پیام خراسان

آخرين مطالب

دانشمندان گونه منقرض‌شده را به حیات برگرداندند/ بازگشت زوزه‌های گرگ وحشت به زمین پس از 10 هزار سال علمي

دانشمندان گونه منقرض‌شده را به حیات برگرداندند/ بازگشت زوزه‌های گرگ وحشت به زمین پس از 10 هزار سال
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - دانشمندان در آمریکا موفق شده‌اند یک گونه منقرض‌شده از گرگ‌ها به نام «گرگ وحشت» را، که حدود 10 هزار سال پیش در عصر یخبندان روی زمین پرسه می‌زدند، بار دیگر با مهندسی ژنتیکی به حیات بازگردانند.

بنابر اعلام شرکت «کولوسال بایوساینسز»، فعال در حوزه بازگرداندن گونه‌های منقرض‌شده، دو توله گرگ وحشت که اکنون بین سه تا شش ماه سن دارند، از موهای سفید و بلند، آرواره‌هایی قوی و بدنی عضلانی برخوردارند و وزن هرکدامشان به حدود 36 کیلوگرم رسیده است.
پژوهشگران پیش‌بینی می‌کنند وزن آن‌ها در بزرگسالی به 63 کیلوگرم خواهد رسید.
گرگ‌های وحشت حدود 2.6 میلیون سال پیش حیات خود را روی زمین آغاز کردند و تقریبا 10 هزار سال پیش منقرض شدند. این گونه بسیار بزرگ‌تر از گرگ خاکستری امروزی است که نزدیک‌ترین خویشاوند زنده‌اش محسوب می‌شود.
دانشمندان شرکت کولوسال با بررسی دی‌ان‌ای باستانی استخراج‌شده از فسیل‌ها توانستند برخی ویژگی‌های ژنتیکی گرگ‌های وحشت را شناسایی کنند.
آن‌ها برای این کار یک دندان 13 هزار ساله کشف‌شده در اوهایو و یک قطعه‌ جمجمه‌ 72 هزار ساله از آیداهو را مورد بررسی قرار دادند. این نمونه‌ها در مجموعه‌های موزه‌های تاریخ طبیعی آمریکا نگهداری می‌شدند.
دانشمندان سپس با استفاده از فناوری ویرایش ژن موسوم به کریسپر (CRISPR)، سلول‌های خونی یک گرگ خاکستری زنده را در 20 نقطه ژنتیکی دستکاری کردند.
ماده ژنتیکی اصلاح‌شده به یک تخمک سگ خانگی منتقل شد و پس از لقاح و طی 62 روز، توله‌های مهندسی‌شده به دنیا آمدند.

پیام خراسان


توله‌ها با استفاده از ژن‌های باستانی تولید شده‌اند
پیش‌تر نیز شرکت کولوسال پروژه‌هایی را برای بازسازی گونه‌هایی چون ماموت پشمالو و پرنده دودو اعلام کرده بود.
مت جیمز، مدیر بخش مراقبت از حیوانات در شرکت کولوسال، می‌گوید با وجود شباهت ظاهری این توله‌ها به گرگ‌های وحشت «آن‌ها احتمالاً هرگز تکنیک نهایی برای شکار گوزن‌های بزرگ را یاد نمی‌گیرند، چون نمی‌توانند از پدر و مادرهای وحشیِ هم‌گونه‌شان تقلید کنند.»
Related
احیای پرنده‌ای که در اروپا منقرض شده بود؛ چگونه می‌توان به او مهاجرت کردن را آموخت؟
طرح ژنتیکی دانشمندان برای زنده کردن ماموت‌های پشمالوی عصر یخبندان
در همین حال شماری از دانشمندان مستقل تاکید دارند که دستاورد تازه به معنای بازگشت واقعی گرگ‌های وحشت به دشت‌های آمریکای شمالی نیست.
وینسنت لینچ، زیست‌شناس دانشگاه بوفالو که در این پروژه نقشی نداشته، می‌گوید: «کاری که فعلاً می‌توان کرد این است که موجودی بسازیم که از لحاظ ظاهری شبیه گونه‌ای منقرض‌شده باشد، نه اینکه آن گونه را کاملاً زنده کنیم.»
گرگ وحشت بازتولیدشده از طریق مهندسی ژنتیکی
گرگ وحشت بازتولیدشده از طریق مهندسی ژنتیکیعکس: آسوشیتد پرس
کولوسال در کنار این پروژه، از شبیه‌سازی چهار گرگ سرخ آمریکایی خبر داده است؛ گونه‌ای در معرض انقراض که در جنوب شرقی ایالات متحده یافت می‌شود.
این کار با استفاده از خون گرگ‌های وحشی و با هدف افزایش تنوع ژنتیکی جمعیت در اسارت انجام می‌شود.
کریستوفر پرستون، کارشناس حیات‌وحش دانشگاه مونتانا، می‌گوید این فناوری به دلیل غیرتهاجمی‌تر بودن نسبت به دیگر روش‌های شبیه‌سازی، می‌تواند در حفاظت از سایر گونه‌ها نیز مؤثر باشد؛ با این حال، گرفتن خون از یک گرگ وحشی کاری بسیار دشوار است.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
بن لَم، مدیرعامل کلوسال، گفت که تیم او در اواخر ماه مارس با مقاماتی از وزارت کشور آمریکا درباره این پروژه دیدار کرده‌اند.
داگ برگام، وزیر کشور آمریکا، نیز روز دوشنبه در شبکه‌ی اجتماعی ایکس این اقدام را آغاز «دورانی هیجان‌انگیز از شگفتی‌های علمی» توصیف کرد.
با این وجود دانشمندان هشدار می‌دهند که بازسازی گذشته همیشه کارآمد نیست. به گفته‌ی وینسنت لینچ: «هر عملکرد زیست‌محیطی‌ای که گرگ وحشت در گذشته انجام می‌داد، در زیست‌بوم امروزی دیگر کاربردی ندارد.»

