پیام خراسان

آخرين مطالب

چالشی به نام بلاتکلیفی جاده سلامت در بجنورد اجتماعي

چالشی به نام بلاتکلیفی جاده سلامت در بجنورد
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - ایسنا/خراسان شمالی جاده سلامت که قرار بود در سال‌های گذشته ساماندهی شود، اکنون بین دستگاه‌های مختلف دست به دست می‌شود و هنوز دستگاهی اعتبارات لازم برای آن را گردن نمی‌گیرد و ظاهراً به وضعیت جاده گلستان شهر بجنورد که تصادفات آن بین پلیس راه و راهور دست به دست می‌شود دچار شده است.
مسیری حدوداً 6 کیلومتری که از دو روستای خداقلی و میرزا حسنلو می‌گذرد و در نهایت به بوستان ملی بش قارداش بجنورد می‌رسد را جاده سلامت نامیده‌اند.
جاده‌ای که طی حدوداً 10 سال گذشته، محل اصلی عبور ورزشکاران به سوی این نقطه گردشگری بوده است.
ایجاد و ساماندهی جاده سلامت در سال 1392 زمانی که 130 هزار نفر از مردم استان در جشن و پیاده روی سالروز تأسیس خراسان شمالی در بوستان بش قارداش شرکت کردند و جاده بجنورد به اسفراین مسدود شد به تصویب کارگروهی به نام کارگروه فرهنگی و اجتماعی خراسان شمالی رسید تا مخاطرات ناشی از تردد در جاده، ورزشکاران را تهدید نکند.
مرداد ماه سال 1396 و بازهم در جشن سالروز تأسیس استان، زمانی که محمدرضا صالحی هشتمین استاندار خراسان شمالی سکان را به دست داشت نیز دوباره نام مسیر سلامت سر زبان‌ها آمد و قرار بود با همکاری دستگاه‌های مختلف ساماندهی شود تا از وضعیت فعلی که خاکی است و با هر بارانی تبدیل به گل و لای می‌شود، خارج شود.
از آن سال‌ها گذشت و پاسکاری بین دستگاه‌های اجرایی استان برای تعیین تکلیف این جاده و نحوه ساماندهی آن، به پیاده روی روز گذشته مردم و جشنی که به مناسبت چندین موضوع تدارک دیده شده بود رسید.
در عین حال که شاهد نزول بارش‌ها در هفته گذشته و بخشیدن سرسبزی، تازگی و شادابی به طبیعت و مردم بودیم، بخش‌هایی از جاده سلامت نیز به گل و لای تبدیل شد و تعدادی از مردمی که به این پیاده روی رفته بودند، آزرده خاطر شدند و واکنش‌های مختلفی داشتند.

