پیام خراسان

آخرين مطالب

دستور استاندار برای صنایع آب‌بر خراسان رضوی؛ کوچ اجباری به سواحل دریا سیاسی

دستور استاندار برای صنایع آب‌بر خراسان رضوی؛ کوچ اجباری به سواحل دریا
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - به گزارش خبرنگار اجتماعی ایونا به نقل از ایرنا, غلامحسین مظفری روز شنبه در نشست خبری که در بازار فرش مشهد به مناسبت روز احیای بناها و محوطه های تاریخی برپا شد، در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا پیرامون فعالیت صنایع آب بر مانند فولاد در خراسان رضوی افزود: البته نسبت مصرف آب در صنایع قابل مقایسه با کشاورزی نیست که باید مدیریت شود، زیرا بیش از 84 درصد آب استان در بخش کشاورزی با بهره وری اندک مصرف می شود.
وی با اشاره به موانع موجود در مدیریت صنایع آب بر در کشور بیان کرد: به طور مثال قرار بود فولاد مبارکه در بندرعباس مستقر شود، اما متأسفانه در فضاهای سیاسی موجود به مرکز کشور منتقل شد.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: داشتن پیوست محیط زیست در صنایع بسیار مهم است و باید به این موضوع توجه ویژه ای شود.

پیام خراسان

وی اظهار کرد: در حال برنامه ریزی هستیم تا با برخی مسوولان از سواحل «مَکَران» بازدیدی انجام شود تا ظرفیت این منطقه برای حضور صنایع خراسان رضوی سنجیده شود، چنانچه ارزیابی شود که انجام این کار در قالب یک منطقه، منافع اقتصادی استان را تأمین می‌کند، به طور قطع این موضوع مورد بررسی و توجه قرار خواهد گرفت.
مظفری همچنین به موضوع بازچرخانی و استفاده از پساب در استان خراسان رضوی اشاره کرد و گفت: به طور جدی این مساله دنبال می‌شود؛ هیچ نقطه‌ای در استان وجود ندارد که پساب، هرز رود و هدر شود به غیر از کشف رود که یک معضل جدّی در استان است.
وی ادامه داد: ساماندهی و بهره‌برداری از ظرفیت پساب و همچنین ایجاد محدودیت برای کشت‌هایی که در این مناطق انجام می‌شود در دست اقدام است. سهم خراسان رضوی یک درصد از آزادراه‌های کشور است
استاندار خراسان رضوی در ادامه گفت: این استان و شرق کشور سهم کمی از آزادراه های موجود در کشور به میزان حدود یک درصد دارند که زیبنده خراسان رضوی نیست. پیش بینی آب و هوای خراسان رضوی و مشهد فردا دوشنبه 11 فروردین 1404 بخوانید
وی افزود: استفاده کننده اصلی آزادراه ها مسافران و زائران خارج از استان هستند و شکل گیری آن موجب گسترش ترانزیت کالا در کشور نیز خواهد شد.
استاندار خراسان رضوی همچنین در خصوص مصوبات کارگروه ملی زیارت به ریاست معاون اول رییس جمهور که در هفته گذشته برگزار شد، بیان کرد: آقای عارف تمایل داشتند که کارگروه ملی زیارت به شورای عالی زیارت ارتقا پیدا کند؛ همچنین در این نشست موضوع های مختلفی مورد بحث قرار گرفت که از مهمترین آنها آزادراه حرم تا حرم، قطار برقی مشهد-تهران و همچنین قطار سریع‌السیر مشهد-تهران بود.
وی از مصوبات این سفر را تصویب مطالعه قطار سریع‌السیر مشهد به تهران عنوان کرد که در سال جاری آغاز خواهد شد و لازم به ذکر است که این طرح دارای صرفه تجاری نیز است.
مظفری با بیان اینکه نحوه تأمین مالی این طرح که مبلغ قابل توجهی نیز به دنبال دارد مشخص شده است، اظهار کرد: 10 درصد تأمین مالی قطار برقی نیز تاکنون انجام شده و 90 درصد دیگر آن نیز از مسیر قرارداد فاینانس برنامه ریزی شده است. زلزله 3.4 ریشتری صالح آباد خراسان رضوی را لرزاند بخوانید
وی همچنین در مورد طرح آزادراه حرم تا حرم نیز اظهار کرد: قرار بود سهم مشارکت بخش خصوصی به دولت در این طرح 70 به 30 باشد ولی به دلیل دشواری‌های اقتصادی که این سهم برای بخش خصوصی ایجاد کرده بود، این درصد اصلاح شد تا این طرح نیز در مسیر ایجاد قرار گیرد. گردشگری زیارت محور اصلی برنامه ریزی در استان است
