پیام خراسان

آخرين مطالب

گودال حیرت‌انگیز آبی و رازهایی که درباره حیات فرازمینی فاش می‌کند علمي

گودال حیرت‌انگیز آبی و رازهایی که درباره حیات فرازمینی فاش می‌کند
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - دومین گودال آبی بزرگ جهان که در مکزیک کشف شده است، می‌تواند پنجره‌ای به اشکال حیات بیگانه باشد.

کشف یک فروچاله آبی عظیم، جامعه علمی را حیرت‌زده کرده است. اگرچه دانشمندان انتظار ندارند که آن‌جا با موجودات فضای مواجه شوند، اما معتقدند موجوداتی که در آن فضای غارمانند زندگی می‌کنند، می‌توانند پنجره‌ای باز کنند به شکل‌های گوناگون حیات بیگانه. 
دانشمندانی که در مرکز تحقیقات عمومی «El Colegio de la Forntera Sur» کار می‌کردند، می‌گویند که این فروچاله به احتمال زیاد عمیق‌ترین چاله آبی در منطقه است. حفره‌های آبی، غارهای دریایی عمودی هستند که در طول هزاران سال پس از عصر یخبندان تشکیل شده‌اند و اغلب ده‌ها متر عمق دارند.
آن‌ها همچنین به عنوان کانون داغ زیست محیطی شناخته می‌شوند که تنوع شگفت‌انگیزی از گونه‌های گیاهی و جانوری در آن‌ها یافت می‌شود. این غار غول پیکر زیر آب که به عنوان «Taam Ja» به معنی آب عمیق در زبان مایایی، شناخته می‌شود، حدود 274 متر عمق دارد. بیش از 7 متر بلندتر از بلندترین آسمان خراش در آمریکای جنوبی. این غار آبی عظیم همچنین 44805 متر مربع مساحت دارد.
چاله‌های آبی ممکن است تصویری از زندگی هزاران سال پیش به ما ارائه دهند. همچنین ممکن است اطلاعات بیشتری در مورد زندگی در سیارات دیگر در آن‌ها یافت شود. اگرچه این فروچاله عظیم در سال 2021 کشف شد، اما اخیرا در مجله علمی معتبر «Frontiers In Marine Science» مستند شده است. این حفره آبی در مکزیک پس از حفره اژدها در دریای چین جنوبی که حدود 298 متر عمق دارد، عنوان دومین فروچاله بزرگ را به خود اختصاص داده است.
حفره‌های آبی شبیه چاله‌های روی خشکی هستند، با این تفاوت که پر از آبند و می‌توانند جانداران دریایی، مرجان‌ها و حتی کوسه‌ها را در خود جای دهند، اما اطلاعات کمی در مورد آن‌ها داریم، زیرا دسترسی به آنها فوق‌العاده دشوار است.
درگاه‌های اسرارآمیز اولترامارین به جای اکسیژن با گاز کشنده سولفید هیدروژن پر شده‌اند، که باعث می‌شود ورود کاوشگران به آن‌ها بدون تجهیزات مناسب مرگبار باشد. تیم محققان مکزیکی از روش پژواک صدا برای محاسبه عمق این فروچاله استفاده کردند. محققان گفتند که «Taam Ja» یا آب عمیق، دارای شکل تقریبا دایره‌ای در سطح و اضلاع شیب‌دار با شیب‌های بیش از 80 درجه است که یک ساختار مخروطی بزرگ را می‌سازد. 
از آنجایی که این شکاف به سواحل مکزیک و بلیز نزدیک است، کشف آن می‌تواند منجر به افزایش حیرت‌انگیز بازدیدکنندگان داخلی و خارجی شود. 

