین در تعطیلات خرداد

امدادرسانی به 80 نفر متاثر از سیل در شهرستان درمیان

کیمیش: اصلا بد نبودیم، نیمه اول باید 3 گل می‌زدیم

تمدید قرارداد پاتریک ویرا با جنوا تا 2027

کاسمیرو: شایسته بودم، آنچلوتی رفاقتی دعوتم نکرد

خلاصه بازی آلمان 0 - 2 فرانسه

تعهد جدی به رم؛ رانیری به تیم ملی ایتالیا نه می‌‌گوید

درخواست رسمی پرسپولیس - آلترناتیو زارع و آقاسی

دست‌های خالی آلمان در خانه؛ فرانسه سوم شد

تمدید قرارداد امیری با پرسپولیس!

مصطفی اسدی، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی، در نشست شورای راهبری کارورزی دانشگاه فرهنگیان با کارشناسان حوزه کارورزی، با تأکید بر ضرورت تحول در فرآیند کارورزی دانشجومعلمان، از اجرای طرحی منسجم برای ساماندهی این فرآیند در سال تحصیلی آینده خبر داد.

گل دنیز اونداو به فرانسه که به دلیل خطا مردود اعلام شد

ویکی پدیاجستجو