پیام خراسان

آخرين مطالب

آیا انتخاب غذا ژنتیکی است؟ علمي

آیا انتخاب غذا ژنتیکی است؟
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - دانشمندان نزدیک به 500 ژن را شناسایی کرده‌اند که تأثیر قابل‌توجهی بر انتخاب‌های غذایی ما دارند. این بررسی در مقیاس بزرگ در زمینه رژیم‌ غذایی و ژنتیک نشان دهنده پیشرفت قابل‌توجهی به سمت ایجاد راهبردهای تغذیه شخصی، با هدف افزایش سلامت و کاهش بیماری، بر اساس ساختار ژنتیکی فرد است.

تحقیق کنونی حاصل تحقیقات دکتر جوآن کول در دانشکده پزشکی دانشگاه کلرادو آمریکاست، وی می‌گوید: برخی از ژن‌هایی که شناسایی کردیم از جمله آن‌هایی به طعم، بو و بافت مربوط می‌شوند به مسیرهای حسی مرتبط هستند همچنین ممکن است پاسخ پاداش را در مغز افزایش دهند.
این یافته‌ها می‌تواند کلید درک ترجیحات غذایی فردی در سطح ژنتیکی باشد و به‌طور بالقوه دانشمندان را قادر سازد تا «پروفایل‌های ژنتیکی حسی» را ابداع کنند که می‌تواند توصیه‌های غذایی شخصی‌شده را ارائه کند.
نقش مهم عوامل محیطی مانند پیشینه فرهنگی، وضعیت اجتماعی و اقتصادی همچنین دسترسی به انواع مختلف غذا در شکل دادن به عادات غذایی ما مدت‌هاست که مشخص شده است، با این حال وی تأکید کرد: از آنجایی که ژنتیک نقش بسیار کمتری در تأثیرگذاری بر دریافت رژیم‌ غذایی نسبت به همه عوامل محیطی داشته است، ما باید اطلاعات صدها هزار نفر را مطالعه تا تأثیرات ژنتیکی را در میان عوامل محیطی شناسایی کنیم و اطلاعات لازم برای انجام این کار تا همین اواخر در دسترس نبود.
یک مانع بزرگ در تشخیص ژن‌های مرتبط با رژیم‌ غذایی، شبکه پیچیده‌ای از پیوندهای متقابل بین عادات غذایی و سایر عناصر، ازجمله عوامل بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی است.
برای غلبه بر این چالش، روش‌های محاسباتی برای تفکیک تأثیرات ژنتیکی مستقیم بر رژیم‌ غذایی از تأثیرات غیرمستقیم مانند ژنی که بر دیابت تأثیر می‌گذارد، استفاده کرد تا فرد را وادار کند، مصرف قند خود را محدود کند.
این تجزیه و تحلیل تقریبا 300 ژن را تشخیص داد که مستقیماً بر مصرف غذاهای خاص تأثیر می‌گذارند و نزدیک به 200 ژن مرتبط با الگوهای غذایی کلی مانند مصرف ماهی یا میوه را شناسایی کرد.
کول در نظر دارد تا در ژن‌های مرتبط با رژیم غذایی که به تازگی شناسایی شده‌اند بیشتر کاوش کند تا درک بهتری از عملکرد آنها به دست آورد و ژن‌های بیشتری را کشف کند که مستقیماً بر انتخاب‌های غذایی تأثیر می‌گذارند.
همانطور که این مطالعه نشان داد، ژن‌های خاص مرتبط با طعم، بو و درک بافت می‌توانند بر ترجیحات غذایی و انتخاب‌های غذایی تأثیر بگذارند. برخی از انواع ژنتیکی ازجمله نحوه ذخیره چربی یا پردازش قندها نیز بر پاسخ‌های متابولیک ما به غذا تأثیر می‌گذارند که در ایجاد شرایطی مانند چاقی یا دیابت نقش دارند.
احساسات، خلق وخوی و استرس می‌توانند به‌طور قابل‌توجهی بر انتخاب‌های غذایی ما تأثیر بگذارند. برخی از افراد ممکن است در مواقع استرس به غذاها با دسترسی راحت روی آورند یا به دلیل افسردگی یا اضطراب به عادات غذایی ناسالم تن بدهند.
درک عوامل مختلف می‌تواند به ایجاد مداخلات هدفمندتر برای بهبود عادات غذایی در سطح فردی و جمعیتی کمک کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/663283/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ضرورت تربیت و پرورش نیرو علیه استکبار جهانی

