پیام خراسان

آخرين مطالب

مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور مقالات

  بزرگنمايي:

پیام خراسان - حمید رضا ادراکی دربارۀ وضعیت تشخیص بیماری‌های نادر در کشور گفت: وقتی یک پزشک با یک بیماری جدید برخورد می‌کند، امکان دارد که نتواند آن بیماری را تشخیص دهد و در واقع مهارت کافی برای تشخیص را نداشته باشد. گذشته از آموزش های تئوریک برای پزشک، دیدن و ویزیت بیمار برای تشخیص خیلی مهم است. ندیدن بیماران، معضلی برای پزشکان در معالجه بیماری‌های نادر است که موجب کنترل نداشتن بر درمان آن ها می‌شود.
این معضل سبب می‌شود که دوره درمان طولانی شود و یا حتی عوارضی برای بیمار بوجود آورد.
وی از تازه ترین راهکارها برای ارتقای علم پزشکان کشور در حوزه بیماری‌های نادر گفت: بنیاد بیماری‌های نادر کتاب‌هایی به نام اطلس بیماری‌های نادر ایران تالیف کرده است. این کتاب‌ها در چهار حوزه منتشر شده که آخرین ویرایش آن در حوزه مغز و اعصاب منشر شده است. این کتاب‌ها مجموعه‌ای از اطلاعات در مورد بیماری‌های نادری است که در کشور خودمان وجود دارد و برگرفته از علم پزشکیِ پزشکان ایران است.
عضو هیت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: این کتاب به صورت رایگان در اختیار دانشگاه‌های علوم پزشکی و بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه قرار گرفته است. همچنین این کتاب‌ها که در مورد تشخیص بیماری‌های نادر می باشد به صورت رایگان در اختیار مراکز بهداشت نقاط مختلف کشور نیز قرار دارد.
مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران بیان کرد: در این کتاب‌ها همه بیماری‌ها و علایم مربوطه طبقه‌بندی شده، تست‌ها برای تشخیص بیماری، انواع معاینات کلینیکی و داروهای لازم ذکر شده است.
ادراکی دربارۀ اقدام پزشکان در رویارویی با بیماری های جدید گفت: پس از تشخیص بیماری با کمک این کتاب‌ها، پزشک باید بیمار را به بنیاد معرفی کنند تا نخست آمار فرد وارد لیست بیماران نادر شود. در مرحله بعد متخصصان به تشخیص قطعی آن بیماری می‌پردازند که با رسیدگی‌های هر چه بیشتر سازمان، بتوان درمان درست را پیش گرفت.
وی خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو و بیمه سلامت در همه مراحل درمان، بیماری فرد را پیگیری می‌کنند. این پشتیبانی کاملا از طرف وزارت بهداشت است که پس از ثبت نام در سایت، با بیمار تماس گرفته می‌شود و درمان و پیگیری بیماری با مراجعه بیمار شروع می‌شود.
ادراکی از راهکار دوم برای تشخیص بیماری‌های نادر گفت: راهکار بعدی تشکیل کنگره‌های پزشکی و بازآموزی در حوزه بیماری‌های نادر است. ما در حال حاضر چند کنگره برگزار کردیم که این کنگره‌ها برای پزشکان کشور کاملا رایگان است.
وی همچنین به راهکار سوم برای تشخیص بیماری‌های نادر پرداخت و گفت: ما در حوزه بین‌الملل آخرین اطلاعات و اخبار در مورد بیماری‌های نادر را رصد می‌کنیم تا بتوانیم دانش خود را در مورد رسیدگی به این بیماری‌ها ارتقا دهیم. من فکر می‌کنم با وجود این فعالیت‌ها، بتوان مقداری از مسئله تشخیص نادرست بیماری‌ها جلوگیری کنیم.
