پیام خراسان

آخرين مطالب

مدارس طبیعت راه اندازی می‌شود گفتگو

مدارس طبیعت راه اندازی می‌شود
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - به گزارش خبرگزاری مهر، هادی کیا دلیری معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست امروز در نشست خبری در سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: کشورهای توسعه‌یافته از خدمات طبیعت بهره می‌برند اما کشورهای در حال توسعه یا توسعه نیافته از اصل طبیعت استفاده می‌کنند.
وی با تاکید بر اینکه خدمات طبیعت رایگان نیست، اظهار کرد: ارزش‌گذاری یک روش پیشگیری است و موظف هستیم آن را در محاسبات ملی لحاظ کنیم.
وی با اشاره به خسارات وارد شده به جنگل‌های شمال و زاگرس در چند سال اخیر گفت: اگر قرار باشد حاصلخیزی زاگرس را برگردانیم، باید نصف درآمد یک سال فروش نفت کشور را هزینه کنیم.
کیا دلیری در ادامه اظهار کرد: بحث راه‌اندازی مدارس طبیعت در سطح کودکان و دانش‌آموزان بحث جدی است. در این میان نقش آموزش بسیار برجسته است که باید به آن توجه ویژه شود و این موضوع مد نظر است.
وی افزود: تفاهمنامه‌ای هم در این خصوص با وزارت آموزش و پرورش منعقد کردیم تا بحث محیط‌یار را راه‌اندازی کنیم.
کیا دلیری در ادامه گفت: در گذشته در دوران کودکی با حیوانات ارتباط داشتیم اما به علت ناآگاهی این ارتباط گاهی آزار دهنده بود اما امروز این رفتار فرهیخته‌تر شده است و ما در تلاشیم که این نوع تعامل را ارتقا دهیم.
وی ادامه داد: به صدا در آمدن زنگ محیط زیست در مدارس از مقطع سوم ابتدایی آغاز شده است. ابتدا زنگ آب، در مقطع بالاتر زنگ خاک و بعد از آن زنگ تنوع زیستی به صدا در خواهد آمد.
کیا دلیری با اشاره به اینکه اکنون نواختن زنگ پسماند در لاهیجان آغاز شده است، گفت: علاوه بر این در حال آموزش معلمان به عنوان مراقبان سلامت هستیم. در تلاشیم تا روی سبک زندگی کار کنیم تا به حفظ محیط زیست منجر شود.
وی افزود: شاخص رشد و تعالی هر جامعه‌ای به توجه مردم به محیط زیست آن بر می‌گردد، هر چه این دغدغه بیشتر باشد، جامعه متعالی‌تر است.
کیا دلیری تاکید کرد: اگر ناب‌ترین ایده‌ها را هم در زمینه محیط زیست داشته باشیم اما در جامعه ساری و جاری نشود، موجب تغییر نخواهد شد، از طرفی ایجاد تغییر در یک جامعه بسیار دشوار است بنابراین در این میان نقش آموزش بسیار حائز اهمیت است. برای ارتقای شاخص‌های محیط زیست نیازمند آگاهی جامعه هستیم.
وی در ادامه گفت: یکی از وظایف سازمان محیط زیست تغییر سبک زندگی است و این کار بدون کمک رسانه‌ها امکان‌پذیر نیست. کشور دچار بحران‌های محیط زیستی زیادی است و با کمبود منابع آبی، پدیده فرونشست، گرد و غبار و آتش‌سوزی جنگل‌ها دست و پنجه نرم می‌کند. با این وجود مساله محیط زیست آن طور که باید میان مردم و مسئولان در درجه اول اهمیت قرار ندارد.
کیا دلیری تاکید کرد: رسانه باید در جریان‌سازی، فرهنگ‌سازی و تغییر سبک زندگی کمک کند.
وی با اشاره به شهادت محیط‌بان مصدق در مازندران گفت: شهادت محیط‌بان کاظم مصدق زخم عمیقی بر جامعه بود و چنین تراژدی‌هایی تعهد ما را بیشتر می‌کند. این نشان از ناآگاهی می‌دهد. اگر آگاهی نباشد زور و اسلحه جایگزین و نتیجه آن شهادت محیط‌بان و قاتل شدن یک نفر دیگر می‌شود.
کیا دلیری با تاکید بر فرهنگ‌سازی اظهار کرد: اگر یک روستایی حیوان وحشی را به خاطر حمله به دام‌هایش می‌کشد، تقصیر ماست که به درستی آموزش و فرهنگ‌سازی نکرده‌ایم و لذا در این زمینه مسئول هستیم.
وی در ادامه گفت: در 10 سال گذشته به‌طور میانگین سالانه 18 هزار هکتار از جنگل‌های کشور در آتش سوخت البته در برخی سال‌ها این آمار به 40 تا 50 هزار هکتار نیز می‌رسید البته اکنون الگوهای زمانی و مکانی آتش‌سوزی‌ها تغییر کرده است‌. در این زمینه آموزش اطفای حریق محیط‌بانان به‌طور مرتب انجام می‌شود.
وی تصریح کرد: قانون به ما اجازه داده است که هرگاه آتش‌سوزی رخ دهد، همه دستگاه‌ها پای کار بیایند و به ما کمک کنند اما حتی اگر این اتفاق هم بیفتد، سایر دستگاه‌ها آموزش ندیده‌اند و ما در تلاشیم این مهم را انجام دهیم.
