پیام خراسان

آخرين مطالب

روایت زندگی اولین شهیده تربیت حیدریه منتشر شد مقالات

روایت زندگی اولین شهیده تربیت حیدریه منتشر شد
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - کتاب «گوشواره فیروزه‌ای» که روایت زندگی«زهرا کته» یکی از شهدای حج خونین سال1366 در عربستان است و توسط صدیقه رضوانی نیا به رشته تحریر در آمده است منتشر و با حضور مسئولان رونمایی شد. - اخبار فرهنگی -
به گزارش خبرگزاری تسنیم،‌ کتاب «گوشواره فیروزه‌ای» روایت زندگی «زهرا کته» اولین شهیده تربت حیدریه است که در حج خونین سال 66 در مکه به شهادت رسید و کتاب خاطراتش در 190 صفحه به قلم «صدیقه رضوانی‌نیا» به رشته تحریر درآمده است.
«تابستان سال 66»، «وقت کم داشت و آرزو بسیار»، «به سفارش مادرم»،«عشق مادر جان به قرآن و مکتبخانه ملابزرگ»، «یک دل سیر زیارت»، «چطور سوگوارش نباشم؟»، «غروب‌های دلگیر؛ عصرانه‌های مادرجان»، «گوشواره فیروزه‌ای» و «همسفر بهشت و داغ همیشه ماندگار»، فصل های این کتاب است.
«صدیقه رضوانی‌نیا» نویسنده کتاب در مقدمه «گوشواره فیروزه‌ای» آورده است:
«از حج خونین سال1366، بیش از سه دهه می‌گذرد. دولت عربستان اکنون روابط دوستانه‌ای با ایران دارد. حجاج امسال به خانه خدا رفتند و حج در فضایی آرام برگزار شد؛ اما در همه این سال‌ها؛ چیزی وجود دارد که جای خالی‌اش با هیچ چیزی پر نشده؛ جای خالی خیلی از آدم‌ها.
4 شاخصه زنان کرد در کردستان/ شهیده اسدی و فاتحی نماد شجاعت شهیده زهراکته، یکی از آن آدم‌هاست؛ مادری که در معنای واقعی‌اش جان بچه‌هایش بود و هنوز وقتی حرفش می‌شود، بغض می‌کنند.
اولین زن شهید تربت حیدریه، زندگی‌اش فراز‌های خواندنی بسیاری دارد؛ از درد یتیمی تا قد کشیدن در خانه آقا و خانم ژاپن. او زنی خانه‌دار بود و سواد نداشت؛ اما به عشق قرآن خواندن، به نهضت سوادآموزی رفت و قرآن را به تمام و کمال یاد گرفت. هنر‌های بسیاری داشت و در خانه با ماشین بافتنی و چرخ پشم‌ریسی کار می‌کرد.
برای تربیت بچه‌هایش قواعد خاصی داشت و خانه را به بهترین شکل ممکن مدیریت می کرد. او نگاه وارسته‌ای به زندگی و دنیا داشت و تا توانست، به آدم‌های اطرافش خوبی کرد و خیرش به دور و بری‌هایش فراوان رسید.خیلی از این آدم‌ها هنوز در این دنیا هستند و خودشان را مدیون خوبی های او می‌دانند. بچه هایش به او مادرجان می‌گفتند و با اینکه نزدیک 4 دهه از رفتنش گذشته است، داغ فراقش هنوز برای خانواده‌اش تازه است. انگار به دلش افتاده بود سفر بی بازگشتی به مکه دارد؛ پس همه را جمع کرد تا وداع کند. همه اموالش را تقسم کرد و گوشواره فیروزه‌ای‌اش را برای عروس کوچکش که پسرش آن روزها فقط 11 سال داشت، به یادگار گذاشت تا سالها بعد رفتنش، سید مهدی که ازدواج کرد این گوشواره را به عنوان کادوی مادر داماد، به همسرش الهه خانم هدیه بدهند.
کتاب حاضر، حاصل ساعت‌ها گفت و گو با خانواده شهیده زهرا کته است؛ به این امید که مخاطبان این اثر، با خواندن فرازهای زندگی این بانوی شهید، لحظه‌هایی آسمانی را تجربه کنند.
در بخشی از کتاب از قول سید هاشم موسوی کیا فرزند بزرگ خانواده می‌خوانیم: «من در آن غروب غم انگیز تابستان سال66 که هنوز30 سالم نشه بود خودکار بیک آبی دستم گرفته بودم تا وصیت نامه مادرم را بنویسم خودکار را برداشتم و روی کاغذ نوشتم بسم الله الرحمن الرحیم. این بسم اللهی که نوشتم هم آغاز وصیت نامه مادر جان بود و هم آغاز راه تازه زندگی خانواده ما بدون حضور مادرم...».
این ششمین اثر صدیقه رضوانی نیا نویسنده کتاب گوشواره فیروزه ای است از او قبلاً کتاب‌های هم چون «رایحه رضوی» در سه جلد «صبور باش» و.. منتشر شده است.
انتهای‌پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/857072/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پروژه احداث هلالی آبگیر در مرتع علی آباد چاه آخور سربیشه

گل اول لیورپول به برایتون توسط هاروی الیوت

گل اول برایتون به لیورپول توسط یاسین عیاری

گل دوم لیورپول به برایتون توسط سوبوسلای

مدافع ملی‌پوش پرسپولیس خداحافظی کرد!

