پیام خراسان

آخرين مطالب

معاون راهبردی و امور مجلس رئیس‌جمهور:

اگر می خواهیم ایران بماند، راهی جز حفظ فرهنگ و زبان نداریم اجتماعي

اگر می خواهیم ایران بماند، راهی جز حفظ فرهنگ و زبان نداریم
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - معاون راهبردی و امور مجلس رئیس‌جمهور گفت: تنها راه حفظ و ماندگاری ایران حفظ فرهنگ، تمدن و تاریخ پرافتخار آن است.

به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، محسن اسماعیلی در مراسم بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی اظهار کرد: ملت‌ها با فرهنگ و گذشته خود شناخته می‌شوند و اگر ملتی از گذشته‌اش جدا شود، به نوزادی می‌ماند که پدر خویش را نمی‌شناسد و از خاندان و نیاکان خود بی‌خبر است و طبعا خود را بی‌پشتوانه و بی‌انگیزه خواهد دید.
وی افزود: اما اگر فرزندی خود را در دامان یک خاندان پرافتخار و پرآوازه ببیند، انگیزه بیشتری برای رشد و ماندن خواهد داشت. برای حفظ فرهنگ و تمدن، زبان نقش اصلی را ایفا می‌کند. زبان است که نسل به نسل، ملت‌ها را به یکدیگر پیوند می‌دهد و چهره مکتوب آن، یعنی خط، حافظ این پیوند است.
معاون رئیس جمهور تأکید کرد: در کنار آرامگاه فردوسی، بیاییم پیمان ببندیم که زبان و خط فارسی را پاس بداریم، به آن افتخار کنیم و آن را همچون میراثی گران‌سنگ به آیندگان بسپاریم. اگر تاریخ چندصد ساله اخیر را مرور کنیم، خواهیم دید که نخستین گام بدخواهان هر ملت برای سلطه فرهنگی، از میان برداشتن زبان و خط آن ملت بوده است. در کشورهای اطراف خود نیز می‌بینیم که چگونه با تغییر خط و گاه زبان، هویت ملت‌هایی کهن دگرگون شد.
معاون رئیس‌جمهور ادامه داد: ایران نیز از این تهدیدات در امان نبوده است اما به لطف خدا و مقاومت و هوشیاری بزرگان و اندیشمندان، زبان و خط فارسی همچنان پایدار و سرافراز باقی‌ مانده‌است. اسماعیلی خاطرنشان ساخت: ایران در این منطقه پرآشوب، همچنان با صلابت ایستاده است و هیچ‌کس نمی‌تواند عظمت و بزرگ‌منشی این مردم را انکار کند.
وی با اشاره به نقش شعر در انتقال مفاهیم تمدنی گفت: برای انتقال مفاهیمی مانند فرهنگ، ادب، اخلاق و هویت، شعر جایگاه ویژه‌ای دارد. افلاطون بیش از دو هزار سال پیش در کتاب «جمهور» می‌نویسد که ابزاری مؤثرتر از شعر برای حفظ یک ملت وجود ندارد. شعر، به‌واسطه لطافت و تاثیرگذاری‌اش، قدرت سحرانگیزی دارد و به همین دلیل بود که پیامبر اسلام(ص) گاهی از شاعران می‌خواست تا پیام‌های ایشان را به زبان شعر درآورند.
اسماعیلی تأکید کرد: در این جمع فرهیخته، می‌خواهم بر شعر کودک تاکید ویژه داشته باشم. مقصود از «شعر کودک» صرفاً سرودن با زبان کودکانه نیست، بلکه انتقال مفاهیم بزرگ و حماسی به نسل آینده است. شاهنامه باید کتاب بالینی ما باشد. من خود به خاطر دارم در دوران کودکی، شب‌ها در خانه‌های قدیمی تهران، بزرگان و پیرمردان دانا شاهنامه‌خوانی می‌کردند.
وی تصریح کرد: شاهنامه تنها کتاب شعر نیست؛ شاهنامه ادب‌نامه است، پندنامه است، خدای‌نامه است. با خواندن شاهنامه، تمام علایق ما چون وطن‌دوستی، فداکاری، نوع‌دوستی و گذشت به نسل بعد منتقل می‌شود. ببینید چگونه حس میهن‌دوستی را برمی‌انگیزد:
چو ایران نباشد تن من مباد / بدین بوم و بر زنده یک تن مباد همه روی یکسر به جنگ آوریم / جهان بر بداندیش تنگ آوریم همه سر به سر تن به کشتن دهیم / از آن به که کشور به دشمن دهیم»
معاون رئیس‌جمهور افزود: شاهنامه به عقیده من، پندنامه‌ای بزرگ است که عالی‌ترین آموزه‌های اخلاقی را در زیباترین واژگان و در کوتاه‌ترین زمان ممکن به مخاطب منتقل می‌کند.
اسماعیلی افزود: حکیم غزالی، یکی از بزرگ‌ترین متفکران مسلمان می‌گوید: «آنچه را من در چهل سال تلاش کردم در باب اخلاق و ادب منتقل کنم، فردوسی با یک بیت شعر انجام داد.»
وی به نقل از ملاصدرا نیز گفت: ملاصدرا در مقدمه کتاب اسفار اربعه، فردوسی را «قدوسی» می‌نامد و شعر او را هم‌سنگ حکمت می‌داند. او در اثری دیگر از رویدادی معنوی درباره فردوسی یاد می‌کند و می‌گوید: پس از وفات فردوسی، فقیهی حاضر نشد بر پیکر او نماز بخواند، اما در رؤیا فردوسی را در باغ‌های بهشت دید که با صورتی نورانی و تاجی بر سر قدم می‌زد. وقتی دلیل آن مقام را جویا شد، فردوسی پاسخ داد: خداوند به سبب تنها یک بیت از شاهنامه، این جایگاه را به من بخشیده است:
جهان را بلندی و پستی تویی / ندانم چه‌ای هرچه هستی تویی
اسماعیلی تأکید کرد: اگر می‌خواهیم به اخلاق، اعتماد، فرهنگ و ادب بازگردیم، باید به فردوسی بازگردیم. ما امروز بیش از هر زمان دیگر به شاعران حماسه‌سرا نیازمندیم. باید زمینه‌ پرورش و تشویق افرادی را فراهم کنیم که سبک فردوسی را در زندگی و شعر دنبال کنند. این نیاز مبرم فرهنگی، باید در اولویت سیاست‌گذاران کشور قرار گیرد.
وی در پایان گفت: نکوداشت آثار فاخر فرهنگی و تقویت زبان فارسی دغدغه جدی دولت چهاردهم است و به روان بلند حکیم ابوالقاسم فردوسی قدوسی سلام و درود تقدیم می‌کنم و امیدوارم بتوانیم راه او را با افتخار ادامه دهیم.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/870815/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خلاصه بازی چلسی 1 - منچستریونایتد 0

