پیام خراسان

آخرين مطالب

نانوذرات مغناطیسی برای درمان دقیق سرطان با موفقیت آزمایش شد علمي

نانوذرات مغناطیسی برای درمان دقیق سرطان با موفقیت آزمایش شد
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - روش نوین محققان ژاپنی برای هدف‌گیری سلول‌های سرطانی نتایج امیدوارکننده‌ای به جای گذاشت. این نانوذرات فقط سلول‌های سرطانی را در موش هدف قرار دادند و دیگر از عود تومور خبری نبود.

به‌طور سنتی، پرتودرمانی، شیمی‌درمانی و جراحی از رایج‌ترین روش‌های حذف و تخریب سلول‌های سرطانی محسوب می‌شوند. اما این درمان‌ها به دلیل آسیب‌رساندن به سلول‌های سالم، اغلب با عوارض جانبی شدیدی همراه هستند. امروزه روش‌های درمانی دقیق‌تر و هدفمندتری در حال توسعه هستند که سلول‌های سرطانی را مورد حمله قرار داده و در عین حال از بافت‌های سالم محافظت می‌کنند.
ایجیرو میاکو (Eijiro Miyako) و تیم تحقیقاتی او در مؤسسه پیشرفته علوم و فناوری ژاپن (JAIST) پیشگام این روش‌های نوآورانه در درمان سرطان هستند. تیم او پیش‌تر باکتری‌های هدف‌گیری‌کننده تومور را توسعه داده بود که سیستم ایمنی را برای حمله به سلول‌های سرطانی تحریک می‌کردند. در مطالعه‌ای که نتایج آن در تاریخ 3 مارس 2025 در مجله Small Science منتشر شد، پروفسور میاکو و همکارانش نانوذراتی را توسعه داده‌اند که می‌توان آن‌ها را به‌صورت مغناطیسی به سلول‌های سرطانی هدایت کرد و سپس با استفاده از لیزر، تومورها را از بین برد.
این روش مبتنی بر درمان فوتوترمال است که در آن، نانوذراتی که قابلیت جذب نور و تبدیل آن به گرما را دارند، به‌طور انتخابی برای تخریب سلول‌های سرطانی استفاده می‌شوند. هنگام قرارگیری در معرض نور لیزر نزدیک به مادون قرمز (NIR)، این نانوذرات گرما تولید کرده و تومور را از بین می‌برند. تیم تحقیقاتی از نانوهورن‌های کربنی زیست‌سازگار (CNHs) به‌عنوان عوامل فوتوترمال استفاده کرد. نانوهورن‌های کربنی، نانوساختارهای کروی مبتنی بر گرافن هستند که پیش‌تر در انتقال دارو و تصویربرداری زیستی به کار رفته‌اند. با این حال، چالش اصلی در استفاده از CNHs، تجمع مؤثر این نانوذرات در بافت‌های توموری است.
برای حل این مشکل، محققان CNHs را با افزودن مایع یونی مغناطیسی 1-بوتیل-3-متیل‌ایمیدازولیوم تتراکلروفریت ([Bmim][FeCl4]) اصلاح کردند. مایعات یونی دارای خواص ضدسرطانی بوده و ویژگی مغناطیسی را به نانوذرات می‌بخشند، به‌طوری که می‌توان آن‌ها را با استفاده از یک آهنربای خارجی به سمت تومور هدایت کرد. با این حال، CNHs به‌طور طبیعی در آب نامحلول هستند و [Bmim][FeCl4] نیز خاصیت آب‌گریزی دارد که استفاده از آن را در بدن دشوار می‌کند. برای بهبود قابلیت پخش نانوذرات در بدن، پژوهشگران یک پوشش از پلی‌اتیلن گلیکول (PEG) به آن‌ها اضافه کردند تا حلالیت و توزیع آن‌ها در محیط زیستی افزایش یابد. همچنین، رنگ فلورسنت ایندوسیانین گرین (ICG) به نانوذرات افزوده شد تا امکان ردیابی و پایش لحظه‌ای آن‌ها فراهم شود.