تمدید قرارداد الدوساری با الهلال تا 2027!

نماهنگ مرد میدان «هارداسان»

روایت‌گری تجربه‌های واقعی و زیسته معلمان، گنجینه و نقطه آغاز تحول در مدرسه است

ضرورت ارائه خدمات پایدار و پیشگیرانه بیمه‌ای به فرهنگیان مورد تاکید است

زیارت در بقیع|یک چهارگوشه سنگ چین سهم ابراهیم پسر پیامبر(ص)

3 اتفاق مهم برای بازار سرمایه؛ پیش بینی جدید بورس تهران را بخوانید

قیمت خودرو امروز 29 اردیبهشت 1404

قیمت مصوب کالاهای اساسی 1404 مشخص شد؛

هویسن رقیب زیاد دارد ولی در رئال موفق می‌شود

پایان اسطوره بلژیکی با خواستنی‌ترین داور چهارم دنیا!

استعفای لینه‌کر به دلیل دفاع از مردم فلسطین

ویکتور والدز سرمربی؛ افتضاح در 4 بازی!

دی‌ماریا رفیق نیمه‌راه نیست؛ در جام باشگاه‌ها هستم

تغییر لوگوی النصر به مناسبت سالروز هفتادسالگی

مشکل اسپانیا برای لیگ ملت‌ها؛ مهاجم نداریم!

آموریم: یونایتدها لازم باشد شناکنان به بیلبائو می‌آیند!‏

پروژه سرمایه‌گذاری طلای سفید بجنورد به کجا رسید؟

گردش مالی یکی از زنان خانه‌دار این روستا در سال، 5 هزار میلیارد تومان است

موافقت کاکا با پیشنهاد دستیاری آنچلوتی: آماده‌ام

لاپورتا پشت میز تمدید؛ چهار ستاره در اولویت

قهرمانی بارسلونا در خطر بزرگ!

قایدی ندرخشید و اتحاد کلباء باخت

شکار بزرگ از اصفهان؛ دروازه‌بان تیم ملی با پرسپولیس بست

در دوران بحران معنا، زیارت زبان مشترک صلح جهانی است

وزارت خارجه ایران کاردار انگلیس را احضار کرد

مساعدت شورای شهر در ساخت بیمارستان خصوصی در بجنورد

افزون بر 7 هزار هکتار طرح گیاهان دارویی در خراسان‌شمالی هدف‌گذاری شد

پشت پرده گرانی حبوبات از زبان سخنگوی اتحادیه بنکداران فاش شد

تعرفه‌های برق از اول خرداد چهره جدید به خود می‌گیرند

رشد قیمت‌ها در بازار سکه و طلا؛ دلار درجا زد

تنها ایرادی که می‌توان به اجرای طرح کالابرگ گرفت چیست؟

قطعی برق نتیجه درآمد دلاری از ماینرها؟

عواقب سال وحشتناک گواردیولا در سیتی

تهدید والنسیا؛ مستند وینیسیوس باید اصلاح شود

مخالفت فلورنتینو پرز با جدایی آنتونیو پینتوس؛ او سلاح مخفی ماست!

منچسترسیتی از کورس رقابت برای جذب فلوریان ویرتز کنار کشید

کین شیفته مولر؛ نمی‌شود عاشق توماس نشد

میزبانی تورنمنت فوتسال کافا به جزیره کیش رسید

درخواست کارترون از سپاهان برای جذب مهاجم خارجی

سال 2025 باید به نماد بازتعریف روابط تمدن‌ها از مسیر گردشگری بدل شود

برگزاری مسابقات فوتسال کافا در کیش قطعی شد

افزایش 400 درصدی اعتبارات دهیاری‌های استان خراسان شمالی در سال 1403

چانه زنی برای اخذ مجوز ماده 23 در 10 پروژه کلیدی خراسان جنوبی

تجمع زائران در محل مرقد امام راحل(ره) پیام های زیادی به همراه دارد

سقوط اتلتیکو؛ عجیب‌ترین لالیگای تاریخ

ویکی پدیاجستجو