پیام خراسان

آخرين مطالب

تکلم بعد از 18 سال؛ بازمانده سکته مغزی با ایمپلنت کامپیوتری توانست حرف بزند علمي

تکلم بعد از 18 سال؛ بازمانده سکته مغزی با ایمپلنت کامپیوتری توانست حرف بزند
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - این فناوری چنان سریع است که می‌تواند افکارتان را در 80 میلی‌ثانیه به گفتار تبدیل کند.

پژوهشگران یک رابط مغز-کامپیوتر توسعه داده‌اند که می‌تواند افکار فرد را در مورد گفتار به کلمات تبدیل کند. این فناوری در یک آزمایش روی یک زن 47 ساله که به دلیل سکته مغزی به مدت 18 سال قادر به صحبت نبود، مورد استفاده قرار گرفت.
در این آزمایش، پزشکان دستگاه را در مغز بیمار پیوند زدند و این دستگاه توانست قصد او برای صحبت کردن را به جملات روان تبدیل کند. محققان امیدوارند که این فناوری بتواند در آینده به کسانی که قادر به صحبت نیستند، کمک کند.
اگرچه این تکنولوژی هنوز در مرحله آزمایش است، اما پژوهشگران آن را یک پیشرفت مهم در زمینه رابط‌های مغز-کامپیوتر می‌دانند که می‌تواند آینده‌ای امیدوارکننده برای بازگرداندن توانایی گفتار به افرادی که از آن محروم هستند، به ارمغان آورد.
دانشمندان تیم تحقیقاتی در کالیفرنیا اخیراً رابط مغز و کامپیوتری را توسعه داده‌اند که امکان تبدیل زنده افکار به گفتار را فراهم می‌کند. با این رابط می‌توان هرچه که به آن فکر می‌کنید را در لحظه روی کاغذ آورده و صحبت کنید. چنین فناوری جذابی می‌تواند امیدی تازه برای بیماران دچار اختلال تکلم باشد که دچار سکته مغزی شده‌اند یا به هرعلتی، این ویژگی را از دست داده‌اند.
با این فناوری، اختلال تکلم دور زده می‌شود

پیام خراسان


براساس گزارشات تازه، مطالعه‌ای جدید در زمینه تبدیل افکار به گفتار انجام شده است. این مطالعه در راستای توان‌بخشی برای صحبت به بیماران دچار اختلال تکلم، دانشمندان را به اختراع یک رابط BCI رسانده که توان سخن‌گفتن را به بیماران اعطا می‌کند. این دستگاه روی زنی 47 ساله آزمایش شده که عوارض ناشی از سکته مغزی، توانایی صحبت کردن را به‌مدت 18 سال از دست داده بود. پزشکان در پروسه عمل جراحی، این رابط را در مغز او کاشتند.
جالب این‌که عملکرد این رابط کاملاً دقیق و پایدار بوده است. ظاهراً بیمار با استفاده از این کاشت مغزی، توانسته جملات خود را روان و بدون نقص بیان کند. پیش‌تر رابط‌های مشابه که با چنین هدفی طراحی شده بودند، تأخیر قابل‌توجهی داشتند و همین امر، فرایند مکالمه را خسته‌کننده و عجیب جلوه می‌داد؛ اما به‌نظر می‌رسد این رابط تا حد زیادی این مشکل را برطرف کند. با زمان پردازش 80 میلی‌ثانیه‌ای کلمات، این تأخیر عملاً به‌چشم نخواهد آمد.
با فراهم آوردن امکان صحبت کردن برای این خانم، نوعی مدل هوش مصنوعی نیز آموزش داده شد تا در صحبت کردن به او کمک کند. این مدل که یک مولد صدا محسوب می‌شود، با دریافت گزارش فعالیت‌های عصبی از الکترودهای داخل مغز او، می‌تواند کلماتش را به‌صورت واضح بیان کند. جالب این‌که مدل هوش مصنوعی مذکور با صدای همان زن آموزش داده شده تا حس طبیعی‌تری داشته باشد.
این رابط مغز و کامپیوتر فعلاً در مرحله توسعه قرار دارد؛ اما در صورت ادامه موفقیت در آزمایش‌ها و تأمین بودجه برای تولید انبوه، احتمالاً بیماران دچار اختلال تکلم بتوانند در آینده به‌راحتی صحبت کنند. پیش‌بینی می‌شود این فناوری تا دهه آینده در دسترس بیماران نیازمند قرار بگیرد.
نتایج این پژوهش در Nature Neuroscience منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/842649/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مادر شهیدان «حسینی نسب» از شهرستان رفسنجان آسمانی شد

ترانه «بزن باران» با صدای ایهام

گواهی مشارکت با سود پیش بینی شده 40 درصد با ضمانت بانک ملی ایران

چگونه یک قطعه بد پروژه را به فاجعه تبدیل می‌کند؟

لحظه بالا بردن کاپ قهرمانی لیگ ملت‌های اروپا توسط رونالدو

صحبت‌های جالب کریستیانو رونالدو بعد از قهرمانی با پرتغال!

