تماشای پنج گنج نظامی تا دستنوشته های چینی در پایتخت
مقالات
بزرگنمايي:
پیام خراسان - انجمن آثار مفاخر ایرانی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از جمله فضاهای فرهنگی هستند که تعداد قابل توجهی از میراث کهنه ایرانی در آنها وجود دارد. نکته جالب اینکه کسانی که تمایل به مطالعه این کتابها دارند، می توانند نسخه دیجیتالی آنها را از مسئولان این مکان ها دریافت کنند.

کتابخانه انجمن آثار و مفاخر فرهنگی نشانی: خیابان ولیعصر (عج)، پل امیر بهادر، خیابان سرلشکر علیاکبر بشیری
ساعت فعالیت: 9تا 17
معرفی: کتابخانه انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در سال 1347شروع به فعالیت کرده و در حال حاضر 44هزار جلد کتاب دارد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
پنج گنج نظامی
این انجمن قدمت 102ساله دارد و کتابخانه آن همزمان با آغاز فعالیت انجمن شکل گرفته است. در این مجموعه کتابهای خطی و منابع مادر در حوزه فرهنگ و ادب بهخصوص آثار حکیم نظامی نگهداری میشود. کتابخانه انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با 106جلد کتاب فعالیت خود را شروع کرد و در حال حاضر در زمینه ایرانشناسی، تاریخ، جغرافیای تاریخی، زبان و ادبیات، فلسفه و دین، هنر و معماری محتوا دارد. در کتابخانه انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، 192نسخه خطی نگهداری میشود که از این تعداد 141کتاب به زبان فارسی و 51جلد دیگر به زبان عربی نوشته شده است. از دیگر ویژگیهای کتابخانه انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، وجود آثار نفیسی چون مجموعه کتابهای اهدایی عبدالحسین بیات است. 3000جلد کتاب شامل نسخ خطی، کتابهای چاپسنگی، کتابهای چاپی فارسی و کتابهای چاپی به زبانهای مختلف دنیا در این مجموعه جمعآوری شده است. از جذابیتهای بازدید از کتابخانه انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، تماشای نسخه خطی پنجگنج نظامی است که به خمسه نیز شناخته میشود.

کتابخانه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
یکی دیگر از کتابخانههایی که آثار خطی در آن نگهداری میشود، کتابخانه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی است. این کتابخانه گذشته از منابع چاپی و آثار دانشگاهی مرتبط با مطالعات اسلامی، مجموعهای بزرگ از نسخ خاورمیانه را نگهداری میکند. در این کتابخانه حدود 6هزار و 500نسخه خطی ارزشمند وجود دارد. علاوه بر نسخ خطی فارسی، آثاری از شمال آفریقا، آسیای مرکزی، چین غربی، اروپا و جامعه یهودیان دیده میشود. این مجموعهها شامل نسخ خطی عربی، فارسی و ترکی عثمانی است اما در بین کتابهای خطی کم نیست آثاری که به زبان عبری، آرامی، سریانی، عربی و ارمنی نوشته شده است.
کد خبر 944709 برچسبها کتاب - نویسندگان و پدید آورندگان نسخخطی کتابخانه، کتابخوانی، کتابداری
-
يکشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۳:۰۵
-
۵ بازديد
-

-
پیام خراسان
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/867249/