استاندار خراسان رضوی در ادامه سخنانش بیان کرد: گردشگری زیارت محور اصلی برنامه ریزی استان است ولی بخش‌های تاریخی و طبیعی نیز می‌توانند نقش مؤثری در توسعه گردشگری ایفا کنند.
وی ادامه داد: استان خراسان رضوی به واسطه وجود بارگاه مطهر رضوی در حوزه زیارت در سطح کشور و جهان شناخته شده است، زیرا این مکان نقطه‌ کانونی است که زائران بسیاری از نقاط مختلف جهان و کشور برای زیارت امام رضا (ع) به مشهد مشرف می‌شوند.
مظفری گفت: باید از تمامی فرصت‌ها برای پذیرایی شایسته به خوبی بهره ببریم، زیرا زائران و گردشگران در حد دو ساعت از شبانه‌روز را به زیارت اختصاص می‌دهند و لازم است که برای سایر اوقات سفر آن‌ها، برنامه‌ریزی مناسبی داشته باشیم. پیش بینی آب و هوا خراسان رضوی فردا شنبه 8 دی ماه 1403 بخوانید
وی تصریح کرد: خراسان رضوی از نظر جاذبه‌های طبیعی و تاریخی بسیار غنی است، به گونه ای که در این استان 2 هزار و 200 مکان تاریخی و 63 موزه فعال وجود دارند که باید معرفی گردند و خوشبختانه اقداماتی نیز در این خصوص انجام شده‌ است.
به گفته وی، اکنون خراسان رضوی به یکی از قطب‌های گردشگری سلامت در کشور تبدیل شده و پیشرفت های خوبی در این زمینه به دست آمده است. دیپلماسی اقتصادی و تعامل با همسایگان
استاندار خراسان رضوی همچنین با اشاره به موقعیت جغرافیایی استان اظهار کرد: این استان دارای مرزهای مشترک با کشورهای افغانستان و ترکمنستان است و همچنین در کانون کشورهای عضو اکو قرار دارد. کشورهای آسیای میانه و پاکستان نیز در همسایگی استان خراسان رضوی قرار دارند و به خاطر وجود بارگاه منور رضوی، زائران بسیاری از کشورهای عربی نیز به این استان سفر می‌کنند.
وی گفت: دولت و حاکمیت با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص ارتباط با کشورهای همسایه، اقداماتی در دست انجام دارند که از آن جمله توجه به دیپلماسی اقتصادی و تعامل با همسایگان است. پیش بینی آب و هوای خراسان رضوی برای فردا جمعه 16 آذر 1403: بارش های پراکنده همراه مه صبحگاهی بخوانید
مظفری ادامه داد: بخش خصوصی استان خراسان رضوی دارای توانمندی‌های زیادی است که 90 درصد اقتصاد ما را اداره می‌کند، در حالیکه این میزان در برخی از استان‌های کشور بسیار کمتر است، از این رو بهره‌گیری از ظرفیت کشورهای همسایه در کنار بخش خصوصی توانمند از جمله تأکیداتی است که از سوی دولت و حاکمیت دنبال می شود.
وی با اشاره به سفر مسوولان استان به کشورهای ازبکستان و پاکستان و شناسایی ظرفیت های بسیار خوب در این زمینه گفت: به عنوان نمونه در دو استان ایالت سند و پنجاب پاکستان، شرایط مراودات اقتصادی فوق‌العاده‌ای وجود دارد، بسیاری از تجّار استان با برنامه‌ریزی قبلی و همکاری اتاق بازرگانی، توانستند مذاکرات سازنده‌ای داشته باشند.
استاندار خراسان رضوی بیان کرد: استاندار ایالت پنجاب کشور پاکستان قرار است در یک تا دو هفته آینده همراه با یک هیات تجاری بزرگ به مشهد سفر کنند، همچنین با توجه به اینکه حدود 40 میلیون نفر شیعه در پاکستان زندگی می‌کنند و علاقه بسیار زیادی به سفر و زیارت در شهر مشهد دارند؛ از این رو توسعه پروازهای مستقیم بین مشهد- کراچی و مشهد-لاهور شرایط مناسبی را فراهم کرده است.
وی با اشاره به حضور هیات اقتصادی استان در کشور ازبکستان نیز اظهار کرد: در این سفر 115 نفر از تجار خراسانی در سمرقند و بخارا حضور پیدا کردند و زمینه‌ها و فرصت‌های همکاری را مورد بررسی قرار دادند. در این مدت نیز قراردادهای تجاری و تفاهم‌نامه‌هایی به امضا رسید.
