پیام خراسان

آخرين مطالب

زیستگاه‌های خراسان جنوبی آماده حضور پرندگان است؟ گفتگو

زیستگاه‌های خراسان جنوبی آماده حضور پرندگان است؟
  بزرگنمايي:

پیام خراسان -  مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با بیان اینکه ماهانه سدها و آبگیرهای استان در راستای پیشگیری از انواع بیماری‌ها پایش می‌شود، گفت: پایان یافتن فصل مهاجرت پرندگان به ما یادآوری می‌کند تا زیستگاه‌های مهاجرتی آن‌ها را حفظ و آماده سازی کنیم.
اسدالله حاتمی در گفت‌وگو با ایسنا به بهانه گرامیداشت روز جهانی پرندگان مهاجر، تصریح کرد: 228 گونه پرنده در خراسان جنوبی زیست می‌کنند.
  وی افزود: طبق اطلاعات موجود از 559 گونه پرنده در کشور، زیستگاه 228 گونه در خراسان جنوبی است که از این تعداد بالغ بر 70 گونه از پرندگان در استان زادآوری می‌کنند که می‌توان آن‌ها را بومی استان دانست و شماری دیگر از این گونه‌ها مهاجر هستند.
حاتمی ادامه داد: معمولا بیشترین پرندگان مهاجر، همه ساله به تالاب کجی نمکزار نهبندان می‌آیند که خوتکا، فلامینگو، اگرت، حواصیل، انواع آبچلیک، اردک سرسبز، انواع کاکایی، بوتیمار، چنگر و باکلان از جمله پرندگانی هستند که همه ساله در فصل سرما در آبگیرهای استان زمستان گذرانی می‌کنند؛ نیزار خور، تجنود، افین، بیهود، فرخی،کال نی، گزذز و سد رزه از دیگر زیستگاه‌های زمستانه این پرندگان مهاجر است.
وی با بیان اینکه عده‌ای دیگر مهاجر اتفاقی(عبوری) هستند که استان در سر راه طولانی مهاجرت آن‌ها قرار دارد، اظهار کرد: به منظور افزایش توجه جهانی به موضوع اهمیت پرندگان مهاجر از سال 2006 میلادی توافقنامه پرندگان مهاجر آبی آفریقا- اوراسیا اقدام به نامگذاری روز جهانی پرندگان مهاجر کرده است.
حاتمی، هدف از نامگذاری این روز را ضمن ترغیب مردم به مشارکت فعال در حفاظت از پرندگان مهاجر، داشتن انتظار از مسئولان، سازمان‌های مردم نهاد، باشگاه‌ها، دانشگاه‌ها، مدارس و سایر فعالان حوزه محیط زیست و علاقمندان و دوستداران طبیعت در ساسر دنیا برای طراحی و اجرای برنامه‌ها و فعالیت‌های خاص در این مناسبت عنوان کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با اشاره به شعار سال جاری روز جهانی پرندگان مهاجر که آب، حفظ حیات پرندگان نامگذاری شده، تصریح کرد: پایان یافتن فصل مهاجرت پرندگان و بازگشت مهاجرین به زیستگاه‌های تولید مثلی آن‌ها در هر سال فرصتی مغتنم برای یادآوری اهمیت پرندگان مهاجر و لزوم حفظ زیستگاه‌های مهاجرتی آن‌هاست.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی بیان کرد: استان خراسان جنوبی دارای 30 زیستگاه مهم برای زمستان گذرانی پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی است که این زیستگاه‌ها میزبان قابل توجهی از انواع گونه‌های پرندگان مهاجر است.
حاتمی با بیان اینکه بر اثر خشکسالی آب برخی سدها و آبگیرهای استان خشک شده که به همین دلیل برخی پرندگان مهاجر در سال گذشته، خراسان جنوبی را برای زمستان گذرانی انتخاب نکردند، گفت: در آخرین سرشماری زمستان سال 1401 بالغ بر سه هزار پرندگان آبزی و کنار آبزی شامل گونه‌های مختلف شمارش شده‌اند.
 

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/537341/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حکم نهایی بیرانوند، 4 ماه محروم، 40 میلیارد جریمه!