خلاصه بازی استون ویلا 2 - تاتنهام 0

رونالدو به تبریز و اصفهان نمی‌آید!

فرصت‌سوزی عجیب مادوئکه؛ چلسی 1-0 منچستریونایتد

خلاصه بازی النصر 1 - التعاون 1

پنالتی آبی‌ها توسط VAR رد شد؛ چلسی 0-0 منچستریونایتد

گل اول چلسی به منچستریونایتد توسط کوکوریا

دومین خرید تابستانی پرسپولیس مشخص شد

بازدید معاون رئیس‌جمهور از غرفه نشر شاهد در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران / رونمایی از 36 عنوان کتاب جدید هم‌زمان با هفته بزرگداشت شهدای خدمت

جشن خیابانی بازیکنان بارسلونا با هواداران پس از قهرمانی در لالیگا

گل اول النصر به التعاون توسط اتاویو

«آرائوخو» درحالی که قصد داشت توپی را به سمت هواداران شوت کند، به روی پله‌های اتوبوس سقوط کرد

گل مردود مگوایر؛ چلسی 0-0 منچستریونایتد

سیگار تعارف کردن شزنی به بازیکن جوان بارسلونا

گل اول التعاون به النصر توسط مارتینز

گل اول استون ویلا توسط کونسا در دقیقه 59

گل دوم استون ویلا توسط کامارا در دقیقه 73

ظریف در کیش: این جزیره می‌تواند محور دیپلماسی منطقه باشد

وعده به برزیلی‌ها؛ آنچلوتی به موقع شروع می‌کند

خیابان‌ها در تسخیر هواداران بلوگرانا

برخورد شدید پلیس اسپانیا با هواداری که قصد نزدیک شدن به اتوبوس قهرمانی بارسلونا را داشت

پیام بارسا به شهر بارسلون؛ از قهرمانی سیر نمی‌شوید!‏

آلودگی هوا برخی مدارس مشهد را مجازی کرد

راز دو لحن ترامپ درباره ایران!

آخرین وضعیت زائران ایرانی در عربستان

شکایت از نرخ کمیسیون تاکسی‌های اینترنتی

بیانیه جدید العروبه درباره سردار آزمون

آخرین وضعیت مهاجم ناتینگهام فارست پس از خروج از کما

اینزاگی به جنگ سیمئونه رفت؛ این گلادیاتور را می‌خواهم

شوک در لندن؛ مالک چلسی به تعرض متهم شد

مسیر جدید رئال برای ثبت قرارداد الکساندر آرنولد

رونالدو باشگاه‌داری را آغاز می‌کند!

دعوت صلاح از دی‌بروین؛ در لیورپول یک جای خالی داریم

مناطق آزاد، فرصتی راهبردی برای توسعه کشور

بازدید معاون رئیس‌جمهور از غرفه نشر شاهد در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران / رونمایی از 36 عنوان کتاب جدید هم‌زمان با هفته بزرگداشت شهید خدمت

پیش‌بینی بازار خودرو در هفته آخر اردیبهشت 1404

رئال در وضعیت اضطراری با یک مصدوم جدید

ایبرل: بایرن به شایعات خرید ویرتز کاری ندارد

پیام ترسناک یامال برای همه دنیا!

اینتر با برادرم قهرمان اروپا می‌شود

انریکه: برای آنچلوتی و تیمش آرزوی موفقیت نمی‌کنم!

رئال با یک تماس، لیگ برتر را شوکه کرد!

اینتر-لاتزیو؛ اینزاگی بدون لائوتارو با طارمی

پاپ جدید رونالدو را به مسی ترجیح می‌دهد

درگذشت عکاس ورزشی در حادثه پیست اتومبیلرانی آزادی

سهراب: هیچ کم‌کاری‌ای اتفاق نیفتاد

راز کاهش وزن!

تلف شدن 60 گوسفند بر اثر برخورد با اتوبوس در اسفراین

«کیش 1414»؛ گام بلند برای آینده‌ای هوشمند و جهانی

هرچه در توان داریم باید برای تامین نشاط اجتماعی مردم فراهم می کنیم