پیام خراسان

آخرين مطالب

جزئیات اقدام دیوان عدالت اداری در مورد مصوبه قیمت‌گذاری خودرو اقتصادي

جزئیات اقدام دیوان عدالت اداری در مورد مصوبه قیمت‌گذاری خودرو
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - مهر / دیوان عدالت اداری با صدور اطلاعیه‌ای توضیحاتی در رابطه با ابطال مصوبه قیمت‌گذاری خودرو ارائه داد.
دیوان عدالت اداری با صدور اطلاعیه‌ای توضیحاتی در رابطه با ابطال مصوبه قیمت‌گذاری خودرو ارائه داد.
در این اطلاعیه آمده است:
بسمه تعالی
متعاقب صدور رأی شماره 1357 هیأت عمومی در مورخ 06/‏03/‏1404‬ مبنی بر ابطال بند 2 صورتجلسه مورخ 21/‏04/‏1382‬ مجمع عمومی عادی به طور فوق‌العاده سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان و ابطال ضوابط قیمت گذاری تولید داخل ابلاغی سال‌های 1389 وزیر وقت بازرگانی و 1402 وزیر صنعت، معدن و تجارت و ابلاغیه قاضی محترم اجرای احکام هیأت عمومی و هیأت‌های تخصصی به وزارت صمت مبنی بر الزام به اجرای رأی مذکور و اعلام ضمانت عدم اجرای رأی، در فضای مجازی و رسانه‌ای کشور این شبهه مطرح و ایجاد شده است که با رأی هیأت عمومی دیوان عدالت اداری قیمت گذاری خودرو لغو شده است و چنین نتیجه‌گیری شده است که شرکت‌های خودرو ساز خود می‌توانند به تعیین قیمت محصولاتشان مبادرت ورزند و هیچ مرجع قانونی برای تعیین قیمت وجود ندارد.
در این راستا به منظور تبیین مفاد رأی و ایجاد شفافیت در فضای رسانه‌ای کشور توجه عموم به این نکته را جلب می‌کند که حسب مفاد رأی هیأت عمومی دیوان عدالت اداری مصوبه ناظر بر تفویض اختیارات مجمع عمومی سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان به وزیر وقت بازرگانی در سال 1382 صرفاً به جهت اینکه ضوابط مقرر برای تفویض اختیار رعایت نشده و چنین تفویض اختیاری صورت گرفته ابطال شده است و چون تفویض وظایف به مجمع عمومی به وزیر وقت بازرگانی بدون رعایت ضوابط مقرر در مصوبه هیأت وزیران صورت گرفته است ضوابط قیمت گذاری کالاهای تولید داخل که توسط وزیر بازرگانی وقت و وزیر صنعت، معدن و تجارت فعلی مبتنی بر تفویض اختیار مذکور وضع شده، به جهت اینکه وزیر مذکور اختیار لازم طبق قانون به او تفویض نشده بود، ابطال شد.
این امر بیانگر ابطال ماهیتی ضوابط قیمت گذاری نیست کما اینکه در متن قسمت ب رأی تصریح شده است مجمع عمومی وظیفه اظهارنظر نسبت به پیشنهادات هیأت‌های تعیین و تثبیت قیمت‌ها و روش‌های اجرایی خود را دارد.
بنا بر مراتب مجمع عمومی سازمان حمایت از تولید کنندگان و مصرف کنندگان می‌تواند مطابق قانون اساسنامه سازمان یاد شده به وظایف قانونی خود در خصوص تعیین ضابطه قیمت گذاری مبادرت کند.
بدیهی است وظایف شورای رقابت مصرح در قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی و جز 2-2 بند ث ماده 48 قانون برنامه هفتم توسعه پیشرفت کشور در تعیین مصادیق و تصویب دستورالعمل تنظیم قیمت، مقدار و شرایط دسترسی به بازار کالاها و خدمات انحصاری کماکان برقرار و همچنین مصوبه صد و هفتمین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا مورخ 27/‏11/‏1403‬ در مورد اختیارات ستاد تنظیم بازار ناظر بر نرخ و ضوابط قیمت گذاری کالا و خدمات اساسی در جای خود معتبر است.
در ادامه تأکید می‌شود به موجب رأی دیوان عدالت اداری و ابطال ضوابط پیش گفته مقررات مربوط به مقوله قیمت گذاری در خصوص کالاها توسط مراجع قانونی ذی‌صلاح کما فی‌السابق لازم‌الاجرا است. در مورد کالاهای انحصاری شورای رقابت و در مورد سایر کالاها خواه کالاهای اساسی و غیراساسی حسب مورد تحت نظارت ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت از تولید کنندگان و مصرف کنندگان خواهد بود.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/878711/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فیلم منتشر شده از برخورد موشک‌های ایران به مناطقی در تل‌آویو