کیا دلیری با بیان اینکه 90 درصد آتش‌سوزی‌های منابع طبیعی عامل انسانی دارد، گفت: در این میان نقش آموزش و بالا بردن آگاهی مردم از اهمیت زیادی برخوردار است. بر این اساس در تلاش هستیم تا دوره‌های آموزشی متنوعی را برگزار کنیم.
وی در ادامه با اشاره به استفاده از فناوری‌های نوین در جهت حفظ محیط زیست گفت: استفاده از فناوری‌های نوین جزو برنامه‌های سازمان حفاظت محیط زیست است و برای بهره بردن از پهپاد و ماهواره‌ها برنامه‌ریزی کرده‌ایم. با توجه به گرم شدن هوا و تغییر اقلیم بدون این فناوری‌ها مهار آتش‌سوزی و یا پیشگیری از آن غیر ممکن است.
کیا دلیری با تاکید بر اینکه بحران آب در کشور جدی است، اظهار کرد: 131 میلیارد متر مکعب بیلان منفی آب داریم که سالانه 5 میلیارد متر مکعب به آن اضافه می‌شود. در سال‌های اخیر هم 2 درجه افزایش دما داشتیم که موجب تبخیر 28 میلیارد متر مکعب آب شده است، با این حساب شرایط مناسبی در زمینه منابع آبی نداریم. اگر کشوری بیش از 70 تا 80 درصد منابع آبی خود را مصرف کند، از امنیت آبی خارج می‌شود. کشور ما اکنون 70 تا 80 درصد منابع را مصرف می‌کند و حتی شمال کشور نیز از گزند کم‌آبی در امان نمانده است.
وی افزود: 83 درصد کشور خشک و نیمه خشک است، 7 درصد کشور جنگل است که 15 درصد آن در شمال با پوشش یک درصد خاک کشور واقع شده است و هنوز امیدی برای نجات آن وجود دارد. بقیه در فلات مرکزی و زاگرس قرار دارد که حال و روز خوبی ندارند این در حالیست که جنگل‌ها 500 تا 2000 متر مکعب آب را در خود ذخیره می‌کنند اما با از بین بردن این عرصه‌ها این میزان آب را هم از دست می‌دهیم.
کیا دلیری ادامه داد: از سال 1373 تا 1399 حدود 3 میلیون و 500 تا 600 هزار هکتار از جنگل‌های کشور را از دست داده‌ایم. در همین بازه زمانی همین میزان به وسعت زمین‌های کشاورزی اضافه شده است این در حالیست که بیشترین حجم آب در بخش کشاورزی استفاده شده است و بخش زیادی از آن هدر می‌رود. الان دیگر زمان آن نیست که حتی یک وجب هم به زمین‌های کشاورزی اضافه شود.
وی اضافه کرد: اکنون فرونشست با همان شدتی که در ایران مرکزی رخ داده در شمال کشور نیز اتفاق می‌افتد و یخچال‌ها در شمال کشور از دست رفته‌اند. رودخانه‌های دائمی به فصلی تبدیل شده و جنگل‌ها از بالا شروع به خشک شدن کرده‌اند حتی شاهد فرسایش 25 تنی خاک در زاگرس هستیم.
وی درباره خانه‌های محیط زیست گفت: فلسفه ایجاد خانه‌های محیط زیست خوب و هدفش ایجاد شبکه محیط زیستی در سراسر کشور بود اما در گام اول به کمیت آن فکر شد. اکنون حدود 1000 خانه محیط زیست در سراسر کشور ایجاد شده که در بررسی که انجام دادیم مشخص شد که حدود 100 خانه فعال است بنابراین در جهت ارتقای کیفیت این خانه‌ها در حال غربالگری آن‌ها هستیم.
کیا دلیری افزود: در برخی از خانه‌های محیط زیست اقدامات بسیار سازنده‌ای انجام شده است. به عنوان مثال در خانه محیط زیست استان فارس تاکنون 15 هزار دانش‌آموز را آموزش داده‌اند بنابراین باید روی کیفیت این خانه‌ها کار کنیم و آن‌هایی که کارآمد نیستند را حذف کنیم.
وی درباره طرح گفتمان پردیسان گفت: ممکن است هر فردی در زمینه محیط زیست اطلاعاتی داشته و تأثیرگذار باشد اما در این میان داشتن علم محیط زیست از اهمیت زیادی برخوردار است که در بحث گفتمان پردیسان به زبان‌های مختلف اقتصادی، فرهنگی، مذهبی و علمی به این مساله می‌پردازیم و با جامعه صحبت خواهیم کرد.
کیا دلیری در پایان اظهار کرد: برای این گفتمان 24 قسمت در نظر گرفته شده که 12 قسمت آن تخصصی است و 12 قسمت دیگر از جهات مختلف به موضوعات محیط زیست می‌پردازد که تخصصی نخواهد بود. در این زمینه از استادان، هنرمندان، ورزشکاران و حتی ظرفیت پلیس استفاده خواهیم کرد.
کد خبر 6460028

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/865080/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ماجرای عجیب و غریب مصدومیت وینی در ال‌کلاسیکو!

