پیام خراسان

آخرين مطالب

احداث مجتمع ایستگاهی بهار/ طرح TOD در منطقه 18 به مرحله اجرا رسیده است شهرداری تهران

احداث مجتمع ایستگاهی بهار/ طرح TOD در منطقه 18 به مرحله اجرا رسیده است
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - محمد جواد خسروی شهردار منطقه 18 پایتخت با انتشار مقاله ای تحت عنوان احداث مجتمع ایستگاهی بهار به واکاوی و اهمیت مقوله ( Transit Oriented Development ) توسعه مبتنی بر حمل و نقل همگانی پرداخت که اهم آن از نظر می‌گذرد.

به گزارش " شهر " به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه 18، در این مقاله این چنین آمده که طرح تی اودی ( TOD ) در منطقه 18 به مرحله اجرا رسیده است، این طرح توسعه مبتنی بر حمل و نقل همگانی است، یعنی اینکه محدوده مسکونی، پارک های عمومی و میادین، کاربری های تجاری و خدماتی ، همگی در امتداد هم قرار گرفته و در نهایت می توان با حمل و نقل همگانی به همه این موارد دسترسی داشت. این نوع از توسعه راهکاری است که در دهه 1990 میلادی به عنوان راهکاری برای غلبه بر معضلات شهری مانند ترافیک و آلودگی های زیست محیطی ارائه و مورد توجه قرار گرفت.
از اهداف اصلی این رویکرد می توان به تشویق شهروندان به استفاده بیشتر از حمل و نقل همگانی ، کاهش تعداد و طول سفر با خودروی شخصی ، افزایش پیاده مداری و توسعه حمل و نقل غیر موتوری و تشویق تنوع شکل کالبدی در بناها و پهنه ها با کاربری های مختلط زمین از طریق توسعه حمل و نقل همگانی محور اشاره کرد.
طبق این رویکرد که بر ایجاد کاربری مختلط در فاصله پیاده روی ( معمولاً به شعاع 600 تا 800 متر از ایستگاه است، ولی بسته به عملکرد ایستگاه و شرایط محلی متفاوت است ) از ایستگاه حمل و نقل همگانی تأکید دارد، طراحی، چیدمان و اختلاط کاربری‌ها با تأکید بر ایجاد محیط پیاده محور و تقویت استفاده از حمل و نقل همگانی مورد نظر است.
در این نوع از توسعه ( مبتنی بر حمل و نقل همگانی ) 8 اصل مدنظر است که همین موارد اجرای آن در کلانشهری همچون تهران را ضروری کرده است. انسان محوری و پیاده محوری ؛ توسعه محلات شهری بر مبنای رفت و آمد پیاده، دوچرخه‌سواری ؛ اولویت بخشی به شبکه حمل و نقل غیر موتوری ، ایجاد ارتباط و نفوذ پذیری؛ ایجاد شبکه‌ای متراکم از معابر، حمل و نقل همگانی انبوه‌بر و... اصولی هستند که با اجرای این طرح قطعا" محقق می شوند و به واسطه آن می توان شاهد کاهش ترافیک و آلودگی هوا در پایتختی با آسمان خاکستری بود.
مدیریت شهری در دوره ششم از همان ابتدا دغدغه عملیاتی شدن این طرح را داشت و با پیگیری های صورت گرفته شاهد آغاز اجرای آن هستیم که شهرداری منطقه 18 در این مقوله پیشگام بوده و مجوز ایجاد مجتمع ایستگاهی بهار را دریافت کرده است.
بر اساس برخی مستندات ( مصوبه 197 شورای شهر و آخرین مصوبه در 24 خرداد ماه سال 1400 شورای عالی شهرسازی و معماری ، برنامه 5 ساله سوم توسعه شهر و تبصره 4 مصوبه شورا در 24 بهمن ماه همین سال با همکاری شرکت مترو ) سال گذشته برای توسعه مبتنی بر حمل و نقل همگانی به عنوان سیاست حاکم بر تهیه طرح های توسعه و عمران شهری و فرا شهری ، نسبت به تهیه و ارسال طرح امکان سنجی مجتمع ایستگاهی موسوم به بهار ( TOD ) به کمیسیون ماده 5 اقدام نمود.
در واقع این طرح، نخستین طرح مصوب مجتمع ایستگاهی است که 9 آبان ماه سال گذشته طی بند 3 صورتجلسه شماره 649 کمیسیون ماده 5 تصویب شد.
این مجتمع 6 هکتاری در محدوده جغرافیائی ناحیه 3 منطقه و در محله صاحب الزمان واقع گردیده که از شمال به بلوار 35 متری معلم ، از غرب به بلوار 45 متری شهید قربانخانی و از شرق به خیابان 20 متری رضایی منتهی می شود و خط 11 مترو به صورت مشخص از محدوده مداخله این پلاک عبور می کند.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/645721/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

النصر گلر تیم ملی برزیل را قرض می‌دهد

واکنش مدودف به حذف غیرمنتظره در دور اول ویمبلدون

سقوط آزاد اینتر در قلب آمریکا بدون طارمی

الهلال مقابل سیتی دیوار آهنین داشت!