خلاصه بازی برایتون 3 - 2 لیورپول

تجلیل از تلاشگران ترویج نهضت ملی زندگی با آیه های خراسان شمالی

هزار و 270 محفل زندگی با آیه‌ها در خراسان شمالی اجرا شد

تمامی روزهای عمر شهید رئیسی در مسیر متعالی خدمت به مردم بود

پروژه احداث هلالی آبگیر در مرتع علی آباد چاه آخور سربیشه

گل اول لیورپول به برایتون توسط هاروی الیوت

گل اول برایتون به لیورپول توسط یاسین عیاری

گل دوم لیورپول به برایتون توسط سوبوسلای

مدافع ملی‌پوش پرسپولیس خداحافظی کرد!

تمدید قرارداد الدوساری با الهلال تا 2027!

نماهنگ مرد میدان «هارداسان»

روایت‌گری تجربه‌های واقعی و زیسته معلمان، گنجینه و نقطه آغاز تحول در مدرسه است

ضرورت ارائه خدمات پایدار و پیشگیرانه بیمه‌ای به فرهنگیان مورد تاکید است

زیارت در بقیع|یک چهارگوشه سنگ چین سهم ابراهیم پسر پیامبر(ص)

3 اتفاق مهم برای بازار سرمایه؛ پیش بینی جدید بورس تهران را بخوانید

قیمت خودرو امروز 29 اردیبهشت 1404

قیمت مصوب کالاهای اساسی 1404 مشخص شد؛

هویسن رقیب زیاد دارد ولی در رئال موفق می‌شود

پایان اسطوره بلژیکی با خواستنی‌ترین داور چهارم دنیا!

استعفای لینه‌کر به دلیل دفاع از مردم فلسطین

ویکتور والدز سرمربی؛ افتضاح در 4 بازی!

دی‌ماریا رفیق نیمه‌راه نیست؛ در جام باشگاه‌ها هستم

تغییر لوگوی النصر به مناسبت سالروز هفتادسالگی

مشکل اسپانیا برای لیگ ملت‌ها؛ مهاجم نداریم!

آموریم: یونایتدها لازم باشد شناکنان به بیلبائو می‌آیند!‏

پروژه سرمایه‌گذاری طلای سفید بجنورد به کجا رسید؟

گردش مالی یکی از زنان خانه‌دار این روستا در سال، 5 هزار میلیارد تومان است

موافقت کاکا با پیشنهاد دستیاری آنچلوتی: آماده‌ام

لاپورتا پشت میز تمدید؛ چهار ستاره در اولویت

قهرمانی بارسلونا در خطر بزرگ!

قایدی ندرخشید و اتحاد کلباء باخت

شکار بزرگ از اصفهان؛ دروازه‌بان تیم ملی با پرسپولیس بست

در دوران بحران معنا، زیارت زبان مشترک صلح جهانی است

وزارت خارجه ایران کاردار انگلیس را احضار کرد

مساعدت شورای شهر در ساخت بیمارستان خصوصی در بجنورد

افزون بر 7 هزار هکتار طرح گیاهان دارویی در خراسان‌شمالی هدف‌گذاری شد

پشت پرده گرانی حبوبات از زبان سخنگوی اتحادیه بنکداران فاش شد

تعرفه‌های برق از اول خرداد چهره جدید به خود می‌گیرند

رشد قیمت‌ها در بازار سکه و طلا؛ دلار درجا زد

تنها ایرادی که می‌توان به اجرای طرح کالابرگ گرفت چیست؟

قطعی برق نتیجه درآمد دلاری از ماینرها؟

عواقب سال وحشتناک گواردیولا در سیتی

تهدید والنسیا؛ مستند وینیسیوس باید اصلاح شود

مخالفت فلورنتینو پرز با جدایی آنتونیو پینتوس؛ او سلاح مخفی ماست!

منچسترسیتی از کورس رقابت برای جذب فلوریان ویرتز کنار کشید

کین شیفته مولر؛ نمی‌شود عاشق توماس نشد

میزبانی تورنمنت فوتسال کافا به جزیره کیش رسید

درخواست کارترون از سپاهان برای جذب مهاجم خارجی

سال 2025 باید به نماد بازتعریف روابط تمدن‌ها از مسیر گردشگری بدل شود

ویکی پدیاجستجو