پیام خراسان

آخرين مطالب

یک گام تا تجارت 15 میلیارد دلاری ایران با عراق اقتصادي

یک گام تا تجارت 15 میلیارد دلاری ایران با عراق
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - ایلنا / دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با اشاره به چشم‌انداز طراحی‌شده تجارت 15 میلیارد دلاری این دو کشور تا پایان سال 1405، گفت: به دلیل چالش‌های پیش روی تجارت میان ایران و عراق همچنان تجارت به عراق به صورت پیله‌وری انجام شود.
جهانبخش سنجابی‌ شیرازی، دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق در گفت‌وگو با ایلنا در مورد حجم تجارت ایران و عراق، گفت: حجم تجارت ایران و عراق در سال گذشته به مرز 12 میلیارد دلار صادرات و تراز تجاری بیش از 12 میلیارد دلار نزدیک شد. همچنین، واردات ایران از عراق به حدود 754 میلیون دلار رسید که نسبت به سال 1402 و میانگین 10 ساله، از رشد خوبی برخوردار بود.
رشد 20 درصدی تجارت ایران و عراق محقق می‌شود؟
دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق گفت: به جز سال 1401 که حدود یک میلیارد و 70 میلیون دلار واردات داشتیم و بخشی‌ از آن در قالب واردات نهاده‌های دامی از محل اعتبارات بانک TBI عراق بود، به طور میانگین سالانه زیر 100 میلیون دلار واردات از عراق داریم که عدد 752 میلیون دلار در سال گذشته عدد قابل قبولی است؛ البته این رقم فاصله معناداری دارد با چشم‌اندازی که مورد نظر ماست.
سنجابی‌شیرازی در مورد چشم‌انداز تجارت ایران و عراق، گفت: انتظار می‌رود حجم تجارت ما با عراق، رشد 20 درصدی نسبت به سال 1403 در حوزه واردات و صادرات برسد و امیدواریم بتوانیم تراز تجاری 13 میلیارد دلار را پشت سر بگذاریم و تا پایان سال 1405 بتوانیم به چشم‌انداز طراحی‌شده 15 میلیارد دلار تراز تجاری دو کشور برسیم.
وی افزود: البته انتظار می‌رود بخشی از تراز تجاری در سال آینده و سال بعد آن را از محل رشد واردات عراق به داخل و بخشی هم در تثبیت صادرات یا افزایش صادرات بسته به نیاز کشور عراق جبران کنیم.
عراق دومین شریک تجاری ایران است
دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با تاکید بر اشباع بازار عراق برای صادرکنندگان ایرانی، گفت: ما تقریبا به حداکثر کششی که بازار عراق برای کالاهای ایرانی دارد، در حال نزدیک شدن هستیم و انتظار جهش صادراتی به بازار عراق را نخواهیم داشت. بنابراین، بعید است که بتوانیم اختلاف معناداری در صادرات به عراق نسبت به 1403 رقم بزنیم؛ ولی مجموع صادرات و واردات ما به/از عراق حداقل رشد 20 درصدی را در سال آینده تجربه خواهد کرد. همچنین امیدواریم حجم تجارت ما با عراق تا پایان سال 1405 به عدد 15 میلیارد دلار برسد.
به گفته سنجابی‌شیرازی، عراق در سال‌های اخیر جزو سه شریک اول تجاری ما بوده است. در حال حاضر عراق دومین مقصد صادراتی و دومین شریک تجاری ماست. البته ما چهارمین شریک تجاری عراقی‌ها هستیم.
وی افزود: از نظر آمار صادرات، کالای ساخته‌شده ایرانی با حداکثر ارزش افزوده به عراق صادر می‌شود و در عراق رقیبی ندارد و این کشور یگانه بازاری است که ما این شرایط را در آن داریم چون هرچقدر صادرات ما به چین و امارات افزایش یابد، قابل مقایسه با عراق نیست زیرا ماهیت کالایی که ما به عراق صادر می‌کنیم با ماهیت کالاهای صادراتی ما به چین و امارات تفاوت معناداری دارد و بخش زیادی از صادرات ایران به این کشورها به جز عراق، میعانات گازی و مواد معدنی و مواد اولیه است که با حداقل ارزش افزوده صادر شده؛ در حالی که عمده محصولاتی که ما به عراق صادر می‌کنیم، محصول نهایی است که حداکثر ارزش افزوده را در داخل جذب کرده و منافع آن به شبکه تولید و تجارت کشور رسیده است.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/878189/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

النصر برای رونالدو سنگ تمام گذاشت

اویارسابال: در نیمه دوم خسته شدیم، حیف شد!