پیام خراسان

در این پیاده روی، عده‌ای اعتقاد داشتند این مسیر باید آسفالت شود تا دیگر به وضعیت فعلی دچار نشود. اما عده‌ای دیگر اعتقاد داشتند اگر این مسیر آسفالت شود، خودروها در آن تردد خواهند داشت و دیگر مسیری برای مردم نخواهد بود و بیشتر متعلق به خودروها می‌شود و دیگر امنیتی برای ورزشکاران نخواهد داشت.
عده دیگری نیز بر این عقیده بودند که در پیاده روی و فعالیت‌های این چنینی نباید نگران خاکی و گلی شدن بود و این موضوعات جزو جدایی ناپذیر فعالیت‌های گردشگری محسوب می‌شود. اما بهتر بود متولیان در ساعات باقی مانده به شروع پیاده روی، وضعیت این جاده را اعلام و به مردم توصیه می‌کردند که با کفش‌های مناسب به پیاده روی بیایند. البته مردم خودشان نیز با توجه به وضعیت آب و هوایی، می‌توانستند این موضوع را پیش بینی کنند.
قول پیگیری شهردار برای حصول نتیجه
کشمیری شهردار بجنورد که در این پیاده روی حضور داشت، طی مراسمی که در بش قارداش برگزار شده بود، از مردم به دلیل مطلوب نبودن برگزاری این پیاده روی، عذرخواهی و اعلام کرد به رغم اینکه این مسیر در خارج از محدوده خدمات شهرداری بوده و تکلیفی برای آن بر دوش شهرداری نیست، قول داد با پیگیری‌های مستمر، وضعیت این جاده را مشخص کند.
پس از این ماجراها بود که امروز مدیرکل گردشگری خراسان شمالی از اختصاص پنج میلیارد تومان برای ساماندهی این جاده خبر داد.
ورود گردشگری و مرهمی بر جاده سلامت
علی مستوفیان مدیرکل گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: بش قارداش، منطقه نمونه گردشگری، ملی و تاریخی است که یکی از نمادهای این خطه از کشور در بجنورد و استان محسوب می‌شود.
وی گفت: این محل در روزها و مناسبت‌های مختلف مورد استقبال مردم استان، مسافران و گردشگران بسیاری قرار می‌گیرد و انتظار مردم از ما این است که تمام تلاشمان برای ساماندهی مسیر سلامت که به این بوستان زیبا و تاریخی ختم می‌شود را به کار بگیریم.
وی تصریح کرد: در این راستا تصمیم گرفتیم پنج میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی خود را به این موضوع اختصاص دهیم تا در کنار سایر دستگاه‌ها، سهمی در تعیین تکلیف جاده سلامت که به بوستان ملی بش قارداش می‌رسد، داشته باشیم.
مدیرکل گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی خراسان شمالی تاکید کرد: دستگاه‌های تخصصی در این خصوص هر برنامه‌ای که لازم است اجرا شود را مشخص و آیتم‌های لازم را استخراج می‌کنند. ما نیز برای پیش‌برد امور، کمک اعتباری را در راستای گردشگری سلامت که یکی از ملاک‌های مورد تاکید ما محسوب می‌شود، خواهیم داشت و مشکلی نیز در جذب این اعتبار وجود ندارد.
جاده سلامت، سنگفرش شود
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای نیز در خصوص این موضوع گفت: آسفالت مسیر مذکور با وجود این که بر عهده این اداره کل نبوده، صرفاً به منظور همکاری بر حسب اعتبارات پیش بینی و ابلاغ فرمانداری، عملیات راهسازی در حد عملیات خاکبرداری انجام شده و پیمان پروژه به انجام رسیده و پیمانکار نیز طلبکار است.
محمد مشتری اظهار کرد: جاده فوق به عنوان یک راه دسترسی بین باغات بوده و در سنوات قبل به نام جاده سلامت برای پیاده روی‌ها از شهر بجنورد به سمت بش قارداش نامگذاری شده است و چنانچه آسفالت شود تردد خودرو اتفاق می‌افتد که موجب تصادف با عابران پیاده خواهد شد. در همین خصوص به فرمانداری شهرستان بجنورد و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان پیشنهاد سنگفرش داده شده است.
مسئولیت با شهرداری نیست اما پای کار هستیم
محمد علی کشمیری شهردار بجنورد در این رابطه در گفت‌وگو با ایسنا اعلام کرد: این جاده در خارج از محدوده شهری واقع شده و طبق قانون نمی‌توانیم از محل درآمدهای داخلی هزینه‌ای برای آن انجام دهیم.
وی گفت: با این وجود آمادگی این را داریم که اگر اعتباری از منابع غیر داخلی برای آن دیده شود و هر کدام از دستگاه‌های اجرایی استان در قالب تفاهم نامه یا مبادله موافقت نامه پای کار بیایند، مسیر جاده سلامت را ساماندهی کنیم.
وی افزود: اکنون وضعیت این مسیر همانند جاده گلستان شهر که بین پلیس راه و راهور اختلاف وجود دارد شده است. رسیدگی به جاده سلامت در حیطه اختیارات شهرداری نیست اما برخی چنین گمان می‌کنند.
وی در پاسخ به اینکه چرا گل و لای بودن این مسیر در روزهای قبل از برگزاری پیاده روی پیش بینی نشد، گفت: ما گل و لای بودن این مسیر را در نظر گرفتیم و یک روز قبل از پیاده روی، مسیر تیغ زده شد اما نیمه شب قبل از پیاده روی بارش رگباری باران آن وضعیت را برای قسمتی از مسیر به وجود آورد.
شهردار بجنورد ادامه داد: به دلیل محدودیت زمانی که وجود داشت، نمی‌توانستیم پیاده روی را لغو کنیم. از سوی دیگر امکان تغییر مسیر نیز وجود نداشت و به هیچ وجه زیر بار این موضوع که مسیر پیاده روی به خاطر مقداری گل و لای به جاده بجنورد-اسفراین منتقل شود، نمی‌رفتیم؛ چراکه این اقدام سلامتی و ایمنی مردم را به خطر می‌انداخت.
وی تاکید کرد: عده‌ای می‌گویند وجود این گل و لای در پیاده روی‌ها طبیعی است اما شخصاً آن را قبول نمی‌کنم؛ چراکه برنامه برگزار شده، یک پیاده روی عمومی بود نه تخصصی؛ بسیاری از افراد به بنده و همکارانم پیام داده و تشکر کردند و اعلام کردند که گل و لای بودن مسیر سبب جذابتر شدن پیاده روی و چالش‌های مثبت شد.
وی گفت: نگاه ما به برگزاری این پیاده روی، نگاه عمومی بود نه تخصصی؛ به همین دلیل حتی برای شخص خودم قابل قبول نیست و باید تلاش می‌شد که کمترین زحمت به عموم مردم منتقل شود. در واقع اگر این پیاده روی تخصصی بود، مشکل پیش آمده توجیه پذیر می‌شد؛ اما اکنون اینطور نیست.
کشمیری با بیان اینکه به علت عدم برگزاری مطلوب این برنامه، شرمنده همشهریانم شدم، تصریح کرد: پیش بینی شرایط جوی نامطلوب را کرده بودیم اما بارش رگباری باران در آن مسیر طی نیمه شب قبل، معادلات را بر هم زد و زمانی برای لغو کردن نیز وجود نداشت. البته اگر در ابتدای مسیر به مردم اعلام می‌کردیم که بخشی از مسیر، گلی شده است برخی افراد منصرف می‌شدند و ناراحتی کمتری به وجود می‌آمد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/666869/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انحراف به‌چپ پیکان‌وانت در محور بردسکن به خلیل‌آباد با 3 کشته

