پیام خراسان

آخرين مطالب

موش پشمالو، گامی بزرگ به سوی بازسازی ماموت‌ها علمي

موش پشمالو، گامی بزرگ به سوی بازسازی ماموت‌ها
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - شرکت انقراض زدایی کلوسال Colossal جهش‌های ماموت و موش را در یک سویه مخلوط کرد تا جونده‌ای با موهای کرکی ایجاد کند. این شرکت که صدها میلیون دلار در تلاش برای «بازگرداندن» ماموت‌های پشمالو و سایر حیوانات جمع‌آوری کرده است، در تلاش خود موفق به ایجاد موش‌های پر موتر شده است.

شرکت کلوسال بایوساینسز (Colossal Biosciences) در یک بیانیه مطبوعاتی اعلام کرده است که «موش‌های پشمالو» دارای ترکیبی از جهش‌های مدل‌سازی شده از ماموت‌های پشمالو (Mammuthus primigenius) و همچنین جهش‌های شناخته شده‌ی تغییر رشد مو در موش‌ها هستند.
به نقل از نیچر، شرکت کلوسال که در دالاس، تگزاس مستقر است و بر اساس آخرین ارزیابی‌ بیش از 10 میلیارد دلار ارزش دارد، می‌گوید که موش پشمالو گامی مهم به سوی هدفش برای مهندسی ژنتیک فیل‌های آسیایی که نزدیک‌ترین خویشاوند زنده ماموت‌ها هستند برای دستیابی به قابلیت‌های کلیدی ماموت است. بن لام (Ben Lamm‌)، یکی از بنیانگذاران و مدیر اجرایی کلوسال، در بیانیه مطبوعاتی گفت: موش پشمالو، نقطه عطفی در ماموریت انقراض زدایی ما است.
اما برخی از متخصصان ژنتیک و ویرایش ژنوم این سوال را مطرح می‌کنند که آیا موش‌ها اصلا پیشرفت قابل توجهی در هر دو حوزه داشته‌اند یا خیر، چه برسد به اینکه نقطه عطفی در مسیر بازگرداندن ماموت‌های پشمالو که آخرین بار در حدود 4000 سال پیش روی زمین پرسه می‌زدند، بوده باشند.
استفان ریزنبرگ (Stephan Riesenberg)، مهندس ژنوم در موسسه ماکس پلانک، آلمان می‌گوید: با ساخت ماموت یا «موش ماموت» فاصله زیادی وجود دارد. این فقط یک موش است که ژن‌های خاصی دارد.
ژن پشمالو
محققان موسسه کلوسال و همکارانش به عنوان بخشی از تلاش خود برای مهندسی فیل‌های شبیه به ماموت، در حال کار برای یافتن گونه‌های ژنی هستند که به شکل گیری ویژگی‌های کلیدی ماموت‌ها کمک می‌کنند، مانند موهای زیاد، تحمل سرما و ذخایر چربی اضافی. برای انجام این کار، آنها ژنوم‌های استخراج شده از بقایای ده‌ها ماموت و سایر بستگان زنده و منقرض شده این موجودات را در جستجوی تغییرات متحول کننده پروتئین که در دودمان ماموت‌ها تکامل یافته‌اند، با هم مقایسه می‌کنند.

