جمعه ۱ اسفند ۱۴۰۴
گفتگو

ثبت روایت زندگی ورزشکاران جانباز از مأموریت‌های کتابخانه ملی است

ثبت روایت زندگی ورزشکاران جانباز از مأموریت‌های کتابخانه ملی است
پیام خراسان - رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: ثبت روایت زندگی و تجربه این ورزشکاران بر اساس اصول تخصصی تاریخ شفاهی، از مأموریت‌های کتابخانه ملی است.
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: ثبت روایت زندگی و تجربه این ورزشکاران بر اساس اصول تخصصی تاریخ شفاهی، از مأموریت‌های کتابخانه ملی است.

پیام خراسان


به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، غلامرضا امیرخانی، رئیس سازمان، در دیدار با جلیل کوهپایه‌زاده، رئیس فدراسیون ورزش‌های جانبازان و توان‌یابان، با تأکید بر نقش ورزش و کتاب به‌عنوان ابزار‌های مؤثر دیپلماسی فرهنگی اظهار داشت: «ورزش یک زبان بین‌المللی است و حوزه کتاب و اسناد نیز از همین ظرفیت برخوردار است. سرمایه‌گذاری هوشمندانه در این دو حوزه می‌تواند دستاورد‌های مهم فرهنگی و اجتماعی برای کشور به همراه داشته باشد.»
وی با تأکید بر نقش کتابخانه ملی به‌عنوان حافظه نهادی کشور افزود: «بخش مهمی از اقدامات فرهنگی کشور، به‌ویژه در حوزه اسناد و کتاب، حاصل تلاش‌های مستمر سال‌های اخیر است که باید به‌درستی تبیین و بازنمایی شود. سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به‌عنوان حافظه نهادی کشور، وظیفه دارد این سرمایه‌های انباشته را هم صیانت کند و هم در قالبی دقیق و علمی به جامعه معرفی نماید. بازنمایی دستاورد‌های فرهنگی، صرفاً یک اقدام اطلاع‌رسانی نیست، بلکه بخشی از مسئولیت ما در تقویت دیپلماسی فرهنگی و انسجام ملی است.»
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران همچنین با اعلام حمایت این سازمان از ثبت و ضبط تاریخ شفاهی ورزشکاران جانباز و توان‌یاب تصریح کرد: «ثبت روایت زندگی و تجربه این ورزشکاران بر اساس اصول تخصصی تاریخ شفاهی، از مأموریت‌های کتابخانه ملی است و این همراهی در سطح استان‌ها نیز دنبال خواهد شد.»
جلیل کوهپایه‌زاده، رئیس فدراسیون ورزش‌های جانبازان و توان‌یابان، با اشاره به نقش محوری سرمایه‌های انسانی در پیشبرد نهاد‌های فرهنگی و ورزشی اظهار کرد: «سال‌ها به ساختار، ساختمان و فرآیند‌ها توجه کرده‌ایم، اما کمتر به انسان‌های فرهیخته‌ای پرداخته‌ایم که روح واقعی این مجموعه‌ها هستند. ورزش برای ما صرفاً یک مأموریت اداری نیست، بلکه مسئولیتی هویتی و اجتماعی است.»
وی با بیان ضعف تاریخی ارتباط ساختارمند میان ورزش و جامعه علمی کشور افزود: «پیوند واقعی ورزش و علم صرفاً با مدرک دانشگاهی محقق نمی‌شود. ما نیازمند حضور مؤثر دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز علمی در کنار فدراسیون‌ها هستیم تا گفتمان علمی به بدنه ورزش منتقل شود.»
رئیس فدراسیون ورزش‌های جانبازان و توان‌یابان با تأکید بر اهمیت هویت‌بخشی به نسل جوان ورزشکاران گفت: «ورزشکار باید بداند کیست، از کجا آمده و به کجا تعلق دارد. مسئله هویت، پیش‌نیاز پیشگیری از بسیاری آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی است و این موضوع به‌ویژه در میان ورزشکاران جانباز و توان‌یاب، ظرفیتی کم‌نظیر دارد.»
وی همچنین با دعوت از رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برای بازدید از کمپ تمرینی تیم‌های ملی خاطرنشان کرد: «این بازدید می‌تواند هم برای جوانان روحیه‌بخش باشد و هم زمینه‌ساز شکل‌گیری ایده‌های کاربردی از سوی اساتید و صاحب‌نظران شود.»
در پایان این دیدار، کوهپایه‌زاده و مدیران فدراسیون ورزش‌های جانبازان و توان‌یابان از بخش‌های مختلف سازمان اسناد و کتابخانه ملی بازدید کردند.


نظرات شما