پیام خراسان

آخرين مطالب

چند فرصت شغلی با اشتغال خانگی ایجاد شد؟ وزارت رفاه

چند فرصت شغلی با اشتغال خانگی ایجاد شد؟
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - آخرین آمارهای سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از روند اشتغال خانگی نشان می‌دهد از ابتدای سال تاکنون 140 هزار فرصت شغلی در حوزه مشاغل خانگی ایجاد شده که 93/3 درصد کل هدف‌گذاری انجام‌شده برای سال‌جاری است.

به گزارش مرکز روابط‌عمومی و امور بین‌الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به نقل از روزنامه همشهری، اشتغال خانگی، یکی از کلیدهای باز کردن قفل بیکاری در اقتصاد ایران است و آن‌گونه که رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی می‌گوید: در سال جاری 93/3 درصد از کل هدف‌گذاری ایجاد 150 هزار شغل، محقق شده است.
افزایش نرخ مشارکت اقتصادی، کمک به معیشت خانوار و افزایش بهره‌وری جمعیت فعال اقتصادی ازجمله مزیت‌های توسعه اشتغال خانگی است که در صورت سیاست‌گذاری درست، می‌تواند به یکی از حلقه‌های توسعه اقتصادی و شکل‌گیری بنگاه‌های خُرد تبدیل شود.
ایجاد 140 هزار فرصت شغلی در 9 ماه
آمارهای ارائه‌شده از سوی رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی حاکی از این است که روند رو به رشد ایجاد فرصت‌های شغلی در حوزه مشاغل خانگی ادامه‌دار بوده است.
آزیتا همتیان با بیان این‌که از ابتدای سال‌جاری تاکنون 140 هزار شغل خانگی در کشور ایجاد شده، گفت: در این دوره زمانی بخش اعظمی از هدف‌گذاری 150 هزار شغل خانگی تا پایان سال محقق شده است.
وی اظهار کرد: این آمارها طبق گزارشی است که مستقیم از سامانه وزارت کار دریافت می‌کنیم و با اطلاعات سامانه ملّی رصد اشتغال متفاوت است. در واقع آخرین خروجی از روند اشتغال، ثبت استان‌ها و تسهیلات‌دهی بانک‌هاست که در سامانه وزارت کار به ثبت می‌رسد.
به گفته همتیان، آخرین مراحل فنی سامانه مشاغل خانگی در حال انجام است و به‌زودی به سامانه ملّی رصد اشتغال متصل می‌شود.
عملکرد بانک‌ها در پرداخت تسهیلات اشتغال
یکی از مؤلفه‌های بسیار تأثیرگذار در ایجاد و توسعه مشاغل خانگی، همراهی بانک‌ها در تخصیص و توزیع تسهیلات کم‌بهره در این حوزه است که طبق گفته رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، در ماه‌های ابتدای سال ضعیف بوده اما در ادامه اوضاع بهتر شده است.
همتیان با اشاره به‌کندی پرداخت تسهیلات بانکی اشتغال خانگی در ابتدای سال، گفت: درمجموع پرداخت تسهیلات از سوی بانک‌ها در بحث مشاغل خانگی مثبت بوده و ضمن همکاری با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، عملکرد خوبی از خود نشان داده‌اند.
برآورد اشتغال‌زایی در زمستان
فقط 6/7 درصد از تکالیف تعیین‌شده برای اشتغال‌زایی در حوزه مشاغل خانگی باقی‌مانده تحقق هدف‌گذاری ایجاد 150 هزار فرصت شغلی در این حوزه تقریباً مسجل است؛ اما متولیان امر برآورد می‌کنند که اشتغال‌زایی محدود به هدف‌گذاری نشود و تا پایان سال، عملکرد اشتغال‌زایی خانگی از 150 هزار فرصت شغلی فراتر برود.
در حقیقت، ظرفیت‌های ایجاد و توسعه مشاغل خانگی در اقتصاد ایران به‌قدری است که در صورت تأمین مالی و حمایت تسهیلاتی، می‌تواند بخش بزرگی از مشکلات بازار کار و حوزه معیشت خانوار را حل‌وفصل کند.
راه‌اندازی تعاونی‌های تأمین نیاز مشاغل خانگی
گام دوم در بهره‌برداری از ظرفیت‌های اقتصادی مشاغل خانگی، راهبری آنها در تأمین نیاز و بازاریابی و فروش محصولات است که از طریق راه‌اندازی تعاونی تأمین نیاز پیگیری می‌شود.
رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی می‌گوید: در حال حاضر براساس تفاهم‌نامه منعقدشده با معاونت امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، 20 تعاونی تأمین نیاز مشاغل خانگی استانی تأسیس شده و در 11 استان دیگر نیز تأسیس و راه‌اندازی این تعاونی‌ها در دست پیگیری است.
همتیان اظهار کرد: در ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، تأسیس اتحادیه کشوری تعاونی‌های تأمین نیاز مشاغل خانگی مصوب شده و این اتحادیه برای اولین بار ایجاد خواهد شد.
وی بر همین اساس پیش‌بینی کرده که با توجه به فرآیند تشکیل اتحادیه کشوری، راه‌اندازی 11 تعاونی تأمین نیاز باقی‌مانده تا پایان سال محقق شود.
7 بهمن 1402 12:09
کد خبر : 333,514
کلیدواژه ها: فرصت شغلی,اشتغال خانگی, حمایت تسهیلاتی,دبیرخانه ستاد ساماندهی مشاغل خانگی,آزیتا همتیان
نظرات بینندگان