برگزاری نخستین جشنواره فرهنگی، ورزشی بومی -محلی در دانشگاه آزاد بجنورد

دادستان گلستان: شهرک‌سازی در جنگل‌های توسکستان متوقف شد

گسترش فرهنگ ایران زمین در پیوستگی ملی

محققان چهره یک زن نئاندرتال زاگرسی که 75 هزار سال پیش می‌زیسته را بازسازی کردند

تحویل غرفه‌های ناشران نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران آغاز شد

شرایط دومین حراج سکه در سال 1403 اعلام شد

نوآوری و خلاقیت لازمه عبور از بحران‌های اقتصادی

هلال احمر آماده باش است

اقدام ویژه دستگاه قضایی زرند در حمایت از طرح عفاف و حجاب

تزریق فرهنگ استکباری برای جلوگیری از پیشرفت است

131 واحد صنفی در مشهد پلمب شدند

افتتاح 2,950 پروژه محرومیت‌زدایی در خراسان‌ رضوی

مشهد با کمبود 1000 دستگاه اتوبوس مواجه است

باز شدن گره استخر دانش آموزی قوچان به دستان آب و فاضلاب

آغاز تحویل غرفه‌های ناشران نمایشگاه کتاب

نهادینه‌سازی ایثار اجتماعی راه حل رفع موانع مختلف است

برخوردِ با ترک فعل روسای شهرستان‌ها درخصوص خدمات دهیِ سلامت به والدین شهدا

والدین شهدا تجلی صبر و استقامت و الگوی ایثار و از خودگذشتگی هستند

26 سارق مغازه در خراسان جنوبی دستگیر شدند

آماده‌باش هلال‌ احمر خراسان‌ جنوبی به دنبال هشدار سیلاب در استان

دومین دور مناظرات شنبه 15 اردیبهشت روی آنتن شبکه خاوران

خراسان جنوبی/کارگران، فعالان عرصه اقتصاد و تولید

برگزاری گردهمایی روسای هیئت‌های ورزش‌های همگانی سراسر کشور در مشهد

رونمایی از کتاب هزار و چهارصد و خیلی زود در شیراز

یک درصد مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری‌ها اختصاص یافت

حاشیه جواد عزتی در مشهد!

رقم زدن حرکات توسعه‌ای با جذب سرمایه گذار

رهبر شیعیان کشور مالی به زیارت حرم حضرت معصومه(س) مشرف شد

ویژه برنامه‌های حرم مطهر رضوی به مناسبت شهادت امام صادق (ع)

2 هزار و 950 پروژه در خراسان رضوی به بهره‌برداری می‌رسد

پیروزی بسکتبالیست‌های فرش مشهد در گام اول

معلمان در شکل دهی ساختار فرهنگی جامعه نقش بسزایی دارند

لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان کشف شد

رزمایش حفاظتی اطفای حریق در شاهرود اجرا شد

یک کشته و زخمی در برخورد مرگبار کامیون با پژو پارس در نزدیکی مشهد

آتش سوزی در کارخانه ایزوگام در جاده کلات

اجرای پویش سلامت دهان و دندان در تربت حیدریه

آمادگی برای ساماندهی 5800 گروه‌ جهادی در خراسان رضوی

(تصاویر) بازگشت تیم ملی فوتسال افغانستان به مشهد پس از تاریخ‌سازی

پیشرفت 60 درصدی طرح احداث محل های اسکان پرستاران بیمارستان امام حسین (ع)تربت حیدریه

آغاز گردهمایی معاونان امور جوانان ادارات کل ورزش و جوانان در مشهد

آمادگی برای ساماندهی 5800 گروه‌ جهادی در خراسان رضوی/دستگاه‌های اجرایی با گروه‌های جهادی متصل می‌شوند

برخورد قاطع با مداخله‌گر طب سنتی در نیشابور

ویترین تسنیم شماره 658 / این کوروش افسانه است!

تاکید نماینده استان در مجلس خبرگان رهبری بر باشکوه برگزار کردن اجلاسیه شهدای استان

تمامی دستگاه‌های اجرایی موظف هستند 20درصد از بودجه فرهنگی خود را به حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت اختصاص دهند

تعیین تکلیف طرح ساماندهی به مجلس دوازدهم موکول شد؟

جوابگوی تمامی بن‌بست‌های پیش آمده اسلام است

سرویس‌دهی رایگان خط‌ 2 متروی مشهد در روز شهادت امام صادق‌(ع)