شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴
سیاسی

تشکیل اولین ستاد «انسجام ملی» در خراسان رضوی

تشکیل اولین ستاد «انسجام ملی» در خراسان رضوی
پیام خراسان - نخستین ستاد «انسجام ملی» خراسان رضوی با حضور استاندار، نخبگان، دانشگاهیان و فعالان اقتصادی در مشهد تشکیل شد.
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - نخستین ستاد «انسجام ملی» خراسان رضوی با حضور استاندار، نخبگان، دانشگاهیان و فعالان اقتصادی در مشهد تشکیل شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز خراسان رضوی، استاندار خراسان رضوی در این مراسم گفت: تشکیل این ساختار، نشان‌دهنده ظرفیت عظیم انسانی، اجتماعی و مدیریتی خراسان برای ایفای نقش جایگزین در شرایط بحران است و این الگو باید در سراسر کشور تعمیم یابد.
غلامحسین مظفری از تشکیل ستاد انسجام ملی استان به‌عنوان یکی از نقاط عطف مدیریت بحران در جنگ تحمیلی 12 روزه یاد کرد و افزود: در کوران جنگ، وقتی کشور در معرض تهدید جدی قرار گرفت، تشکیل این ستاد با حضور 60 تا 70 نفر از نخبگان و مدیران دغدغه‌مند، یک سرمایه عظیم اجتماعی و مدیریتی را نمایان ساخت.
وی ادامه داد: انسجامی که فراتر از گرایش‌های سیاسی، حول محور ایران، نظام و مردم شکل گرفت.
استاندار خراسان رضوی گفت: ستاد انسجام ملی امروز به عنوان یک سرمایه اجتماعی و مدیریتی بی‌نظیر، ظرفیتی عملی برای اداره کشور در بحران‌های آینده است.
وی همچنین با اشاره به اینکه شکل‌گیری این ستاد حاصل خودجوشی، تعهد و انسجام نیرو‌های مردمی، دانشگاهی و حاکمیتی در استان خراسان رضوی است، تأکید کرد: این ستاد نماد انسجام نهاد دولت، ملت، دانشگاه، نخبگان و فعالان مدنی است.
مظفری ادامه داد: نقش‌آفرینی منسجم این ترکیب، نشان داد که در صورت نبود زیرساخت‌های رسمی، می‌توان کشور را از طریق شبکه‌ای از ظرفیت‌های استانی اداره و حتی بازسازی کرد.
استاندار خراسان رضوی با تقدیر از دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان متولی علمی ستاد انسجام ملی استان گفت: این مشارکت علمی-اجتماعی، از دل بحران زاده شد و باید تقویت شود، هم‌افزایی نهاد‌های علمی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی می‌تواند نقشه راه عبور از بحران‌های آینده باشد.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد نیز گفت: مفهوم انسجام اجتماعی، جامعه را موجودی زنده تعریف میکند که در مواجهه با تهدیدات، همچون یک ارگانیسم زنده، واکنش دفاعی از خود نشان می‌دهد.
عبدالرضا جوان جعفری با استناد به دیدگاه یکی از بنیان‌گذاران علم جامعه‌شناسی، افزود: در شرایط خاص مانند فشار‌های اقتصادی، شکاف‌های فرهنگی و نسلی، تضعیف ارزش‌ها و چالش‌های هویتی، ممکن است جامعه دچار نوعی انفعال شود و واکنش به‌موقعی بروز ندهد.
وی نقش نخبگان، اندیشمندان و دانشگاهیان را در چنین شرایطی حیاتی دانست و بر ضرورت حضور فعال آنان برای تحریک وجدان جمعی و تقویت سرمایه اجتماعی تأکید کرد.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: کنشگران سیاسی، اجتماعی و دلسوزان واقعی کشور با تکیه بر مرجعیت علمی خود، می‌توانند نخستین جرقه‌های بیداری و همبستگی را در جامعه شعله‌ور سازند و مانع از بروز شکاف‌های جبران‌ناپذیر شوند.
دبیر ستاد انسجام ملی استان خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: ستاد انسجام ملی، با هدف ایجاد یک حرکت جامعه‌محور و مردم‌ پایه برای پاسخ به شرایط خطیر کنونی کشور شکل گرفته و تلاش دارد با تمرکز بر ارتقاء همبستگی اجتماعی، فضایی برای نقد، گفت‌و‌گو، و ارائه پیشنهاد‌های سازنده از سوی نخبگان و عموم مردم فراهم کند.
علی یوسفی افزود: رویکرد ستاد، ایران‌محور، متکثر، دگرپذیر و قابل دفاع است که از نگاه‌های افراطی فاصله دارد و بر ایجاد یک جریان فرهنگی و اجتماعی حیات‌بخش برای کشور تمرکز دارد.
وی ادامه داد: پشتیبانی از گفت‌و‌گو‌های عمومی و نخبگانی ایران‌محور، پشتیبانی از برنامه‌های ادبی و هنری ایران‌محور، پشتیبانی از فعالیت‌های رسانه‌ای، پشتیبانی از برنامه‌های تربیتی و سلامت روان و پشتیبانی از سیاست‌ها و تدابیر ایران‌محور از این جمله است.


نظرات شما