متخصص رادیولوژی و فلوشیپ نورو رادیولوژی درباره وضعیت دسترسی بیماران نادر به دارو گفت: در صورت کمبود و نیاز به داروهای خاص، نخست اسامی داروها را در سامانه بیماران نادر ایران ثبت می‌کنیم و سپس این اسامی به وزارت بهداشت، سامانه دارو و غذا و بیمه سلامت برای تکمیل داروها فرستاده می‌شود.
مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران در مورد هزینه درمان و داروی بیماران نادر گفت: این بیمارها به سازمان‌های دارو و غذا معرفی می‌شوند و سازمان طبق قانون و طبق سند ملی بیماری‌های نادر موظف است داروی این افراد را از خارج از کشور به طور رایگان تهیه کنند و در اختیار بیماران قرار دهند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مورد تامین هزینه برای داروی بیماران بیماری‌های نادر گفت: بانک مرکزی باید هزینه مورد نیاز را در اختیار سازمان دارویی قرار دهد تا آن ها با تامین بودجه ارزی بتوانند داروهای مورد نیاز بیماران نادر را در اختیارشان قرار دهند.
ادراکی با بیان اینکه 85 درصد علل بیماری‌های نادر، ژنتیکی است، تاکید کرد: داروها باید به موقع، با دوز مورد نظر و کاملاً دقیق به بیماران داده شود، چراکه اختلال در هر یک از این موارد موجب تشدید و بدتر شدن بیماری می‌شود.
ادراکی همچنین دربارۀ بیمه بیماران نادر بیان کرد: طبق سند ملی بیماری‌های نادر، بیمه سلامت، مجری پایه و تکمیلی بیماران نادر است؛ در این صورت هزینه تامین درمان بیماری‌های نادر برای بیماران صفر است و بیمه سلامت تمام هزینه‌های درمان این بیماران را تامین می‌کند.
مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر افزود: ما باید تا جایی که در توان داریم، فرد بیمار را تحت حمایت و پوشش خود قرار دهیم تا روند بیماری خود را به خوبی پشت سر بگذارد و به سلامتی دست پیدا کند.
متخصص رادیولوژی و فلوشیپ نورو رادیولوژی دربارۀ درصد اثر بخشی و درمان موفق بیماری‌های نادر گفت: بعضی بیماری‌ها را توانستیم به صورت جدی و اثربخش جلوگیری کنیم که برای مثال می‌توان به بیماری کوتاه قامتی اشاره کرد.
ادراکی در برابر این پرسش که کدام بیماری‌های نادر شرایط بدتری را دارند، گفت: ما آمار دقیقی از این موضوع نداریم، زیرا خود بیماران اطلاعات کافی در این موارد در اختیار ما نمی‌گذارند. اما می‌توان گفت قطعاً بیماری‌هایی که درمان سخت‌تری دارند یا از نظر هزینه گران‌تر هستند یا دسترسی کمتری به داروها دارند، شرایط سخت‌تری را تجربه می‌کنند و نکته مهم در این باره، مدیریت بهتر بیماری و اوضاع بیمار است. هر بیماری که پیگیری نشود باعث می‌شود، بیمار در شرایط بحرانی قرار بگیرد، اما خدا را شکر که این مسائل در حال حاضر در حال پیگیری و رسیدگی بیشتر است.
منبع: خبرگزاری ایلنا