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/845492/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پست اینستاگرامی معین در پی جنایات اسرائیل به ایران

نبردی برای زندگی: شجاعت استنلی هالیس در سخت‌ترین روز جنگ

پیش‌بینی تولید 254 هزار تن مرغ تا پایان خرداد

بنادر کشور در آماده‌باش برای تخلیه کالاهای اساسی

زمان پیش فروش بلیت‌ قطارهای مسافری تیرماه

نحوه حمایت از کارگران در شرایط بحرانی و جنگ

تامین کالاهای اساسی در فروشگاه ها و میادین میوه و تره بار؛ خبری از کمبود نیست

تعویق 3 هفته‌ای امتحانات دانشگاه فردوسی مشهد

آغاز پیش‌فروش بلیت‌ قطارهای مسافری تیرماه؛ از فردا

فعالیت تمامی بانک‌ها طبق روال عادی

پرداخت وام 50 میلیون تومانی به بازنشستگان کشوری

پایان طلسم عجیب گریزمان مقابل پی‌اس‌جی

کافو: بهتر از گتوزو برای ایتالیا وجود ندارد!

وزش باد در خراسان رضوی شدت می‌گیرد

🎬بازدید استاندار خراسان جنوبی از چند واحد صنعتی در بیرجند

اوبلاک: غیرممکن است مقابل پی‌اس‌جی زجر نکشیم!

خلاصه بازی الاهلی مصر 0 - اینترمیامی 0

جر و بحث سوارز و بوسکتس با علیرضا فغانی

او می‌خواهد اولین گلر رنگین‌ پوست مانشافت باشد

ستاره اول ژاپن: خیلی راضی و خوشحالم

فغانی امشب سوت جام جهانی را می‌زند

ماروتا: متاسفانه طارمی را از دست دادیم!

چهار ستاره، دیوانه بازی برای بارسلونا!

مخالفان و موافقان جام جهانی باشگاه‌ها

امیدواری بارسا؛ بازگشت به دوران قدرت و ثروت!

قایدی در جمع سه بازیکن تاثیرگذار لیگ امارات

علت شنیده‌ شدن صدای مهیب در تربت‌حیدریه چه بود؟

وضعیت ترافیک حال حاضر خیابان‌های مشهد

تمام امکانات استان برای خدمات‌ رسانی به مردم، بسیج شده اند

ماجرای شنیده‌ شدن صدای مهیب در تربت‌حیدریه چه بود؟

سمفونی ایثار

مراسم تشییع و خاکسپاری شهدای والامقام خرم‌آباد فردا برگزار می‌شود

مسئولین ادارات در جهت حل مشکلات جامعه ایثارگری اهتمام داشته باشند

معاون سیاسی فرمانداری شهرستان خوسف منصوب شد

هشدار قاطع رئیس‌کل دادگستری خراسان جنوبی به فتنه‌گران

ترکیب تیم کشتی آزاد آمریکا در قهرمانی جهان مشخص شد

عطش مسی تمامی ندارد

برتری سامورایی‌ها مقابل هلند در لیگ ملت‌های والیبال

ژابی: شناختی از هم نداریم اما جام می‌خواهیم!

فروش تیم زنان استون ویلا برای خرید رشفورد!

تاجرنیا: در کنار دغدغه‌های ملی، پیگیر امور استقلال هستیم

زمان رونمایی از سرمربی جدید استقلال مشخص شد

پیام احساسی روی دستمال کاغذی که اشک پیاتزا را در برزیل درآورد

مشاور مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی در امورجوانان منصوب شد

راه‌اندازی جابجایی رایگان روزانه مسافرین چارک – بندرعباس

اعلام حمایت کامل بوفون از گتوزو

توصیه فردیناند به آموریم

اینتر به دنبال راه حلی برای خروج طارمی از ایران

ارتباط مستقیم با دکتر مصطفی اسدی مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی

دستگاه‌های خدمات‌رسان خراسان شمالی در هماهنگی کامل قرار دارند