اجرایی نشدن طرح هادی، عامل ساخت‌وسازهای خارج از محدوده در رشتخوار

این بار خبری از گارد افتخار برای پرسپولیس نیست

کشف جسد جوان غرق شده در رودخانه کرج

خبر مهم درباره نرخ کرایه تاکسی در تهران

هاشمی منتخب مردم شهرستان های بیرجند، درمیان و خوسف شد

فاصله معنادار تورم اجاره بها از تورم عمومی و خرید مسکن

دوندگان حرفه‌ای ظاهراً سال‌ها بیشتر از افراد معمولی زندگی می‌کنند

میزان آراء کاندیداهای پیروز انتخابات دور دوم تبریز، بیرجند و خدابنده، شبستر و میانه /میرتاج الدینی و فرهنگی قعرنشین شدند

سید حسن هاشمی منتخب مردم بیرجند، درمیان و خوسف شد

نتایج دور دوم انتخابات در تبریز، بیرجند و خدابنده اعلام شد

گلزن بی‌رحم سپاهان این‌بار علیه تیم محرم

عکس‌| روز خاص عادل فردوسی‌پور کنار طرفدارانش

محسن هاشمی : محدودیت های دولت برای انتشار کتاب خاطرات هاشمی رفسنجانی

مجتمع گاز پارس جنوبی بزرگ‌ترین قرارداد ساخت بار اول را امضا کرد

مهمترین چالش‌های نشر کودک و نوجوان/جریان نقد ادبی کتاب‌های کودک محدود است!

علامه جعفری 70 سال از اندیشمندان جهان جلوتر بود

براساس نتایج غیررسمی؛ «هاشمی» در بیرجند پیشتاز است

سید حسن هاشمی در بیرجند پیشتاز است

سید حسن هاشمی در بیرجند پیش تاز است

بر اساس نتایج غیررسمی؛ کاظم معتمدی‌فر از مشهد و کلات به مجلس راه یافت

کاظم معتمدی فر از مشهد و کلات به مجلس راه یافت

تنور نمایشگاه کتاب داغ شد؛ از حضور فردوسی‌پور تا جشن روز دختر، انتخابات و...

(تصاویر) جشن امضای کتاب «پایاب شکیبایی» با حضور محمدجواد ظریف

ببینید | تعجب مردم از تصاویر زنان در یک غرفه نمایشگاه کتاب

(ویدئو) شعرخوانی زیبای یک دختر برای دکتر ظریف در نمایشگاه کتاب

تصادف منجر به آتش وانت‌پیکان در خراسان‌ رضوی 3 کشته برجا گذاشت

خانمی که گره‌های بزرگ دنیا به دستش باز می‌شود

فاطمه معصومه(س)؛ خانمی که گره‌های بزرگ دنیا به دستش باز می‌شود

کشف سیگار قاچاق توسط مرزبانان هنگ مرزی درگز

انتخابات در حوزه انتخابیه مشهد و کلات پایان یافت

تنها مکتبی که برای زنان فضیلت و منزلتی حقیقی قرار داده اسلام است

مرحوم مصباح قشر فرهیخته را رصد می‌کرد و متناسب با نیازهای آنها پاسخ‌ ارائه می‌داد

رهبر معظم انقلاب به نیچروان بارزانی: «جامعه کُردی» جزو ما هستند

مردم تا پایان روز دوم‌ نمایشگاه چقدر کتاب خریدند؟

شیخ کلینی ؛ مروج مذهب حق و نشر معارف و فضایل اهل‌بیت‌(ع‌)

حضور 2700 ناشر در فضای 150 هزار متر مربعی نمایشگاه کتاب

چگونه از بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران خرید کنیم؟

بلاتکلیفی کوروش بزرگ در کتاب‌های درسی/ محتوا تابع گرایش دولت

سنگ‌اندازی‌ها در مسیر انتشار کتاب خاطرات هاشمی

قیمت روز تخم‌مرغ

پایان فرآیند دومین مرحله انتخابات مجلس شورای اسلامی در مشهد و آغاز شمارش آرا

تمدید زمان برگزاری انتخابات به‌دلیل حضور گسترده مردم در شعب اخد رای

حضور نمایندگان نامزدها در اتاق وضعیت و شعبات اخذ رای

گله گراز در منطقه حفاظت‌شده جنگل ابر شاهرود (فیلم)

27 هزار نفر در کلات واجد شرایط رأی‌ دادن بودند

سکانسی از نون خ که خارجی‌ها میلیون‌ها بار دیدند (فیلم)

پایان انتخابات در مشهد/ مدارس تعطیل نیست

رهبر انقلاب به نیچروان بارزانی: «جامعه کُردی» جزو ما هستند

چند ثانیه با کتاب | نشر سوره