پیام خراسان

آخرين مطالب

استاندار خراسان رضوی تأکید کرد:

لزوم تأمین امنیت غذایی با استفاده از ظرفیت کشورهای همسایه اجتماعي

لزوم تأمین امنیت غذایی با استفاده از ظرفیت کشورهای همسایه
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - استاندار خراسان رضوی با انتقاد از ساختار متمرکز تصمیم‌گیری در حوزه نهاده‌های دامی و واردات کالاهای اساسی، بر ضرورت تفویض اختیارات واقعی به استان‌ها و برنامه‌ریزی برای تأمین امنیت غذایی از طریق بهره‌مندی از ظرفیت‌های کشورهای همسایه تأکید کرد.

به گزارش اداره‌کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، غلامحسین مظفری در دیدار با معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به تجربه جنگ تحمیلی 12 روزه اظهار کرد: این تجربه نشان داد که آمادگی، برنامه‌ریزی و وجود زیرساخت‌ها اهمیت زیادی دارد و حتی دوره طولانی تحریم‌ها و اتکا به توان داخلی نیز در این مسیر کمک‌کننده بوده است. بخشی از تجربه‌ها نیز ضرورت افزایش آمادگی در برخی حوزه‌ها را به ما گوشزد کرد.
وی با اشاره به یکی از چالش‌های اساسی کشور در حوزه حکمرانی گفت: تمرکزگرایی یکی از مشکلات اصلی ما بوده است؛ به‌گونه‌ای که اگر تهران دچار مشکل شود، کل ساختار کشور دچار اختلال خواهد شد. در دیدار اخیر استانداران با مقام معظم رهبری، ایشان بر لزوم تفویض اختیارات به استانداران تأکید کردند و اکنون نیز در قالب شرایط اضطرار، برخی اختیارات به استان‌ها واگذار شده است، اما تمرکز شدید اختیارات همچنان باقی است و باید از این وضعیت عبور کنیم.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: در موضوعاتی مانند نهاده‌های دامی و گوشت، استان ما حدود 10 درصد از مصرف کشور را به خود اختصاص می‌دهد؛ بنابراین مدیریت آن نیز باید به استان واگذار شود. کشورهای همسایه و منطقه آسیای میانه ظرفیت‌های بسیار خوبی در زمینه تأمین گوشت قرمز با قیمت مناسب دارند و باید برای بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها برنامه‌ریزی کنیم.
مظفری با بیان اینکه تفویض اختیارات اخیر نیز برای برخی امور کافی نبوده، تصریح کرد: حتی با وجود اختیارات جدید، برای ثبت سفارش برخی کالاها همچنان با مشکل مواجه هستیم و اگر این مسائل ساختاری حل نشود، مشکلات پابرجا خواهند ماند. ساختارهای درهم‌تنیده و پیچیده اداری کشور یکی از موانع اصلی هستند؛ به‌گونه‌ای که گاهی کارشناسان مستقر در تهران اختیار بیشتری از عالی‌ترین مقامات دولتی در استان‌ها دارند.
وی یکی از درخواست‌های مهم خود را اجرای الگوی کشت و افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: مهم‌ترین مسئله در حوزه تأمین غذای کشور، امنیت غذایی است و متولی اصلی آن نیز وزارت جهاد کشاورزی است. ما باید توهم فراوانی را در برخی بخش‌ها کنار بگذاریم؛ در شرایطی که نهاده و گوشت وارد می‌کنیم، نمی‌توانیم میزان بالایی از ضایعات و تلفات را تحمل کنیم.
استاندار خراسان رضوی افزود: حتی اگر در این شرایط ضرر نکنیم و صرفاً تلفات را کاهش دهیم، در واقع سود کرده‌ایم. در این حوزه فرهنگ‌سازی عمومی بسیار حائز اهمیت است و هرچه بهره‌وری را افزایش و ضایعات را کاهش دهیم، منافع اقتصادی بیشتری حاصل خواهد شد.
