پیام خراسان

آخرين مطالب

روشی تازه و موثر برای دور کردن پشه‌های ناقل بیماری از انسان علمي

روشی تازه و موثر برای دور کردن پشه‌های ناقل بیماری از انسان
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - دانشمندان با توسل به مهندسی ژنتیک موفق شده‌اند دو نوع باکتری موجود روی پوست انسان را به گونه‌ای دستکاری کنند که پشه‌ها به سمت آن جذب نشوند.

میکروب‌های مهندسی شده می‌توانند در دفع پشه‌های خطرناک و ناقل بیماری به شکل طولانی مدت موثر واقع شوند. با تلاش محققان، دو نوع باکتری پوست که دستکاری ژنتیکی شده‌اند، شکلی از اسید لاکتیک را که پشه‌ها را جذب می‌کند، تولید نمی‌کنند.
به زودی می‌توان جایگزینی غیر سمی، ماندگار و کم‌بو برای ماده دافع DEET به منظور دفع پشه‌ها پیدا کرد. دانشمندان باکتری‌های پوست انسان را دستکاری ژنتیکی کرده‌اند تا دیگر برای حشرات تحریک کننده و گسترش دهنده بیماری‌ها جذاب نباشند.
پشه‌های ماده خون‌خوار از طریق کربن دی‌اکسید موجود در بازدم، گرمای بدن و ترکیبات تولیدی توسط باکتری‌های بی‌ضرر که بخشی از میکروبیوم پوست ما هستند(مجموعه میکروب‌های طبیعی موجود در آن)، به سمت انسان و سایر حیوانات کشیده می‌شوند و در حالی که کربن دی‌اکسید و گرما ممکن است این حشرات موذی را به سمت ما هدایت کنند، این بوهای باکتریایی هستند که آنها را مستقیماً به سمت پوست ما هدایت می‌کنند.
دو نوع باکتری به نام‌های استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس(Staphylococcus epidermidis) و کورینه باکتریوم آمیکولاتوم(Corynebacterium amycolatum) اغلب میکروبیوم پوست ما را تشکیل می‌دهند. آنها همچنین «اسید لاکتیک -(+)-L» تولید می‌کنند که شکلی از اسید لاکتیک است که به جذب پشه‌ها معروف است.
تیمی از دانشمندان آمریکایی به سرپرستی پروفسور عمر اکبری از دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو به تازگی نسخه‌هایی از این دو باکتری را ایجاد کرده‌اند که از نظر ژنتیکی فاقد ژن مسئول تولید آن نوع از اسید لاکتیک هستند.
ایده این بود که اگر این باکتری‌های تغییر یافته به یک میکروبیوم موجود وارد شوند، تا حد زیادی اشکال طبیعی موجود دو باکتری مذکور را تغییر می‌دهند.
در آزمایش‌های آزمایشگاهی، تکه‌هایی از پوست تراشیده شده بدن موش‌های زنده با اشکال طبیعی یا مهندسی شده این دو باکتری پوشانده شدند و طی 14 روز بعد، موش‌ها هر روز به مدت 10 دقیقه در معرض گزش پشه‌های ماده آئدس، آنوفل و کولکس قرار گرفتند که هر سه گونه پشه مسئول گسترش بیماری‌هایی مانند مالاریا و تب دنگی هستند.
سرانجام مشخص شد که سه روز پس از اعمال باکتری‌های مهندسی ژنتیکی شده، جذب پشه‌ها تا 64.4 درصد در مقایسه با شکل طبیعی این باکتری‌ها کاهش یافت. علاوه بر این، این اثر به مدت 11 روز ادامه داشت. در مقابل، اثر ماده دافع DEET معمولاً فقط چهار تا هشت ساعت طول می‌کشد.
مقاله‌ای در مورد این مطالعه که دانشمندانی از دانشگاه استنفورد نیز در آن شرکت داشتند، به تازگی در مجله PNAS Nexus منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/706108/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مویزه کین وسوسه نمی‌شود؛ بی‌توجهی مهاجم فیورنتینا به پیشنهاد سنگین القادسیه عربستان

ارائه خدمات به خانواده شهدا رسالت سنگینی بر دوش ماست

انتصاب مدیرکل اشتغال و کارآفرینی بنیاد شهید و امور ایثارگران

تقدیر مدیرکل ارتباطات و مراجعات از تلاش‌های همکاران در پاسخگویی به ایثارگران از طریق خدمات سامانه تلفنی 1616

خشم آلمان از شوخی عجیب تن‌هاخ با کوانسا

واکنش سرد رئال مادرید به رئیس جدید داوران اسپانیا

کواچ و روح تازه در دورتموند

باارزش‌ترین هافبک دنیا رئالی است!‏

ژائو پدرو، به چلسی خوش آمدی!