پروفسور میاکو در این خصوص گفت: «رویکرد نوآورانه این مطالعه در طراحی نانوکمپلکس، برای نخستین بار امکان استفاده از مایعات یونی مغناطیسی در درمان سرطان را فراهم می‌کند. این پیشرفت چشمگیر می‌تواند مسیر جدیدی را در حوزه درمان‌های هدفمند سرطان بگشاید.»
نانوذرات طراحی‌شده که تنها 120 نانومتر اندازه دارند، دارای بازده تبدیل فوتوترمال 63٪ بودند که عملکردی فراتر از بسیاری از عوامل فوتوترمال متداول نشان داد. این مقدار برای از بین بردن سلول‌های سرطانی کافی بود. در آزمایش‌های آزمایشگاهی، این نانوذرات پس از قرارگیری در مجاورت سلول‌های کارسینوم کولون (Colon26) استخراج ‌شده از موش، در اثر تابش لیزر NIR با طول موج 808 نانومتر و توان 0.7 وات (~35.6 میلی‌وات بر میلی‌متر مربع) به مدت 5 دقیقه، به‌طور مؤثری موجب مرگ سلولی شدند. هنگامی که این نانوذرات به موش‌های دارای تومور Colon26 تزریق شدند، محققان توانستند آن‌ها را با استفاده از یک آهنربا به سمت تومور هدایت کنند. نانوذرات تجمع‌یافته، دمای تومور را به 56 درجه سانتی‌گراد رساندند، که برای از بین بردن سلول‌های سرطانی کافی بود.
نتایج این آزمایشات امیدوارکننده بود: موش‌هایی که با نانوذرات هدایت‌شده با آهنربا تحت درمان قرار گرفتند، پس از شش جلسه درمان با لیزر، تومورهای آن‌ها به‌طور کامل از بین رفت و هیچ بازگشتی در 20 روز بعد مشاهده نشد. در مقابل، زمانی که نانوذرات بدون هدایت مغناطیسی استفاده شدند، تومورها پس از توقف تابش لیزر مجدداً رشد کردند، که نشان‌دهنده ناکافی بودن تجمع نانوذرات برای از بین بردن کامل سلول‌های سرطانی بود.
این روش نوآورانه سه مکانیسم قدرتمند را با هم ترکیب می‌کند: تخریب سلول‌های سرطانی بر پایه گرما، اثر ضدسرطانی مایع یونی در هدف‌گیری تومور و هدایت مغناطیسی. این رویکرد چندوجهی جایگزینی مؤثرتر برای درمان‌های سنتی محسوب می‌شود که معمولاً تنها به یک مکانیسم متکی هستند. علاوه بر این، مطالعه حاضر نشان می‌دهد که مایعات یونی مغناطیسی پتانسیل بالایی در درمان سرطان دارند و می‌توانند مسیر جدیدی برای توسعه روش‌های درمانی نوین باز کنند.
پروفسور میاکو در پایان افزود: «این نانوپلتفرم ساده اما بسیار مؤثر، که از چندین مکانیسم برای نابودی تومور بهره می‌برد، پتانسیل بالایی برای کاربردهای بالینی آینده در تشخیص و درمان سرطان دارد. با این حال، آزمایش‌های ایمنی بیشتر و توسعه یک سیستم لیزری آندوسکوپی کارآمد برای درمان تومورهای عمقی ضروری خواهد بود.»
به نثل از ستاد نانو، این دستاورد می‌تواند مسیر جدیدی برای درمان‌های دقیق و کم‌تهاجمی سرطان فراهم کند و امیدهای تازه‌ای را برای بیماران و محققان این حوزه به ارمغان آورد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/834009/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیام مدیرعامل شرکت مجتمع فولاد خراسان به مناسبت فرا رسیدن روز کارگر

برگزاری سی‌وسومین مرحله اردوی راهیان پیشرفت در شرکت فولاد سنگان

فرمانده کل سپاه: خط راه‌آهن چابهار – زاهدان یک دستاورد ملی است.