مظفری بیان کرد: برگزاری اجلاس وزرای خارجه کشورهای عضو اکو در مشهد برای نخستین بار پس از سال‌ها زمینه همکاری‌های بیشتر را فراهم کرد، مذاکرات خوبی نیز با کشورهای عضو اکو انجام شده است و امیدواریم اجلاس وزرای حمل و نقل عضو اکو نیز در آینده نزدیک به توسعه خراسان رضوی یاری رساند.
وی ادامه داد: همچنین برگزاری مسابقات ورزشی جام اکو نیز در همین راستا است، خراسان رضوی این ادعا را دارد که کانون تحولات منطقه شرق و شمال شرق کشور است و باید محور توسعه شرق کشور باشد. قانونمند شدن حضور اتباع
استاندار خراسان رضوی همچنین گفت: منطقه آزاد تجاری-صنعتی دوغارون با دارا بودن هشت هزار و 700 هکتار زمین، بستر مناسبی برای جذب سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی به شمار می‌رود، از این رو باید با انجام سرمایه‌گذاری‌های مشترک در راستای توسعه اقتصادی کشور افغانستان گام برداریم و به مردم این کشور نیز یاری رسانیم، این امر به ایجاد امنیت پایدار در هر دو سوی مرزها منجر خواهد شد.
وی افزود: ساماندهی اتباع خارجی در استان خراسان رضوی با حساسیت بالایی در حال پیگیری است؛ از سوی دیگر حدود 400 هزار نفر تبعه و مهاجر خارجی در خراسان رضوی حضور دارند.
مظفری گفت: همچنین روزانه حدود سه هزار نفر از اتباع افغانستانی به صورت رسمی و با اخذ روادید وارد کشور می‌شوند و اتباعی که به منظور کار در ایران حضور پیدا می‌کنند باید روادید کار دریافت کنند.
وی اضافه کرد: طرح انسداد مرزهای شرقی کشور نیز به طول بیش از 700 کیلومتر توسط ارتش جمهوری اسلامی در حال اجرا است و تاکنون 60 کیلومتر آن به اتمام رسیده است. تماس قلعه نویی برای بازی ایران و کره شمالی در مشهد
استاندار خراسان رضوی همچنین در خصوص دیدار فوتبال بین دو کشور ایران و کره شمالی در مشهد گفت: امیدوارم این مسابقه در 20 خردادماه امسال بدون هیچ مشکلی برگزار شود. آقای قلعه‌نویی با بنده تماس گرفتند و پیشنهاد میزبانی این دیدار را مطرح کردند که از آن استقبال شد و اعلام کردیم که مشهد ظرفیت لازم را برای این موضوع دارد و از سوی دیگر به برگزاری چنین رویدادهایی هم نیاز دارد.
وی افزود: مشهد پس از تهران، بزرگترین کلانشهر کشور است و این در حالی است که جمعیت آن از 23 استان کشور بیشتر است، بنابراین آمادگی لازم برای برگزاری این گونه مسابقات در مشهد وجود دارد.
مظفری همچنین در خصوص ورود بانوان به ورزشگاه نیز اظهار کرد: به نظر من نباید هیچ مانعی وجود داشته باشد، در مسابقه قبلی نیز بانوان حضور داشتند و نظم خوبی نیز رعایت و مسابقه به بهترین شکل ممکن برگزار شد، امید داریم که این مسابقه نیز بدون هیچ مشکلی برگزار شود. توسعه قطار شهری راهکار اصلی برای حل مشکل ترافیک
وی در خصوص اقدامات انجام شده از سوی استانداری برای بودجه و اعتبار خط 3 قطار شهری مشهد نیز گفت: استانداری و همچنین دولت در کنار شهرداری به انجام وظایف خود می‌پردازند، در سطح استان خراسان رضوی موضع یکسانی در خصوص قطار شهری وجود دارد و تمام تلاش برای جذب کمک‌های دولتی و انتشار اوراق به کار خواهد رفت.
استاندار خراسان رضوی بیان کرد: در سفر اخیر معاون اول رییس‌جمهور به این استان، مکاتبات در این زمینه انجام شد و یکی از مهم‌ترین آن مربوط به تأمین مالی طرح قطار شهری است که امیدواریم بتوانیم منابع مالی لازم آن را جذب کنیم.
وی ادامه داد: خوشبختانه نسبت به سایر نقاط کشور در خصوص قطار شهری پیشرو هستیم؛ اجرای قطار شهری بسیار سنگین است به گونه ای که احداث هر کیلومتر آن نیازمند پنج همت بودجه بوده که رقم قابل توجهی است.