هم اکنون تل‌آویو

قیمت گوشت قرمز 23 خرداد 1404 مشخص شد

فرصت آموختن و آموزش دادن، نعمتی بزرگ و مایه افتخار است

هم اکنون حجم آتش پدافند علیه هواپیماهای متخاصم صهیونیستی

تسنیم: ایران خلبان زن اسرائیلی را اسیر کرد

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «حسینی نسب خلیل آبادی»

تردد مسافران از مسیر دریایی کیش به چارک طبق برنامه ادامه دارد

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهید معظم سردار «علی حیاتی»

آماده‌باش کامل مدارس و ادارات خراسان رضوی برای مقابله با بحران‌های احتمالی

آخرین آمار امدادرسانی به مجروحان حملات رژیم صهیونیستی به کشور

آمادگی کامل شبکه بانکی برای خدمت‌رسانی به مردم

پیام تسلیت و محکومیت مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی

پیام مشترک نماینده ولی فقیه و استاندار خراسان جنوبی درپی حمله اسرائیل

هشدار هواشناسی درباره وزش باد شدید در خراسان جنوبی

رویدادهای هنری و کنسرت‌های موسیقی تا اطلاع ثانوی تعطیل شد

«بهت مریضم...» با صدای اشوان

اتلتیکو بی‌خیال مدافع سابق رئال شد

فشار همسر دی‌یونگ؛ نباید از بارسلونا برویم

نقشه ژاوی؛ بازگشت در جام جهانی 2026

انتقال لوئیز دیاز به بارسلونا به یک شرط

گتوزو در یک قدمی نیمکت تیم ملی ایتالیا

با چاشنی کری برای بارسلونا؛ پخش شدن ضربه خاص کرنر آرنولد به بارسلونا در مراسم معارفه او

گران‌ترین انتقال تاریخ لیگ برتر قطعی شد

تاریخ و جزئیات مراسم توپ طلا اعلام شد

عربستان و قطر میزبان پلی‌آف جام جهانی 2026

مصدومیت دو ستاره کلیدی قهرمان اروپا

بیانیه کمیته‌های ملی المپیک، پارالمپیک و فدراسیون‌های ورزشی در پی تجاوز رژیم صهیونیستی

قایقرانان ایران به احترام شهدا با بازوبند مشکی روی سکو رفتند

شهادت 6 دانشمند هسته‌ای در حمله تروریستی اسرائیل

برگزاری راهپیمایی گسترده مردم مشهد در محکومیت حمله اسرائیل به ایران

نصب پرچم ایران در حرم امام رضا(ع)

پرواز جنگنده‌های ایران بر فراز مشهد

توانیر: تامین برق مشترکان روال عادی دارد؛ پایداری شبکه سراسری برق

پروازهای مهرآباد تا بامداد شنبه متوقف شد

آخرین آمار مجروحان حمله تروریستی اسرائیل؛ 95 مصدوم در 12 استان

«کرامت شهادت»؛ نقطه عطف فرهنگ غدیر

آهنگ جدید «کجایی بگو» از مجید رضوی شنیدنی شد

«یار جونی» را از آرون افشار بشنوید

تامین کالای قاچاق بلاگرهای اینستاگرامی از کجاست؟

شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران: آسیبی به تاسیسات پالایشگاهی وارد نشده است

صنایع‌دستی، ظرفیتی مؤثر در توسعه پایدار استان است

خدمات‌رسانی در تمام بخش‌ها، بی‌وقفه ادامه دارد

اقامت گردشگران در هتل‌های کیش تا ازسرگیری پروازها تمدید شد

تکریم مدیر کل بنیاد مازندران از هفت خانواده شهید و جانباز در تنکابن

محل شهادت سرلشگر سلامی و جمعی از همکاران و محافظان

آغاز حملات ایران به اسرائیل

آژیر قرمز و جت دشمن بر فراز ایران بعد از 37 سال

کامبیاسو در یووه ماندنی شد

واکنش دیبالا به حضور دی بروینه در سری آ