پیام خراسان


برای آزمایش صحت این مقایسه‌ها، گروهی به رهبری بث شاپیرو (Beth Shapiro)، دانشمند ارشد کلوسال، از ویرایش ژنی برای ایجاد موش‌هایی با جهش‌هایی مشابه اما نه یکسان با جهش‌های موجود در ماموت‌ها استفاده کردند. شاپیرو می‌گوید این گروه همچنین چندین جهش ژنی را آزمایش کردند که بر موهای موش‌ها تاثیر می‌گذارد اما در ماموت‌ها یافت نمی‌شود.
محققان از ابزارهای مختلف ویرایش ژن برای ایجاد موش‌هایی با حداکثر هشت تغییر ژنتیکی که در هفت ژن مختلف پخش شده‌اند، استفاده کردند. این موش‌ها معمولا موهای بلند و پشمالو داشتند که به دلیل جهشی که بر رنگ مو در موش‌ها، انسان‌ها و ماموت‌ها تاثیر می‌گذارد، به جای خاکستری تیره معمولی، مایل به قهوه‌ای بود. لام می‌گوید: موش‌های دارای ژن الهام‌گرفته از ماموت‌ها، ژنی که در متابولیسم چربی دخیل است، وزن بیشتری نسبت به موش‌های دارای ژن‌های ویرایش نشده، داشتند.
موش‌ها تنها چند ماه سن دارند و محققان زمان زیادی برای بررسی تأثیر این جهش‌ها بر سلامت طولانی‌مدت آن‌ها از جمله باروری و ابتلای آنها به سرطان نداشته‌اند. محققان قصد دارند آزمایش کنند که آیا موش‌ها نسبت به سایر موش‌ها در مقابله با سرما بهتر عمل می‌کنند یا خیر و همچنین رشد موهای آن‌ها را مطالعه کنند.
بازسازی یک ماموت پشمالو در ابعاد واقعی
آلفرد روکا (Alfred Roca)، متخصص ژنتیک جمعیت در دانشگاه ایلینوی اوربانا شامپین، که آزمایش‌ها را گامی در جهت مهندسی فیل‌هایی با ویژگی‌های ماموت می‌داند، می‌گوید نشان دادن تغییرات یافت شده در ژنوم ماموت‌ها می‌تواند بر زیست‌شناسی موش تاثیر بگذارد.

پیام خراسان


ژنومیک ماموت
وینسنت لینچ (Vincent Lynch)، یک متخصص ژنتیک تکاملی در دانشگاه بوفالو در نیویورک، می‌گوید تفکیک اثرات جهش‌های خاص موش از سه تغییری که توسط ژنومیک ماموت به وجود آمده است، غیرممکن است. یکی از آنها در ژنی به نام Fabp2 در متابولیسم چربی نقش دارد و دو مورد دیگر در ژن‌های Krt27 و Tgfa با ساختار مو مرتبط هستند.
شاپیرو می‌گوید: ما باید تغییراتی را انتخاب کنیم که با حیوانات سالم سازگار باشد. ما ژن‌های ماموت را به موش‌ها نمی‌زنیم زیرا 200 میلیون سال فاصله تکاملی بین آنها وجود دارد.
مشخص نیست چه تعداد تغییرات ژنتیکی برای آغشته کردن فیل‌ها به صفات ماموت مورد نیاز است. لام می‌گوید هدف کلوسال خلق یک ماکت دقیق از ماموت‌ها نیست، بلکه موجودی است که بتواند مکان‌های زیست‌محیطی را که ماموت‌ها اشغال کرده‌ بودند، پر کند.
ریزنبرگ می‌گوید ایجاد هشت تغییر در ژنوم یک موجود زنده، اکنون در مهندسی ژنتیک استاندارد است.
ریزنبرگ و همکارانش در حال توسعه روش‌هایی برای معرفی ده‌ها یا حتی صدها تغییر خاص نئاندرتال در سلول‌های بنیادی انسان هستند تا زیست‌شناسی که انسان‌ها را منحصربه‌فرد می‌کند شناسایی کنند. او تاکید می‌کند: کسی نمی‌تواند و نباید نئاندرتال را بازسازی کند. تغییر ژنوم یک حیوان در این مقیاس یکی از مرزهای بزرگ در ویرایش ژنوم است. حتی ظرفیت ایجاد این تغییرات زیاد شما را به ساخت ماموت نزدیک نمی‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/830160/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بوفون تأیید کرد: گتوزو سرمربی ایتالیا

بایرن برای صرفه‌جویی اجازه داد سانه برود!

تمدید لغو پروازهای داخلی و خارجی تا ساعت 15 امروز

آلمانی‌ها در لیورپول؛ از نبوغ هامان تا کابوس کاریوس!

ریندرز: در سیتی سریع‌تر از میلان به اهدافم می‌رسم

وقتی رئال بازیکنت را می‌خواهد نمی‌توانی کاری کنی!