مظفری با اشاره به جمعیت حدود 10 درصدی استان، خاطرنشان کرد: اختیاراتی که به استانداران تفویض شده باید متناسب با سهم استان‌ها در بودجه‌ها و سهمیه‌های ارزی باشد. خراسان رضوی باید بتواند سهم 10 درصدی خود از بودجه و ارز را به‌صورت مستقیم مدیریت کند و این منابع در اختیار مدیریت استانی قرار گیرد.
وی در پایان گفت: در حوزه تأمین گوشت قرمز، می‌توانیم از ظرفیت کشورهای همسایه و آسیای میانه برای واردات گوشت قرمز و گرم با قیمت پایین‌تر بهره‌مند شویم. به عنوان نمونه، ما در پاکستان 28 میلیون دلار سرمایه‌گذاری کرده و کشتارگاه احداث کرده‌ایم، اما در شرایط کنونی واردات گوشت از این کشور ممنوع شده که این رویکرد منطقی نیست و باید بازنگری شود.
سپس علیرضا رفیعی‌پور، معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور اظهار کرد: دشمن در کنار شکست سخت در جنگ، در حوزه امنیت غذایی نیز شکست سنگین‌تری خورد و نتوانست اقدامات خود را به ثمر برساند. ما در حوزه دامپزشکی، هرگز بدون پیش‌بینی عمل نکرده‌ایم، چراکه وقتی از پیشگیری صیانت می‌کنیم، باید چند ماه جلوتر را نیز پیش‌بینی کنیم و همین رویکرد نقش مهمی در موفقیت‌ها داشته است. وی با اشاره به عملکرد این سازمان در دوران جنگ تحمیلی ١٢ روزه گفت: در آن دوران در بخش دامپزشکی عملکرد موفق و سربلندی داشتیم. امروز نیز با نگاه آینده‌نگرانه، چند رویکرد اساسی را دنبال می‌کنیم. در چند ماه گذشته، سیستمی جهت رصد میزان تلفات و ضایعات را در سه استان به‌صورت آزمایشی راه‌اندازی کردیم که نتایج آن بسیار قابل توجه بود. این نتایج نشان داد آنچه تاکنون از بهره‌وری گفته‌ایم، عمدتاً در حد شعار باقی مانده و در واقعیت، تلفات و ضایعات زیادی در حوزه غذا و دام وجود دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: اگر بتوانیم بهره‌وری را به سطح واقعی و مطلوب برسانیم، بخش زیادی از نگرانی‌ها در حوزه امنیت غذایی، چه در تولیدات گیاهی و چه دامی، برطرف خواهد شد. متأسفانه فاصله زیادی بین نورم‌های استاندارد تلفات دامپزشکی و میزان واقعی تلفات در تولید وجود دارد.
رفیعی‌پور تصریح کرد: امنیت زیستی هنوز به‌درستی از سوی تشکل‌ها و تولیدکنندگان مرغ، گوشت و ماهی رعایت نمی‌شود. باید به‌سمتی حرکت کنیم که تولید، کمترین تلفات و ضایعات را داشته باشد، و این مهم تنها با ارتقای سطح امنیت زیستی محقق خواهد شد.
وی با تأکید بر نقش مؤلفه‌های امنیت زیستی در کاهش خسارت‌های اقتصادی گفت: افزایش سطح ایمنی زیستی در زنجیره تولید، ارتقای سلامت گله‌ها و دام‌ها و رصد و پایش دائمی می‌تواند تلفات را به شکل چشمگیری کاهش دهد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین استفاده از ظرفیت کشورهای همسایه و منطقه آسیای میانه برای واردات گوشت قرمز را اقدامی مؤثر و قابل اجرا دانست و افزود: در این مسیر، رویکرد تمرکززدایی بسیار مهم است. در سازمان دامپزشکی کشور، اصل 44 قانون اساسی مبنی بر کاهش تصدی‌گری دولت و واگذاری امور به بخش خصوصی رعایت شده و باور ما بر تمرکززدایی واقعی است تا استان‌ها نقش پررنگ‌تری در مدیریت امنیت غذایی ایفا کنند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/884732/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تمام گل های کروس در رئال مادرید

