يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴
سیاسی

استاندار خراسان‌شمالی: ترکمنستان با راه‌اندازی بازارچه مرزی پرسه‌سو موافقت کرد

استاندار خراسان‌شمالی: ترکمنستان با راه‌اندازی بازارچه مرزی پرسه‌سو موافقت کرد
پیام خراسان - ایرنا / استاندار خراسان شمالی از موافقت رسمی کشور ترکمنستان برای راه‌اندازی بازارچه مرزی پرسه‌سو خبر داد و گفت: این اقدام، زمینه‌ساز توسعه تجارت مرزی، رونق ...
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - ایرنا / استاندار خراسان شمالی از موافقت رسمی کشور ترکمنستان برای راه‌اندازی بازارچه مرزی پرسه‌سو خبر داد و گفت: این اقدام، زمینه‌ساز توسعه تجارت مرزی، رونق معیشت مرزنشینان و ایجاد فرصت‌های جدید اقتصادی در منطقه خواهد بود.
بهمن نوری شامگاه شنبه در جلسه شورای اداری خراسان‌شمالی اظهار کرد: در پی مذاکرات مداوم و رایزنی‌های صورت‌گرفته با مقامات ترکمنستانی، طرف مقابل با فعال‌سازی بازارچه مرزی پرسه‌سو در شهرستان راز و جرگلان موافقت کرده است.
بازار
وی با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی این مرز، افزود: راه‌اندازی بازارچه پرسه‌سو نقش مهمی در توسعه صادرات غیرنفتی، تبادل کالا و اشتغال‌زایی برای ساکنان مناطق مرزی دارد و یکی از مطالبات اصلی مردم منطقه نیز به شمار می‌رود.
استاندار خراسان شمالی گفت: با توجه به توافق انجام‌شده، زیرساخت‌های مورد نیاز برای آغاز فعالیت این بازارچه در آینده نزدیک فراهم خواهد شد و با همکاری دستگاه‌های اجرایی ذیربط، روند اجرای طرح با سرعت پیگیری می‌شود.
نوری ادامه داد: فعال‌سازی این گذرگاه اقتصادی می‌تواند به افزایش تعاملات با کشورهای آسیای میانه کمک کرده و جایگاه استان را در عرصه تجارت مرزی ارتقا دهد.
هفته دولت و شیرینی آب پایدار برای 16 روستا
استاندار خراسان‌شمالی گفت: هفته دولت امسال با بهره‌برداری از طرح های گوناگون در استان 16 روستا از آب آشامیدنی سالم و پایدار بهره‌مند می‌شوند.
وی افزود: خراسان شمالی در سالجاری جزو 15 استانی است که کمترین بارش را داشته و سال ها است که خشکسالی را تجربه می کند.
وی گفت: براساس آمارهای اداره کل هواشناسی خراسان شمالی، امسال بارندگی در این استان 48 درصد کاهش داشته است.
نوری ادامه داد: خشکسالی و کمبود آب موجب شده اکنون کار آبرسانی به 83 روستای استان با تانکر سیار انجام شود.
استاندار خراسان شمالی خاطرنشان کرد: خشکسالی در سال های اخیر، روستاهایی که از منابع آبی بهره مند بودند را با افت شدید آب دهی مواجهه کرده است و به همین دلیل اکنون با تانکر آبرسانی می شوند.
وی با اشاره به وضعیت آب سدهای خراسان شمالی گفت: سد بارزو شیروان پنج درصد آب و سد بیدواز اسفراین نیز 40 درصد آب دارد.
محرومیت زدایی از مناطق کم برخوردار
نوری با بیان اینکه محرومیت زدایی از شهرستان‌های کم برخوردار در اولویت است، بیان کرد: اعتبارات شهرستان های محروم استان امسال نسبت به سال های گذشته افزایش چشمگیری یافت.
استاندار خراسان شمالی افزود: اعتبارات شهرستان های بام و صفی آباد پنج برابر و راز و جرگلان سه برابر افزایش یافته است.
نوری با اشاره به آمادگی برای صدور 100 مجوز بی‌نام برای طرح‌های اقتصادی، گفت: این اقدام گامی بزرگ در مسیر رفع موانع تولید و سرمایه‌گذاری است که همزمان با هفته دولت رونمایی خواهد شد و زمینه‌ساز تحولی جدی در فرآیند جذب سرمایه و ایجاد اشتغال در استان خواهد بود.
افتتاح 50 طرح در هفته دولت
وی گفت: 50 طرح در بخش های گوناگون اقتصادی، عمرانی و فرهنگی استان در هفته دولت امسال بهره برداری خواهد شد.
نوری افزود: همچنین بیمارستان مادر و کودک که آرزوی دیرینه مردم استان است همزمان با هفته دولت کلنگ زنی می شود.
وحدت رمز پیروزی در جنگ تحمیلی 12 روزه
نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی و امام جمعه بجنورد گفت: وحدت و یکدلی در جنگ 12 روزه رژیم صهیونیستی در بین تمام مجموعه های مردمی ایجاد شد و این امر رمز موفقیت و پیروزی مسلمانان شد.
حجت الاسلام و المسلمین رضا نوری افزود: حول محور ولایت فقیه با وحدتی که وجود داشت موجبات شکست دشمنان فراهم شد و توصیه مقام معظم رهبری حفظ آن است.
وی ادامه داد: همه جناح ها باید کنار هم باشند و این وحدت شکل گرفته حفظ شود.
خراسان شمالی با 10 شهرستان و یک میلیون نفر جمعیت واقع در شمال شرق کشور است.


نظرات شما