فلیک در اوج هیجان؛ قلبم را باید معاینه کنند!‏

انتقاد آنچلوتی از امباپه؛ می‌توانست بهتر دفاع کند!‏

تساوی لیورپول و آرسنال در بازی بزرگ هفته

رپر آمریکایی برنده اصلی ال‌کلاسیکو بود

برگزاری کوتاه‌ترین نشست دوران مربیگری مجیدی!

طارمی بازهم برای اینتر گل ساخت!

آرتتا: این بازی از آرسنال برایم قابل قبول نیست

واویلا از قلی‌زاده؛ چه گلی، چه وقتی!

گلزنی کریم بنزما در دیدار امشب الاتحاد مقابل الفیحا

جانشین تاج در جشن تراکتور اعلام شد

چهارمین شکست متوالی شاگردان آنچلوتی؛ رئال مادرید حریف بارسلونای فلیک نمی‌شود

"سلطان عینک خاورمیانه" در طرقبه شاندیز دستگیر شد

شنونده «شک می کنم» با صدای رضا یزدانی باشید

آهنگ «ممنونم» را از سامان جلیلی بشنوید

ترانه «دل» با صدای علیرضا طلیسچی

راز سفر ترامپ به غرب آسیا لو رفت

راز پوشیدن کفش قرمز پاپ‌ها چیست و آیا آنها حقوق می‌گیرند؟

بازدید سرپرست حجاج ایرانی از روند خدمات رسانی در مرکز پزشکی هلال احمر

لزوم ساخت مخزن 5 هزار متر مکعبی در خلیل آباد

مشهد اینوکس؛زمینه ساز بازگشت اعتماد به بازار سرمایه

دومین قرارداد تولید بار اول در حوزه پایش فیزیکی منعقد شد

حضور نیافتن وزیر ورزش در جشن قهرمانی تراکتور / مشهد میزبان بازی ایران و کره شمالی

انتصاب سرپرست مدیریت استاندارد، سلامت، غذا و دارو کیش

هارداسان رونمایی شد؛ مشاهدات بی‌پرده از آیت الله رئیسی

حضور «راشومون» بعد از 4 سال در نمایشگاه کتاب

سعید جلیلی: «دانش» و «کتاب» راه حل مسائل کشور است

مجدالدین معلمی: عدم توازن حلقه‌های تولید و پخش صنعت نشر

مجدالدین معلمی: حلقه‌های تولید و پخش صنعت نشر متوزان نیست

کتاب «چند قدم تا تو؟» رونمایی شد

«هنر باهنر» در نمایشگاه کتاب تهران خواندنی شد

فروش حضوری و مجازی نمایشگاه کتاب به 174 میلیارد تومان رسید

ببینید | واکنش جدید ظریف به دور تازه مذاکرات ایران و آمریکا

نخستین فلوشیپ ادبی تهران فردا افتتاح می‌شود

اغراق و حماسه شاعران دفاع مقدس، از واقعیت‌های جنگ عقب می‌ماند

سعید جلیلی: «دانش» و «کتاب» راه‌حل مسائل کشور است

کتاب «مرد بی‌اسلحه» در غرفه امیرکبیر عرضه شد

پیکر مطهر شهید ناصر جوهر زاده کارمند بنیاد شهید بعد از قریب به 39 سال شناسایی و به آغوش وطن بازگشت

وقتی اتلاف برق معادل 408 میلیون بشکه نفت دیده نمی‌شود اما کولر مردم را مقصر می‌دانند

سیر تاریخی تورم؛ از ثبات تا بحران و فشار بی‌سابقه بر رفاه ایرانیان

پاداش درخشش برابر بارسا؛ طارمی دوباره فیکس شد

یونایتد 0-2 وستهم؛ باخت کابوس‌وار فینالیست اروپا

کامبک بزرگ بارسا در نیمه اول با دبل رافینیا

گل سوم رئال مادرید به بارسلونا توسط امباپه

گل اول لیورپول به آرسنال توسط خاگپو

گل دوم لیورپول به آرسنال توسط لوئیز دیاس

ضدحمله رئال مدافع بارسا را مصدوم کرد!

هت‌تریک امباپه؛ غرور کار دست بارسا داد

تونل افتخار برای لیورپول؛ وعده آرتتا عملی شد

خط دفاع آرسنال بعد از پی‌اس‌جی روز خوش ندارد