تمام گل های آلوارز در اتلتیکومادرید فصل 2024/25

گزارش زنده؛ پاری سن ژرمن 0_0 چلسی

حضور ترامپ در فینال جام‌جهانی باشگاه ها

ترانه «دل مجنون» با صدای حجت اشرف زاده

کشف 3 هزار قطعه لوازم جانبی موبایل قاچاق در خراسان جنوبی

لیورپول همچنان در شوک: اگر نمی‌توانید، تمرین نکنید!‏

این ستاره هم عاشق پی‌اس‌جی است و هم چلسی!‏

رونمایی از بمب جدید فجری‌ها؛ فرشید اسماعیلی

جشنواره گل بانوان فوتبالیست ایران در آسیا

قیمت خودرو امروز یکشنبه 22 تیر 1404

علت افزایش 50 درصدی بلیت پروازهای اربعین چیست؟

ادعای مدافع برزیلی: نمی‎‌خواستم برای ایتالیا بازی کنم

گل اول لیورپول به پرستون توسط بردلی در دقیقه 33

گل دوم لیورپول به پرستون توسط داروین نونیز در دقیقه 53

گل اول پرستون به لیورپول توسط لیندسی در دقیقه 83

گل سوم لیورپول به پرستون توسط خاگپو در دقیقه 88

دلیل غیبت گران‌ترین خرید تاریخ لیگ برتر مشخص شد

قیمت بلیط اتوبوس از مبدا مشهد برای سفر اربعین اعلام شد

دستگیری 3 آدم‌ربا در مرز‌های شرقی خراسان رضوی

شنونده ترانه «لیلی» با صدای امیر عظیمی باشید

لیست کامل نرخ بلیت اتوبوس اربعین اعلام شد

رنگ سبز بازار طلا و ارز؛ سکه امامی به کانال 80 میلیون تومانی وارد شد

رکورد باورنکردنی رئال در درآمدهای فصل!

فشار رشفورد به یونایتد؛ تکلیفم را معلوم کنید

توافق نهایی رئال برای حفظ ستاره جنجالی

اجبار لیورپول به حفظ مهاجم گرانقیمت؛ مشتری نیست

ادای احترام ویژه به ژوتا در اولین بازی لیورپول

نشان ویژه برای قهرمان جهان تا 2029

ادای احترام به دیوگو ژوتا در ابتدای دیدار پرستون و لیورپول

همه دلتنگ دیوگو؛ تشویق بی‌امان ژوتا توسط تماشاگران

مدافع تیم ملی در تبریز؛ محرمی بین پرسپولیس و سپاهان، تراکتور را انتخاب کرد

رقابت 64 هزار داوطلب کنکور سراسری در خراسان رضوی

سرویس‌دهی ویژه ناوگان اتوبوسرانی و قطار شهری در روز‌های برگزاری آزمون سراسری

اجتماع باشکوه بانوان کوهسرخی با شعار (یک ایران، زینب)

دستگیری 2 متهم تحت تعقیب پلیس در نیشابور

از نجات تا پیشگیری؛ رویکرد جامع طرح نماد در مقابله با آسیب‌های اجتماعی

حمایت از سرمایه گذاران اولویت اصلی دستگاه‌های اجرایی در خراسان جنوبی

تامین کالا‌های اساسی بازار و نهاده‌های دامی در اولویت است

رفع مشکلات از مسیر تولید، اولویت اصلی ستاد تسهیل است

استفاده از خرد جمعی در راستای تسهیل و رفع موانع سیستم مورد تأکید است

خوسف در زمینه‌ کشاورزی، معدن، صنعت و گردشگری، موفق عمل کرده است

به بهانه رویارویی چلسی و PSG در فینال؛ بازگشت رؤیایی آبی‌های لندن و صعود به نیمه‌نهایی فصل 14-2013

جنگ غول‌های اروپا بر سر خرید ستاره چلسی

اشتیاق پوگبا؛ به رویای بازی کنار زیدان رسیدم

فراهم شدن مقدمات ورود نمایشگاه بین المللی مشهد به بورس

ترانه «فکر من نباش» با صدای اشوان

طرح خط آهن خراسان جنوبی در حال تکمیل شدن

خراسان جنوبی/ دشمنی بی پایان آمریکا با ایران

رونالدو ساعت دو صبح تمرین می‌کرد!