استاندار خراسان جنوبی:
تمرکز زدایی و عدالت توسعهای، محور برنامههای دولت است
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام خراسان - استاندار خراسان جنوبی با تأکید بر لزوم برنامهریزی مشارکتی و بهرهگیری از ظرفیتهای بومی، تمرکززدایی در تصمیمگیریهای منطقهای را راهبرد اصلی دولت در مسیر توسعه متوازن دانست.
به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی؛ نشست راهبردی و گفتگومحور سید محمدرضا هاشمی با جمعی از فعالان سیاسی، اجتماعی و نخبگان شهرستان قائنات با هدف تحلیل وضعیت موجود، واکاوی چالشهای منطقهای و تبیین سیاستهای توسعهمحور دولت در شهرستان، جمعه شب در سالن جلسات حوزه استاندار برگزار شد.
در این نشست، استاندار با تأکید بر اولویتبخشی به «برنامهریزی مشارکتی» در سطح شهرستانها، ارتقای نقشآفرینی جوامع محلی در تصمیمسازیها و تمرکززدایی در فرآیند تخصیص منابع را ضروری خواند.
وی با اشاره به دستور کار دولت چهاردهم مبنی بر «عدالتمحوری» افزود: خراسان جنوبی در سالهای گذشته از نظر برخی شاخصهای توسعهای با کمتوجهی هایی مواجه بوده و مأموریت ما جبران این خلأها از طریق رویکردهای مسئلهمحور، تحلیلی و با بهرهگیری از ظرفیتهای بومی است.
هاشمی از کاهش نرخ بیکاری استان به زیر 5 درصد، بهبود جایگاه خراسان جنوبی در شاخص تورم از رتبه دوم به نوزدهم کشوری و رشد 38 درصدی صادرات استان به عنوان خروجیهای ملموس سیاستگذاریهای کلان در سطح استان یاد کرد و اظهار داشت: در حوزه معادن، 30 هزار هکتار از ذخایر بلوکه شده، آزادسازی شده که این اقدام در کنار تسهیل فرآیند صدور مجوزها میتواند به پیشران مهم رشد اقتصادی استان تبدیل شود.
وی همچنین از تغییر رویکرد در توزیع اعتبارات استانی خبر داد و تصریح کرد: در سال جاری برای نخستینبار فرمانداران اختیار دارند در قالب شورای برنامهریزی شهرستانها، با در نظر گرفتن ملاحظات محلی، نسبت به توزیع هدفمند منابع اقدام کنند؛ این الگو بهنوعی تحقق عملی «تمرکززدایی توسعهای» و افزایش کارآمدی تصمیم گیری در سطح منطقهای است.
استاندار با اشاره به سیاستهای دولت چهاردهم در حوزه اصلاح حکمرانی، ضمن اشاره به ضرورت بازتعریف روابط بین بخشی، حفظ وحدت میان نیروهای مؤثر، اجتناب از رفتارهای سلیقهای و تقدم منافع عمومی بر ترجیحات فردی را رمز موفقیت در مدیریت منطقهای دانست.
وی از برنامههای دولت در حوزه حملونقل ریلی، خط انتقال آب، ارتقای خدمات سلامت، بهبود وضعیت اینترنت و توسعه زیرساختهای مرزی از جمله کولهبری قانونی در شرق کشور گفت و خواستار مشارکت جدی نخبگان در تبیین این اقدامات در فضای رسانهای شد.
هاشمی در پایان، با اشاره به نقش فعال رسانهها و شبکههای اجتماعی در اقناع افکار عمومی و ارتقای سرمایه اجتماعی دولت، از کنشگران حاضر در جلسه خواست با انعکاس واقعنگرانه، منصفانه و حرفهای دستاوردهای میدانی دولت، بستر همافزایی اجتماعی و تداوم مسیر توسعهگرا را فراهم سازند.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/874824/