اهداف حضور مسی در جام جهانی؛ لئو کارخانه پول!

گواردیولا: اگر کرویف نبود، هرگز مربی موفقی نمی‌شدم

حمایت روانی بدون وقفه؛ خط 1570 و مراکز مشاوره آموزش و پرورش، آماده پاسخگویی

تمجید سوارز از یامال؛ او همیشه مسئولیت‌پذیر است

دی‌بروینه: جاه طلبی‌های من و ناپولی مشترک است!

سومین مهاجم بایرن مونیخ جدا می‌شود

رئیس‌جهور مکزیک علیه آمریکا؛ فوتبالی‌ها را آزار ندهید

استعداد بزرگ بایرن؛ کمپانی آلابای جدید را پیدا کرد!

معرفی تیم‌های جام باشگاه‌های جهان؛ گروه ‏C

اینتر ناامید شد؛ بدون طارمی در جام جهانی باشگاه‌ها

استقبال ویژه پاپ لئو چهاردهم از کونسیسائو در واتیکان!

فوتبال ژاپن این‌گونه شکست خواهد خورد

سیمئونه: پی‌اس‌جی را بردیم ولی شانسی بود!

دستور رئیس‌کل بانک مرکزی برای تخصیص یک میلیارد دلار برای تامین ارز واردات کالاهای اساسی

متهم به قتل برای جام باشگاه‌ها به آمریکا می‌رود!‏

خشم رئیس پورتو از بارسا؛ قاچاق انسان می‌کنید!‏

حمایت دلافوئنته از یامال؛ او را تخریب نکنید

والورده: رئال باید قهرمان جام باشگاه‌ها شود

معرفی تیم‌های جام باشگاه‌های جهان؛ گروه ‏B

جام قهرمانی به میزبان رسید!

شرایط خدمات‌رسانی، تأمین ارزاق عمومی، سوخت و حمل‌ونقل کاملاً عادی است

با پیگیری مطالبات مردمی، خروج خودروهای جزیره کیش تسهیل شد

شهادت فرزند برومند شهرستان دشتی استان بوشهر در حمله متجاوزانه صهیونیست به خاک ایران

دیدارهای عیدانه استاندار خراسان رضوی با علما و مراجع شهر مشهد

اطمینان مدیر مالی بایرن مونیخ به هواداران؛ وضع مالی ما خوب است؛ اما خبری از ولخرجی نیست

اعتراف تلخ موراتا: داشتم می‌مردم، وای از ترس مرگ!

اونانا: نمی‌دانم در یونایتد می‌مانم یا نه!

انتقام‌گیری امباپه؛ تسویه حساب با پی‌اس‌جی

معرفی تیم‌های جام باشگاه‌های جهان؛ گروه ‏A

دور جدید مذاکرات استقلال برای جذب علی کریمی

شهادت تیرانداز ایرانی در راه دفاع از وطن؛ یک مربی پیلاتس به همراه خانواده‌اش شهید شدند

سؤال بزرگی که ژابی باید جواب دهد!

می‌خواهم فرمانده جدید بایرن مونیخ باشم

ژاوی جدیدترین گزینهٔ هدایت الاهلی عربستان

بن‌بست در مونیخ؛ لئون گورتسکا و سرژ گنابری قصد جدایی ندارند

مدافع محبوب ژابی آلونسو در آستانهٔ پیوستن به اتلتیکو مادرید!

پیام صریح آموریم: این دو گلر را اصلا نمی‌‌خواهم!‏

هشدار وزش باد شدید در برخی استانهای کشور از امروز

موزیک ویدئو حماسی «ایرانِ علی» با صدای علیرضا معتمدی

عملیات تهاجمی بارسلونا شروع شد

راهکار ویژه اینتر برای خارج کردن طارمی از ایران

دمبله: در بارسلونا تاوان سنگینی دادم

ویتینیا؛ شاعر خاموش فوتبال در آستانه فتح توپ طلا

چالش بزرگ برابر وابستگی نگران‌کننده رئال