نگاهی به کارنامه مربیگری امید روانخواه تا رسیدن به تیم فوتبال امید

ریخت و پاش عربستان به داد طارمی می‌رسد

مشارکت مردم در اجرای پروژه‌ها بسیار تعیین‌کننده است

برگزاری جلسه کمیسیون رسیدگی به قراردادهای برون سپاری خراسان شمالی

برگزاری همایش علمی شمس الدین کیشی در کیش

استاندار گیلان با آزاده سرافراز دوران دفاع مقدس دیدار کرد

فن‌خال: یونایتد یک بنگاه تجاری است نه باشگاه فوتبال!

🎬مثل یک قصه؛ شنیدنی!

پیش‌بینی وضعیت جوی و دریایی هرمزگان / افزایش محسوس دما تا پایان هفته

جزیره کیش میزبان مسابقات قهرمانی دوچرخه سواری تریل آسیا

ستاره سیتی اولویت الهلال و اینزاگی

AFC: ایران به فکر بازگشت به پیروزی است

سبقت تاریخی دروازه‌بان پرسپولیس از گلر بارسلونا

نجات 5 شهروند از شعله‌های سرکش آتش در مشهد

دیگه ماشینو کارواش نبر ... اونم با 228 تومن

نان در تهران گران شد

موراتا: می‌خواستم گریه کنم

نمای هوایی از استادیوم در حال بازسازی «نوکمپ»

سرقت جواهرات و ساعت‌های گرانقیمت کوارتسخلیا

مارتینز: این قهرمانی با شایستگی به دست آمد

رئیس اداره استعدادهای درخشان و دانش پژوهان خراسان رضوی منصوب شد

رئیس اداره تعلیم و تربیت کودک آموزش و پرورش خراسان رضوی منصوب شد

طلسم آلودگی هوا در مشهد شکست

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی بر ضرورت تحول در فرآیند کارورزی دانشجومعلمان تاکید کرد

اعتراض هوادار آلمانی به جریمه 12 هزار یورویی!

دلافوئنته: با قهرمانی جام جهانی جبران می‌کنیم

ترانه «انگیزه» با صدای بابک جهانبخش

توسعه ورزش خراسان‌شمالی با 360 میلیارد ریال اعتبار سفر رئیس‌جمهور

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «ابدام»

واکنش رونالدو به کسب سومین جام با پرتغال

مرگ هوادار در فینال لیگ ملت‌های اروپا

پاداش قهرمانی جالب یوفا برای پرتغال

کدام مناطق مشهد امروز خاموشی دارند؟

پاکسازی 59 محله آلوده به مواد مخدر در خراسان شمالی

مناسبت روز/ دوشنبه، 19 خرداد ماه

تجلیل از ورزشکاران ایثارگر کرمانشاه با حضور معاون فرهنگی بنیاد شهید

تشریح آخرین وضعیت ایثارگران اعزامی به حج/ کاروان حج ایثارگران 23 خرداد به کشور بازمی‌گردد

افتتاح هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت مالی ایران با حضور مدیرعامل بیمه دی

بیمه دی میزبان مدیران سندیکای بیمه گران ایران و پژوهشکده بیمه

بازدید معاون رییس جمهور از غرفه بیمه دی/ اپلیکیشن «دی‌دار» برای عموم فراگیرتر شود

در نشست مدیران عامل بیمه دی و سینامطرح شد؛ تاکید مدیرعامل بیمه دی بر هم‌افزایی مدیران صنعت بیمه/ نمایشگاه‌ها زمینه ساز تصمیم‌گیری‌های مهم در صنعت بیمه هستند

تاکنون 1200 قرارداد واگذاری زمین به ایثارگران منعقد شده است

تاکید بر همخوانی فضای نمازخانه ها با معیارهای اسلامی

ایثار و مقاومت راز ماندگاری انقلاب اسلامی است

ویکی پدیاجستجو