آغاز خرده فروشی در بازارچه «یزدان» و «ماهیرود» خراسان جنوبی
اقتصادي
بزرگنمايي:
پیام خراسان - هیئت وزیران در فروردین ماه سالجاری مجوز خرده فروشی را در بازارچههای مرزی توسط سرپرستان خانوارهای مرزنشین و دارندگان کارتهای الکترونیک تا سقف 400 دلار یا معافیت از سود بازرگانی صادر کرد.
مصوبهای که بعد از طی مراحل اداری، بارگذاری کالاها در سامانه مبادلات مرزی و فراهم شدن زمینه واردات کالا عملاً از مهرماه سالجاری در دو بازارچه یزدان و ماهیرود وارد فاز اجرایی شد و به گفته مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی از 15 آبان ماه تاکنون 40 مرزنشین خراسان جنوبی از این استفاده کرده و 15 هزار دلار واردات داشتهاند.
علی صادقی با بیان اینکه 6400 مرزنشین در خراسان جنوبی از کارت الکترونیک فعال مرزنشینان بهرهمند هستند و انتظار میرود افراد بیشتری از این ظرفیت بهرهمند شوند گفت: مرزنشینان تا شعاع 50 کیلومتر میتوانند از این فرصت استفاده کنند و قطعاً آمار مرزنشینان تا این شعاع بیشتر از 6400 نفر است ولی در حال حاضر فقط همین تعداد کارت الکترونیک فعال دارند.
وی از مرزنشینانی که مشمول این طرح قرار میگیرند خواست نسبت به فعال شدن کارتهای غیر فعال خود یا تمدید آن اقدام کنند تا بتوانند از این ظرفیت هر چه سریعتر بهرهمند شوند.
وی با بیان اینکه میزان خرده فروشی برای هر سرپرست خانوار در استان ماهانه 400 دلار تعیین شده است، ادامه داد: مرزنشینان میتوانند از 146 قلم کالا را با معافیت سود بازرگانی وارد کنند.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استاندار عنوان کرد: تاکنون مرزنشینان اقلام کشاورزی ازجمله کشمش مویز زیره سبز مغز بادام و دانه اسپند وارد کردهاند.
وی همچنین عنوان کرد: مرزنشینان میتوانند اقلامی مثل لوازم خانگی لوازم یدکی مستعمل و یا کالاهایی که توجیه اقتصادی داشته و در لیست قرارگرفته است را بهصورت محدود وارد کنند.
وی اظهار امیدواری کرد: با این طرح بازارچههای خراسان جنوبی رونق بیشتری بگیرد و در وضعیت معیشت مردم هم تاثیر بسزایی داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه ما بهدنبال تسهیل امور برای مرزنشینان در بهرهمندی از این طرح هستیم، گفت: با توجه به اینکه مقررات و قوانین خرده فروشی در مرزها بهتازگی ابلاغ شده در تعرفههای گمرکی اخذ مجوز کالاهای خاص از غذا و دارو و مواردی از این قبیل ممکن است مرزنشینان با موانعی روبرو باشند که همه تلاش خود را بهکار گرفتهایم تا با تسهیل روند اجرای طرح خرده فروشی و رفع بوروکراسی اداری مرزنشینان بتوانند به نحو شایسته از مزایای این طرح برخوردار شوند.
به نظر میرسد اگر خرده فروشی در مرزهای استان انجام و تقویت شود بسیاری از مشکلات واردات محصولات کشاورزی مرتفع خواهد شد و اگر بتوانیم با تجار کشور افغانستان تعامل برقرار کنیم میتوانیم به توازن تجاری با کشور افغانستان نزدیکتر شویم.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/612994/