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/533595/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ببینید | تصادفی عجیب و وحشتناک در حاشیه بزرگراه مشهد

خلاصه بازی ناپولی 2 - جنوا 2

برگزاری سیزدهمین دوره آموزشی آمرین به معروف در مشهد

افزایش ساعت سرویس‌دهی خط 3 قطار شهری مشهد

تصاویر؛ جشن امضای کتاب خاطرات 8 ساله ظریف

خلاصه بازی الاتحاد 3 - الفیحا 0

گل دوم جنوا به ناپولی توسط واسکز در دقیقه 84

جنگل، کوه، دریا؛ اقامتگاه‌های خاص در نوشهر و کلاردشت با چشم‌اندازی از بهشت

شهدا از هویت ملی دفاع کردند

سرانه فضای سبز قوچان 3 متر کمتر از میانگین استانی

«لیگ کتاب‌خوانی»؛ تحولی جدی در فضای مدرسه

سهم 1.14 درصدی خراسان رضوی از رشد 13 درصدی معادن کشور

دنیامالی: خوشحالم یک ایرانی برای اولین‌بار قهرمان مسابقات تنیس شد/ صعود به المپیک یک انتظار معمولی از فوتبال است

میزبانی قطعی مشهد از بازی ایران – کره شمالی

ظریف: چیزی از مذاکرات ایران و آمریکا نمی دانم/ به مذاکره کنندگان اطمینان دارم

محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد

حذف بخش‌هایی از کتاب «هارداسان» پیش از چاپ؛ مظلومیت شهیدجمهورتمام نشده

گل‌های بازی بارسلونا 4 - رئال مادرید 3

خلاصه بازی الشباب 3 - الاهلی 1

گلزنی کریم بنزما برابر فیحا

عثمان دمبله، برترین بازیکن فصل لیگ فرانسه 25-2024

لوکاس شوالیه دروازه بان لیل بالاتر از دوناروما برترین دروازه‌بان فصل لیگ فرانسه 25-2024 شد

تیم منتخب فصل لیگ فرانسه 25-2024

لوئیز انریکه برترین سرمربی لیگ فرانسه در فصل 25-2024

کیلیان امباپه، برترین لژیونر فرانسوی فصل 25-2024

دبل کریم بنزما برای الاتحاد مقابل فیحا

گل دوم ناپولی به جنوا توسط راسپادوری در دقیقه 64

نماز؛ عنصر معنا‌بخش زندگی انسان‌ها

"جوانان را با هویت ملی خود آشنا کنید"

این قطعه بیکلام با ساز ویولن را از دست ندهید

چرا صدور ویزا برای برخی حجاج ایرانی به تاخیر افتاد؟

ترامپ و بولسونارو علیه دیوان عالی برزیل؛ جنگ بزرگ رسانه‌ای آغاز شد

روسیه: اوکراین آتش‌بس موقت را 14043 بار نقض کرد

10 بار بمباران یک بندر! ؛ حمله هوایی جدید اسرائیل به یمن

میزبانی قطعی مشهد از بازی ایران - کره شمالی

«نهج‌الولایه»؛ روایت اندیشه امامین انقلاب به زبان عربی

ایثار از کلیدواژه‌های تابناک و پر اشارت فرهنگ دفاع مقدس ماست

افزایش عجیب قیمت آب معدنی؛ یک لیتر آب چند برابر قیمت بنزین شد؟

سکه در مسیر افزایش قیمت؛ دلار 83 هزار تومان شد

مرحله دوم سود سهام عدالت چه زمانی واریز می‌شود؟

بازگشت مرسدس بنز به ایران؛ چهار سواری محبوب در یک قدمی بازار

خبر خوش وزیر کار برای مستمری‌بگیران تامین اجتماعی

آیا ال.جی و سامسونگ به ایران بازمی‌گردند؟

ماجرای عجیب و غریب مصدومیت وینی در ال‌کلاسیکو!

فلیک در اوج هیجان؛ قلبم را باید معاینه کنند!‏

انتقاد آنچلوتی از امباپه؛ می‌توانست بهتر دفاع کند!‏

تساوی لیورپول و آرسنال در بازی بزرگ هفته

رپر آمریکایی برنده اصلی ال‌کلاسیکو بود

برگزاری کوتاه‌ترین نشست دوران مربیگری مجیدی!

طارمی بازهم برای اینتر گل ساخت!