مظفری گفت: توسعه حمل و نقل عمومی و به ویژه قطار شهری، راهکاری اساسی برای حل معضل ترافیک، افزایش آسایش و آرامش روحی و روانی شهروندان و موجب بهبود کیفیت هوا است و هر چه در این حوزه سرمایه‌گذاری و تلاش شود نتایج بیشتری هم برای جامعه ایجاد خواهد شد.
وی همچنین اظهار کرد: زیرساخت های استان خراسان رضوی اکنون دچار بحران است و باید تلاش مجاهدانه ای داشته باشیم، از این بابت در سطوح بالای مدیریتی شرایط پیگیری و مدیریت می شود.
به گزارش ایونا نیوز ، در شرایطی که بحران آب یکی از جدی‌ترین چالش‌های پیش روی استان خراسان رضوی و بسیاری دیگر از مناطق ایران است، بحث بر سر مدیریت منابع آبی و فعالیت صنایع پرمصرف آب، به‌ویژه فولاد، اهمیت ویژه‌ای یافته است. اخیراً، غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی، در نشستی خبری به مناسبت روز احیای بناهای تاریخی، به تشریح دیدگاه‌ها و برنامه‌های استان در این زمینه پرداخت و بر لزوم نگاهی جامع به مسئله آب، از کشاورزی تا صنعت و بازچرخانی پساب، تأکید کرد. صنایع تشنه خراسان رضوی در مسیر ساحل؟ راهکارهای استاندار برای بحران آب و آینده صنعت
استان خراسان رضوی، همچون بسیاری از مناطق مرکزی و شرقی ایران، سال‌هاست که با چالش کم‌آبی و خشکسالی دست‌وپنجه نرم می‌کند. کاهش نزولات آسمانی، افزایش دما، برداشت بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی و الگوهای مصرف نادرست، همگی دست به دست هم داده‌اند تا زنگ خطر بحران آب در این استان پهناور به صدا درآید. در این میان، نحوه تخصیص منابع محدود آب به بخش‌های مختلف، به‌ویژه کشاورزی و صنعت، به یکی از دغدغه‌های اصلی مدیران و کارشناسان تبدیل شده است.
غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی، در پاسخ به پرسشی درباره فعالیت صنایع آب‌بری مانند فولاد در این استان، ضمن تأکید بر لزوم مدیریت مصرف آب در تمامی بخش‌ها، به نکته مهمی اشاره کرد: "البته نسبت مصرف آب در صنایع قابل مقایسه با کشاورزی نیست که باید مدیریت شود، زیرا بیش از 84 درصد آب استان در بخش کشاورزی با بهره‌وری اندک مصرف می‌شود." این آمار تکان‌دهنده نشان می‌دهد که بخش کشاورزی، با وجود اهمیت انکارناپذیرش در تأمین امنیت غذایی و اشتغال‌زایی، بزرگترین مصرف‌کننده آب استان است و متأسفانه، بخش قابل توجهی از این مصرف با راندمان پایین و روش‌های سنتی آبیاری صورت می‌گیرد که منجر به هدررفت عظیم منابع آبی می‌شود. اصلاح الگوی کشت، ترویج روش‌های نوین آبیاری (مانند آبیاری قطره‌ای و بارانی)، و افزایش بهره‌وری آب در واحد سطح، از جمله راهکارهای اساسی برای کاهش فشار بر منابع آبی در این بخش است. نتیجه‌گیری
مدیریت بحران آب در استان پهناور و پرجمعیتی چون خراسان رضوی، نیازمند یک رویکرد جامع و چندوجهی است. کاهش مصرف و افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی، مدیریت هوشمندانه و مکان‌یابی صحیح صنایع با توجه به ملاحظات زیست‌محیطی، بررسی راهکارهای کلان مانند انتقال صنایع آب‌بر به مناطق ساحلی و سرمایه‌گذاری جدی در تصفیه و بازچرخانی پساب‌ها، همگی بخش‌هایی از این پازل پیچیده هستند. اظهارات استاندار خراسان رضوی نشان‌دهنده آگاهی مدیریت استان از ابعاد مختلف این چالش و تلاش برای یافتن راهکارهای عملی، هرچند دشوار، برای عبور از این بحران و حرکت به سوی توسعه پایدار است. موفقیت در این مسیر، نیازمند همکاری همه بخش‌ها، سرمایه‌گذاری مناسب و البته، همراهی و مشارکت آگاهانه مردم در اصلاح الگوهای مصرف است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/856670/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصاویر؛ تهران عصر قاجار؛ از باغ فردوس تا مغازه خواربارفروشی