با پول فروش ویرتز، بایرن مونیخ را به زیر می‌کشیم!‏

عجیب‌ترین انتقال عربستان؛ دشمن در خانه الهلال!

وداع احساسی دی‌ماریا با اروپا؛ به وطن برمی‌گردم

پدیده 14 ساله از منچستر؛ منتظر یامال جدید باشید‏

بارسا تکذیب کرد؛ اجازه خرید بازیکن صادر نشده!‏

اگر لازم بود حاضر بودم پای پیاده به اتلتیکو بروم!‏

حمله گالا به قلب اینتر؛ پیشنهاد رسمی برای یان زومر

قلی‌زاده بعد از استقلالی شدن: تحقق رؤیای کودکی

گزینه استقلال تصمیم نهایی خود را می‌گیرد

چهار بازیکن خارجی بجای ستارگان آبی‌پوش

خیبر مبلغ رضایت‌نامه ابرقویی را به پرسپولیس اعلام کرد

سرگیجه پرسپولیس از دست رضا درویش!

عبدی: پرسپولیس فقط باید با یک نفر مذاکره کند

آپدیت جدید؛ ساپینتو هنوز محروم است

ادعای بزرگ؛ مذاکره پرسپولیس با قهرمان ترکیه!

برگزاری سوگواره احلی من العسل در شهرهای مختلف خراسان رضوی

بازگشت 140 هزار تبعه غیرمجاز افغانستانی به کشورشان از دوغارون

خواف ظرفیت قطب تولید برق خورشیدی و بادی در شرق کشور را دارد

شکل گیری نهضت نوسازی و بهسازی مدارس سبزوار

اعزام زائران به عتبات عالیات فقط از طریق زمینی امکان پذیر است

استقبال مردم مشهد از موکب‌های مُحرمی

تعهد شهرستان بردسکن برای بازسازی عتبات عالیات بیش از یک میلیارد تومان

هشدار دامپزشکی خراسان رضوی درباره گرمازدگی دام و طیور

9 موکب در حریم حرم مطهر رضوی برپا خواهد شد

فعالیت هزار و 850 ایستگاه صلواتی ویژه محرم در مشهد

کیش در تدارک سوگواری تاسوعا و عاشورای حسینی

به یاد رشادت‌های نوجوان عاشورا، در همایش احلی من العسل

ساخت بلندترین طاق خشتی جهان در روستای جهانی اصفهک

عیادت استاندار خراسان جنوبی از پدر شهیدان طاووسی

نگاه جامعه‌محور، زمینه‌ساز تقویت روحیه، نشاط و امید در سالمندان است

اهدای 143 پرچم متبرک حرم رضوی به هیئات مذهبی سراسر کشور

یک فوتی و 4 مصدوم به دنبال واژگونی پژو در محور مشهد ـ نیشابور

روضه پرسوز حاج علی ملائکه در حرم امام رضا(ع)

شهردار خواف استعفا کرد

پیوس: پرسپولیس را به دهه 60 بازمی‌گردانم

پیوس: در سرمربیگری به دنبال چالش هستم!

بازیکن پیشین آرسنال و بارسلونا، دستیار آرنه اشلوت در لیورپول شد

پیشنهاد تمدید قرارداد والنسیا به مدافع مد نظر آرسنال

خبر خوش لالیگا به بارسا؛ خرید بازیکن آزاد شد!

هواداران بارسلونا از همین حالا در حال تهیه پیراهن با نام و شماره 10 لامین یامال هستند!

ناپولی برای خرید ستاره لیورپول به سیم آخر زد