خلاصه بازی پرتغال 2 (5) - اسپانیا 2 (3)

رونالدو پنالتی آخر را نگاه نکرد!

عملکرد ضعیف یامال؛ لامین، مندس را فراموش نمی‌کند!

یامال خنثی شد، رونالدو گلزنی کرد؛ دومین قهرمانی پرتغال در لیگ ملت‌ها

ضربه خطرناک ژوتا برابر دروازه اسپانیا

شوت پورو از نیمه زمین در آستانه گل شدن

دعوای شدید بازیکنان پرتغال و اسپانیا در وقت اضافه

کاشته تماشایی برونو و سیو دروازه‌بان

تعویض مثل فینال یورو؛ پرتغال باید بدون رونالدو ببرد!

چیپ دیدنی اویارزابال در دهانه دروازه دفع شد

کاسمیرو: نیمار چیزی از رونالدو و مسی کم ندارد!

موقعیت خطرناک نوس روی دروازه اسپانیا

گل دوم پرتغال، رونالدو 40ساله همچنان گل‌زن

خداحافظی لواندوفسکی با تیم ملی

انتقال محرمانه پرز؛ بازیکنی در فینال لیگ ملت‌ها!

موقعیت خطرناک نوش روی دروازه اسپانیا

موقعیت خطرناک پدری روی دروازه پرتغال

گل اول اسپانیا به پرتغال توسط زوبیمندی

خروج ضعیف کاستا و گل دوم اسپانیا توسط اویارزابال

پرتغال به سرعت پاسخ داد، گل اول پرتغال توسط مندز

ممنوعیت «سگ‌گردانی» در تربت‌جام

نایب‌قهرمانی دانش‌آموز مشهدی در رقابت‌های آسیایی ژیمناستیک کره‌ جنوبی

افتتاح طرح ملی «اندیشه رضوی، کاغذهای ماندگار» در مشهد

آغاز کارگاه‌های تابستانی دانش‌آموزان در فرهنگسراهای کیش

قائم مقام ایران خودرو: در صورت تعلل وزارت صمت، قیمت‌های جدید را اعلام می‌کنیم

راز افزایش قیمت لبنیات

ممنوعیت سگ‌گردانی در تایباد

تسریع اجرای طرح‌های زیرساختی و انرژی در کیش؛ محور گفت‌وگوی کبیری و قربان نژاد

قیمت‌‌های روز خودرو امروز 18 خرداد 1404

چراغ سبز در بازار طلا و سکه؛ دلار در کانال 82 هزار تومان آرام گرفت

زنگنه: مردم آمادگی تحمل جراحی‌های اقتصادی جدید را ندارند

وعده بزرگ وزیر راه درباره مسکن

ایران خودرو: خودروسازها را مجبور می‌کنند که نیمی از خودروهای تولیدی را به مادران بدهند

نجات گردشگر مشهدی درپی سقوط از آبشار شیرآباد

شنونده ترانه «فرصت» با صدای روزبه بمانی باشید

معاون اجرایی رئیس جمهور دست به آچار شد؛ برق خورشیدی در ساختمانها‏ی 22 دستگاه دولتی

مصرف بیش از 801 میلیون لیتر بنزین در تعطیلات خرداد

امدادرسانی به 80 نفر متاثر از سیل در شهرستان درمیان

کیمیش: اصلا بد نبودیم، نیمه اول باید 3 گل می‌زدیم

تمدید قرارداد پاتریک ویرا با جنوا تا 2027

کاسمیرو: شایسته بودم، آنچلوتی رفاقتی دعوتم نکرد

خلاصه بازی آلمان 0 - 2 فرانسه

تعهد جدی به رم؛ رانیری به تیم ملی ایتالیا نه می‌‌گوید

درخواست رسمی پرسپولیس - آلترناتیو زارع و آقاسی

دست‌های خالی آلمان در خانه؛ فرانسه سوم شد

تمدید قرارداد امیری با پرسپولیس!

مصطفی اسدی، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی، در نشست شورای راهبری کارورزی دانشگاه فرهنگیان با کارشناسان حوزه کارورزی، با تأکید بر ضرورت تحول در فرآیند کارورزی دانشجومعلمان، از اجرای طرحی منسجم برای ساماندهی این فرآیند در سال تحصیلی آینده خبر داد.

گل دنیز اونداو به فرانسه که به دلیل خطا مردود اعلام شد