واکنش شدید لائوتارو به جدایی‌طلبی هاکان: هر کس می‌خواهد برود

اینزاگی با الهلال، گواردیولا را شکار کرد

جان باختن 3 نفر بر اثر تصادف جاده اسفراین

اختصاص 150 میلیارد تومان به سامانه نوین آبیاری خراسان شمالی

7مصدوم در واژگونی سواری سمند در محور تربت جام _فریمان

کلاهبرداری با ارسال لینک جعلی در جغتای

افتتاح دیوار مهربانی در بیمارستان منتصریه مشهد

تصادف مرگبار در محور اسفراین - سبزوار؛ 3 نفر جان باختند

تمدید زمان ثبت‌نام کلاس اولی‌ها تا پایان تیرماه

هشت + چهار جای خالی در لیست استقلال!

کشف و ضبط 20 کیسه آرد عرضه خارج از شبکه دربردسکن

ردپای دشمن در زمستان سخت انرژی؟

اختصاصی بانکداری ایرانی؛ گزارش عملکرد شرکت بیمه دی در سال 1403 و چشم‌انداز سال 1404

برانکو در دادگاه؛ به من ربطی ندارد!‌‎

خلاصه بازی اینتر 0 - فلومیننزه 2

هافبک استقلال به سپاهان پیوست

گل دوم فلومیننزه به اینتر توسط هرکولس

رد گل فلومیننزه توسط کمک داور ویدیویی

تنش در شارلوت؛ دعوای میختاریان با سرمربی حریف!‏

مدیرعامل منطقه آزاد کیش با ابراز رضایت از ذخیره کالاهای اساسی، بر نظارت مستمر بر قیمت ها تاکید کرد

نوا لانگ در یک قدمی انتقال به ناپولی

جدایی فیلیپ بیلینگ و نوآ اوکافور از ناپولی

بعد از سزار؛ جدایی یک مدافع کهنه‌کار دیگر از اتلتیکو ‏

تصمیم مسی؛ لئو 6 ماه به اروپا برمی‌گردد!‏

رقیب قدر برای بارسا؛ بایرن لوئیس دیاز را می‌خواهد

انیمیشن جالب از پیروزی بایرن مقابل فلامینگو

روز خوب بارسا؛ فقط 8 میلیون یورو تا قانون 1:1

گل اول فلومیننزه به اینتر توسط کانو

تمرینات اختصاصی کورتوآ در جام جهانی باشگاه‌ها

تجربه اینزاگی برابر انگلیسی‌ها، کمک حال الهلال

دغدغه روزانه ساپینتو؛ تمدید قرارداد 4 ستاره!

هایجک الوحده از پرسپولیس؛ مدافع 19 ساله خیبر!

مأموریت هیئت مدیره پرسپولیس به درویش برای اقاله قرارداد کارتال

پایان شایعات بازگشت یحیی به پرسپولیس

پایان کار اسماعیل کارتال در پرسپولیس؛ سرمربی ترکیه‌‌ای به ایران باز نمی‌گردد

قضاوت داور خراسانی در مسابقات جام جهانی فوتبال دانشگاهی 2025

برقراری 2 پرواز فوق‌العاده هما در مسیر مشهد به دبی و برعکس

رنگ سبز بازار طلا و ارز؛ سکه بهار آزادی به کانال 75 میلیون تومان رسید

روایت قابل تامل وزیر نیرو از میزان مصرف برق برای بیت‌کوین

حضور 31 ورزشکار و مربی از خراسان رضوی در پاراآسیایی جوانان دبی 2025

برگزاری مراسم تشییع شهدا در روز‌های آینده

آمادگی فعالان اقتصادی در کمک به بازگشت اتباع افغانستانی

نظارت فعالانه شهرداری مشهد بر جمع‌آوری متکدیان

آغاز احیاء تاریخی محل روایت حدیث سلسله‌ الذهب در نیشابور

سرنوشت پول مسافران تورهای لغو شده چه می‌شود؟

افزایش 11 درصدی تسهیلات حمایتی اشتغال زایی