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/636092/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گواردیولا: تبریک به الهلال، تعویض هالند دلیل داشت

بحران در لیسبون پرتغال با تهدید ویکتور گیوکرش!

گالتیه از دحیل به لیگ عربستان

پیش‌بینی اکلستون از آینده همیلتون و فرستاپن

رئیس باشگاه الهلال اشک می‌ریخت!

کیوو: همیشه نیمه پر لیوان را می‌بینم

برگزاری رقابت‌های پاراشطرنج با جایزه 20 میلیون ریالی

گومیس: از توقف رئال جلوی الهلال شگفت‌زده نشوید!

گردوغبار همچنان بر خراسان رضوی حاکم است

تجهیز چاه‌های کشاورزی خراسان شمالی به صفحات خورشیدی؛ تا پایان سال آینده

برگزاری مراسم ورود کاروان نمادین امام رضا (ع) به روستای فدیشه نیشابور

قدردانی از آتش نشانان مشهدی اعزامی به تهران در پی حملات رژیم صهیونیستی

هوای آلوده مشهد در دهمین روز تیرماه

مناسبت روز/ سه‌شنبه، 10 تیرماه

استفاده از همه ظرفیت‌ها برای کاهش آسیب‌های اجتماعی

حضور استاندار گیلان و سخنگوی وزارت خارجه در مراسم تشییع شهدای آستانه‌اشرفیه

ادای احترام استاندار سیستان و بلوچستان به شهدای گمنام شهر ادیمی

مهران، کربلای کوچک ایران؛ قهرمانی که خدا آزادش کرد!

موج گرمای شدید، تهدیدی جدی برای سلامت طیور

آموزش امدادی به بیش از 80 هزار نفر در خراسان جنوبی

آغاز پویش اطعام و احسان حسینی در خراسان‌جنوبی

النصر گلر تیم ملی برزیل را قرض می‌دهد

واکنش مدودف به حذف غیرمنتظره در دور اول ویمبلدون

سقوط آزاد اینتر در قلب آمریکا بدون طارمی

الهلال مقابل سیتی دیوار آهنین داشت!

واکنش شدید لائوتارو به جدایی‌طلبی هاکان: هر کس می‌خواهد برود

اینزاگی با الهلال، گواردیولا را شکار کرد

جان باختن 3 نفر بر اثر تصادف جاده اسفراین

اختصاص 150 میلیارد تومان به سامانه نوین آبیاری خراسان شمالی

7مصدوم در واژگونی سواری سمند در محور تربت جام _فریمان

کلاهبرداری با ارسال لینک جعلی در جغتای

افتتاح دیوار مهربانی در بیمارستان منتصریه مشهد

تصادف مرگبار در محور اسفراین - سبزوار؛ 3 نفر جان باختند

تمدید زمان ثبت‌نام کلاس اولی‌ها تا پایان تیرماه

هشت + چهار جای خالی در لیست استقلال!

کشف و ضبط 20 کیسه آرد عرضه خارج از شبکه دربردسکن

ردپای دشمن در زمستان سخت انرژی؟

اختصاصی بانکداری ایرانی؛ گزارش عملکرد شرکت بیمه دی در سال 1403 و چشم‌انداز سال 1404

برانکو در دادگاه؛ به من ربطی ندارد!‌‎

خلاصه بازی اینتر 0 - فلومیننزه 2

هافبک استقلال به سپاهان پیوست

گل دوم فلومیننزه به اینتر توسط هرکولس

رد گل فلومیننزه توسط کمک داور ویدیویی

تنش در شارلوت؛ دعوای میختاریان با سرمربی حریف!‏

مدیرعامل منطقه آزاد کیش با ابراز رضایت از ذخیره کالاهای اساسی، بر نظارت مستمر بر قیمت ها تاکید کرد

نوا لانگ در یک قدمی انتقال به ناپولی

جدایی فیلیپ بیلینگ و نوآ اوکافور از ناپولی

بعد از سزار؛ جدایی یک مدافع کهنه‌کار دیگر از اتلتیکو ‏

تصمیم مسی؛ لئو 6 ماه به اروپا برمی‌گردد!‏

رقیب قدر برای بارسا؛ بایرن لوئیس دیاز را می‌خواهد