سه شنبه ۵ خرداد ۱۴۰۵
اقتصادی

انتشار بی‌سابقه بیش از ۱۶۵ هزارمیلیارد ریال اوراق مشارکت شهرداری مشهد

انتشار بی‌سابقه بیش از ۱۶۵ هزارمیلیارد ریال اوراق مشارکت شهرداری مشهد
پیام خراسان - با مجوز وزارت کشور، شهرداری مشهد، بیش از ۱۶۵ هزارمیلیارد ریال اوراق مشارکت منتشر کرد.
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - با مجوز وزارت کشور، شهرداری مشهد، بیش از ۱۶۵ هزارمیلیارد ریال اوراق مشارکت منتشر کرد.

پیام خراسان


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی ، معاون شهردار مشهد و رئیس سازمان اقتصادی، سرمایه گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری مشهد گفت: رکوردشکنی مدیریت‌شهری مشهد در‌زمینه انتشار اوراق‌مشارکت در کشور، درحالی‌است که شهرداری تهران فقط حدود ۸‌هزار‌میلیارد تومان و شهرداری اصفهان ۴‌هزار‌میلیارد تومان اوراق منتشر کردند و برخی شهرداری‌ها هم نتوانستند از این ظرفیت استفاده کنند.
محمدهادی محمدی مقدم، در بودجه‌۱۴۰۴ دولت، برای شهرداری‌های کشور ۵۶‌هزار‌میلیارد تومان اوراق مشارکت پیش‌بینی شده بود که از این عدد ۳۶ هزار‌میلیارد تومان مربوط به اوراقی بود که بازپرداخت و تعهدات نیمی از آن بر‌عهده دولت و نیمی از آن برعهده شهرداری بود و ۲۰ هزار‌میلیارد تومان دیگر هم مجوز اوراق ۱۰۰‌درصدی بود که بازپرداخت و تعهدات آن برعهده شهرداری‌ها‌ست.
وی ادامه داد: براساس جزئیات و مشخصات طرح‌ها، مجوز انتشار ۱۶‌هزار‌و ۵۵۰‌میلیارد تومان اوراق به شهرداری مشهد ارائه شد که معادل بیش از ۳۰‌درصد از کل سهمیه اختصاص داده‌شده به شهرداری‌هاست.
محمدی مقدم افزود: اقدامات و فعالیت‌های شهرداری مشهد در گذشته به وزارت کشور ثابت کرده است که توانایی انتشار و جذب حداکثری اوراق‌مشارکت را برای طرحهای عمرانی و زیرساختی دارد و درست به‌همین‌دلیل اجازه انتشار اوراق بیشتری نسبت به دیگر‌شهر‌ها به شهرداری مشهد داده شد.
وی تصریح کرد: سال گذشته به‌دلیل جنگ تحمیلی، شورای امنیت ملی مجوز انتشار اولیه اوراق را تا ۳۱‌اردیبهشت ماه امسال تمدید کرد و به‌دلیل محدودیت‌های بانک مرکزی برای بانک عامل و ضامن شهرداری مشهد، در ساعات پایانی ۳۱ اردیبهشت ماه موفق به انتشار اولیه بیش از ۱۶‌هزار‌میلیارد تومان اوراق مشارکت شدیم.
معاون شهردار مشهد با بیان اینکه برای اولین‌بار در تاریخ شهرداری، بخش زیادی از اوراق مشارکت در همان ساعات اولیه انتشار به فروش رسید، گفت: اوراق‌مشارکت شهرداری‌ها معمولا در انتشار‌های بعدی و در شهریورماه به فروش می‌رود، اما این‌بار و در همان زمان اولیه انتشار توانستیم بیش از ۶ هزا‌ر‌و ۳۰۰‌میلیارد تومان از این اوراق را به فروش برسانیم و ۱۰‌هزار میلیارد تومان از اوراق مشارکت هم در انتشار بعدی به فروش خواهد رسید.
محمدی مقدم تاکید کرد: هم‌اکنون این اعتبار به حساب طرحهای مشخص‌شده واریز شده است که با این اعتبار، فعالیت خوبی در کارگاه‌های عمرانی خطوط مختلف مترو، طرح انتقال آب از تصفیه‌خانه پرکندآباد به میدان نمایشگاه وتصفیه‌خانه آزادی ایجاد شده است. 
وی گفت: از مجموع بیش از ۱۶‌هزار‌میلیارد تومان اوراق مشارکت سال‌۱۴۰۴ شهرداری مشهد، ۱۰‌هزار‌و‌۷۰۰‌میلیارد تومان مربوط به حوزه حمل‌و‌نقل است که از این عدد ۱۷۰۰ میلیارد تومان برای خرید اتوبوس اختصاص خواهد یافت و ۹‌هزار‌میلیارد تومان هم سهم مترو است؛ ضمن اینکه پیش‌پرداخت ۱۵۰۰‌میلیارد‌تومانی خرید شصت واگن خط‌یک قطارشهری نیز با ظرفیت اوراق‌مشارکت پرداخت خواهد شد.
وی در ادامه گفت: با توجه به اهمیت طرحهای تأمین‌آب فضای سبز، ۱۳۵۰‌میلیارد تومان اوراق برای تصفیه‌خانه آزادی و سامانه انتقال آب از تصفیه‌خانه پرکند‌آباد به مخزن میدان نمایشگاه منتشر شد که در این مرحله ۶۰۰‌میلیارد تومان از آن به فروش رفت. برای خرید ماشین‌آلات هم ۱۵۰۰‌میلیارد تومان اوراق مشارکت داریم که ۵۰۰‌میلیارد تومان سهم حوزه پسماند است و ۱۰۰۰ میلیارد تومان هم برای سازمان عمران هزینه خواهد شد.
وی افزود: ۱۵۰۰‌میلیارد تومان اوراق مشارکت برای ساخت کارخانه‌RDF، زباله‌سوز و کمپوست شماره‌۲، ۵۰۰‌میلیارد تومان برای بافت فرسوده اطراف حرم‌مطهر‌رضوی و ۱۰۰۰‌میلیارد تومان اوراق‌مشارکت نیز برای نخستین بار برای زیرساخت‌هایی مثل دیتاسنتر میدان عملیاتی آتش‌نشانی اختصاص خواهد یافت.


نظرات شما