دبل‌هت‌تریک قهرمانی تیم زنان چلسی در لیگ برتر!

5 نفر در واژگونی خودرو پراید در محور تربت جام به فریمان مصدوم شدند

باستونی: یامال بهترین بازیکن دنیاست!

میختاریان: تا آخر عمر حسرت گلم به بارسا را می‌خورم!

رافینیا: خیلی ریسک کردیم ولی صعود می‌کنیم

الحدیده یمن بار دیگر هدف حمله جنگنده‌های آمریکایی قرار گرفت

باشگاه پرسپولیس: محرومیت پیروانی را فورا لغو کنید

رافینیا و یک ضربه دیدنی؛ بارسلونا 3-3 اینتر

بهترین بازیکن بارسا-اینتر قبل از پایان مشخص شد!

بارسا 3-3 اینتر؛ فینالیست در سن‌سیرو مشخص می شود

گل سوم بارسلونا به اینتر توسط رافینیا

اعتراض شدید پرسپولیس به تشدید محرومیت پیروانی

موقعیت خوب برای طارمی؛ بارسلونا 3-3 اینتر

بحران برق در اسپانیا؛ بارسلونا 3-3 اینتر

خراسان رضوی، پیشگام در تحقق نهضت توسعه عدالت آموزشی با مشارکت مردمی است

گل اول اینتر به بارسلونا توسط مارکوس تورام

حسرت و ناراحتی کریستیانو رونالدو پس از ناکامی النصر از صعود به فینال لیگ نخبگان آسیا

پلیس مانع درگیری هواداران بارسلونا و اینتر!

گل دوم اینتر به بارسلونا توسط دنزل دومفریس

گل اول بارسلونا به اینتر توسط لامین یامال

چه تکنیک نابی داره یامال؛ بارسلونا 1-2 اینتر

بدبیاری فلیک در نیمه اول؛ کنده مصدوم شد!

گل دوم بارسلونا توسط فران تورس در دقیقه 38

گل سوم اینتر به بارسلونا توسط دنزل دومفریس

تمجید هالند از یامال؛ پسر، تو فوق‌العاده‌ای!

کاوازاکی حریف الاهلی در فینال لیگ نخبگان شد؛ رونالدو و النصر عاجز از صعود به دیدار نهایی

گام نخست تحول در سوادآموزی، تغییر نگرش مدیران است

تحول در آموزش متوسطه با محوریت مهارت‌آموزی، یادگیری مادام‌العمر و پیوند با سند تحول بنیادین محقق می شود

ملودی ماندگار و آرامش بخش فیلم «گلادیاتور» با پیانو

حج و زیارت درمورد دریافت ارز مسافری اطلاعیه ای داد

روایت عجیب از درس خواندن یک فوتبالیست: کتاب ندارم!

ترانه «بگو به باران» را از چارتار بشنوید

تحقیرمان می‌کنید ولی تاتنهام قهرمان اروپا می‌شود

گل اول کاوازاکی به النصر توسط ایتو

گل اول النصر به کاوازاکی توسط سادیو مانه

گل دوم کاوازاکی به النصر توسط اوزکی

فرصت 45 دقیقه‌ای رونالدو برای فرار از حذف

پدر ستاره لیورپول لو داد: تمدید نزدیک است!‏

تصمیم جدی رودریگو؛ جدایی تابستانی از رئال!

ترکیب اینتر برابر بارسا: تورام فیکس، طارمی نیمکت!

گل سوم کاوازاکی به النصر توسط  آکیهیرو لناگا

گل دوم النصر به کاوازاکی توسط آیمن یحیی

بوژوویچ: سرقت نکردم، اجازه خداحافظی می‌دادید!

برچسب غیرقابل فروش روی ستاره خاموش پرسپولیس

ماتزاری و استقلال، ماراتن دوباره آغاز شد!

پایان کار شاه‌ماهی نقل و انتقالات پرسپولیس

اولین واکنش مربی بزرگ اسپانیایی به شایعه استقلال