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/669080/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جنگ قدرت در فوتبال خراسان بالا گرفت

قهرمانی ملی پوش کازرونی در کراس کانتری قهرمانی کشور

اعزام زائران حج تمتع با 9 پرواز «هما» از چهار فرودگاه کشور

خیابان‌های مشهد دریاچه شد!

سیلاب در بولوار شهید ناصری خودروها را با خود برد!

تلاش مردم برای نجات کبوتران حرم از زیر بارش تگرگ

سیل امروز موتور یک پیک را با خود برد!

نجات یافتن یک شهروند از غرق شدن در سیلاب شاندیز توسط مردم

آبگرفتی شدید خیابان‌ منتهی به حرم رضوی

محورهای مسدود در استان خراسان رضوی

بازگشت 9 زندانی به آغوش خانواده با حضور خدام رضوی در خراسان جنوبی

نخستین نشست مسئولان حج 1403 در مدینه برگزار شد

فاز دو ساخت ایستگاه آتش نشانی شهرک ولی عصر بجنورد اجرا می‌شود

خدمات رسانی به بیش از 10 هزار زائر در مدینه

حضور مسئولین خراسان شمالی در مساجد با هدف جهاد تبیین اجرایی شود

روش قلمه زدن سانسوریا در آب ؛ راز موفقیت تکثیر سانسوریا | چه فصلی برای قلمه زدن سانسوریا مناسب است ؟

رئیس بنیاد شهید درگذشت مادر شهیدان مهدی و محمد حسین دهشت را تسلیت گفت

این قاضی کلاهبردار را شناسایی کنید + عکس بدون سانسور

خدمات‌رسانی به بیش از 10000 زائر ایرانی در مدینه

جشنواره آواها و نواهای رضوی در خراسان شمالی برگزار شد

تولید 97 تن بذر فناورانه در خراسان شمالی

تحویل بیش از 3000 واحد مسکونی ویژه محرومان تا پایان سال

آزادسازی بیش از 11 هزار متر مربع از اراضی تغییر کاربری شده نیشابور

تصاویر جاری‌شدن سیل در دانشگاه فردوسی مشهد | ببینید

عکس/ تداوم بارش تگرگ و باران در خراسان رضوی

محدودیت تردد در وکیل‌آباد/ احتمال جاری شدن سیل از بالادست به سمت مشهد وجود دارد

لشکر 14 امام حسین(ع) اصفهان هرجا نیاز باشد از آرمان‌های انقلاب دفاع می‌کند

فرماندار مشهد: احتمال جاری شدن سیل از بالادست به سمت مشهد وجود دارد / محدودیت تردد در وکیل‌آباد

این مناطق مشهد شاهد بارش های خیلی شدید خواهند بود | بارش ها در چند روز گذشته وحشتناک بود

بارش تگرگ خللی در پروازهای مبدا و مقصد مشهد ایجاد نکرده است

به سمت طرقبه و شاندیز تردد نکنید/ آب‌گرفتگی شدید در منطقه ویرانی

تا فردا به طرقبه شاندیز سفر نکنید

فیلم| هم اکنون؛ بارش شدید و وحشتناک تگرگ در مشهد

تگرگ در مشهد شیشه خودروها را شکست ! | عکس

اعزام خادمین هیات رزمندگان اسلام به مشهد

دومینوی غافلگیری از سیل به مشهد رسید؛ ساخت‌وساز در «جویی که یک روز بگذشت آب»

هم‌اکنون؛ آسمان مشهد وسط روز، تیره و تاریک شد | فیلم

ببینید | تصاویر جدید از شروع بارش شدید تگرگ در مشهد

فیلم/ آب‌گرفتگی شدید معابر مشهد

کدام مسیرها در مشهد مسدود هستند؟

فیلم/ راه افتادن سیل در خیابان منتظری مشهد

شکسته شدن رکورد تماس‌ با اورژانس پس از سیل 26 اردیبهشت مشهد

پرواز‌های مشهد به روال عادی ادامه دارد

آسمان مشهد دوباره وسط روز تاریک شد !

آسمان مشهد پوشیده از ابرهای سیاه

مجوز وزارت کشور به شهرداری برای تخریب دیوارها و موانع سیل

روز تیره در مشهد؛ نمایی از بـارش مهیب تگرگ را ببینید | فیلم

سیل این بلوار مشهد و خودروهایش را با خود بُرد! | ویدئو

آسمان مشهد دوباره تیره شد/ بارش شدید باران و تگرگ / شهر زیر آب رفت +فیلم

(ویدیو) هم اکنون، بارش شدید باران و سیل دوباره در مشهد