پیام مدیرعامل شرکت مجتمع فولاد خراسان به مناسبت فرا رسیدن روز کارگر

برگزاری سی‌وسومین مرحله اردوی راهیان پیشرفت در شرکت فولاد سنگان

فرمانده کل سپاه: خط راه‌آهن چابهار – زاهدان یک دستاورد ملی است.

دبل‌هت‌تریک قهرمانی تیم زنان چلسی در لیگ برتر!

5 نفر در واژگونی خودرو پراید در محور تربت جام به فریمان مصدوم شدند

باستونی: یامال بهترین بازیکن دنیاست!

میختاریان: تا آخر عمر حسرت گلم به بارسا را می‌خورم!

رافینیا: خیلی ریسک کردیم ولی صعود می‌کنیم

الحدیده یمن بار دیگر هدف حمله جنگنده‌های آمریکایی قرار گرفت

باشگاه پرسپولیس: محرومیت پیروانی را فورا لغو کنید

رافینیا و یک ضربه دیدنی؛ بارسلونا 3-3 اینتر

بهترین بازیکن بارسا-اینتر قبل از پایان مشخص شد!

بارسا 3-3 اینتر؛ فینالیست در سن‌سیرو مشخص می شود

گل سوم بارسلونا به اینتر توسط رافینیا

اعتراض شدید پرسپولیس به تشدید محرومیت پیروانی

موقعیت خوب برای طارمی؛ بارسلونا 3-3 اینتر

بحران برق در اسپانیا؛ بارسلونا 3-3 اینتر

خراسان رضوی، پیشگام در تحقق نهضت توسعه عدالت آموزشی با مشارکت مردمی است

گل اول اینتر به بارسلونا توسط مارکوس تورام

حسرت و ناراحتی کریستیانو رونالدو پس از ناکامی النصر از صعود به فینال لیگ نخبگان آسیا

پلیس مانع درگیری هواداران بارسلونا و اینتر!

گل دوم اینتر به بارسلونا توسط دنزل دومفریس

گل اول بارسلونا به اینتر توسط لامین یامال

چه تکنیک نابی داره یامال؛ بارسلونا 1-2 اینتر

بدبیاری فلیک در نیمه اول؛ کنده مصدوم شد!

گل دوم بارسلونا توسط فران تورس در دقیقه 38

گل سوم اینتر به بارسلونا توسط دنزل دومفریس

تمجید هالند از یامال؛ پسر، تو فوق‌العاده‌ای!

کاوازاکی حریف الاهلی در فینال لیگ نخبگان شد؛ رونالدو و النصر عاجز از صعود به دیدار نهایی

گام نخست تحول در سوادآموزی، تغییر نگرش مدیران است

تحول در آموزش متوسطه با محوریت مهارت‌آموزی، یادگیری مادام‌العمر و پیوند با سند تحول بنیادین محقق می شود

ملودی ماندگار و آرامش بخش فیلم «گلادیاتور» با پیانو

حج و زیارت درمورد دریافت ارز مسافری اطلاعیه ای داد

روایت عجیب از درس خواندن یک فوتبالیست: کتاب ندارم!

ترانه «بگو به باران» را از چارتار بشنوید

تحقیرمان می‌کنید ولی تاتنهام قهرمان اروپا می‌شود

گل اول کاوازاکی به النصر توسط ایتو

گل اول النصر به کاوازاکی توسط سادیو مانه

گل دوم کاوازاکی به النصر توسط اوزکی

فرصت 45 دقیقه‌ای رونالدو برای فرار از حذف

پدر ستاره لیورپول لو داد: تمدید نزدیک است!‏

تصمیم جدی رودریگو؛ جدایی تابستانی از رئال!

ترکیب اینتر برابر بارسا: تورام فیکس، طارمی نیمکت!

گل سوم کاوازاکی به النصر توسط  آکیهیرو لناگا

گل دوم النصر به کاوازاکی توسط آیمن یحیی

بوژوویچ: سرقت نکردم، اجازه خداحافظی می‌دادید!

برچسب غیرقابل فروش روی ستاره خاموش پرسپولیس

ماتزاری و استقلال، ماراتن دوباره آغاز شد!

پایان کار شاه‌ماهی نقل و انتقالات پرسپولیس