سه شنبه ۱۷ شهريور ۱۴۰۵
اقتصادی

۴۲۵ میلیارد تومان تسهیلات برای شرکت‌های دانش بنیان خراسان شمالی مصوب شد

۴۲۵ میلیارد تومان تسهیلات برای شرکت‌های دانش بنیان خراسان شمالی مصوب شد
پیام خراسان - معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور گفت: ۴۲۵ میلیارد تومان اعتبار برای شرکت‌های دانش‌بنیان خراسان شمالی مصوب شد و شرکت‌ها یک ماه فرصت دارند تا درخواست خود را ثبت کنند.
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور گفت: ۴۲۵ میلیارد تومان اعتبار برای شرکت‌های دانش‌بنیان خراسان شمالی مصوب شد و شرکت‌ها یک ماه فرصت دارند تا درخواست خود را ثبت کنند.

پیام خراسان


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی ، حسین افشین افزود: شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور خراسان شمالی ظرفیت‌های خوبی دارند و لازم است برای دریافت تسهیلات، مراحل ثبت در سامانه را انجام دهند تا پرداخت‌ها صورت گیرد.
وی از جذب حدود ۶ همت از منابع تبصره ۱۸ نیز خبر داد و گفت: یکی از محور‌های اصلی برنامه ما، افزایش سقف و ظرفیت زیست‌بوم دانش‌بنیان، ارتقای کیفیت شرکت‌ها و تبدیل آنها به مجموعه‌هایی با قابلیت اثرگذاری در سطح ملی است.
افشین با اشاره به ظرفیت‌های صنعتی، معدنی و کشاورزی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: باید از این ظرفیت‌ها برای توسعه زیست‌بوم فناوری و دانش‌بنیان استان استفاده کرد و همه دستگاه‌ها و مجموعه‌ها باید برای شکل‌گیری رشد نخبگانی دست به دست هم دهند.
وی گفت: در خراسان شمالی می‌توان دو تا سه زنجیره ارزش متناسب با ظرفیت‌های استان تعریف کرد و هدف ما این نیست که صرفاً پروژه‌های بزرگ داشته باشیم؛ بلکه باید زنجیره‌های ارزش و ظرفیت‌هایی ایجاد شود که فناوری و دانش را به ارزش افزوده و قابلیت اقتصادی تبدیل کند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت شناسایی و حمایت به‌موقع از استعداد‌های برتر گفت: هدف اصلی این معاونت، فراهم کردن فضای مناسب برای رشد ایده‌های نخبگان، توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و تبدیل فناوری به نوآوری و در نهایت به قابلیت ملی است.
وی افزود: حمایت از نخبگان تنها حمایت مالی نیست، بلکه باید در حوزه‌های مختلف از جمله کسب مهارت، پژوهش، اشتغال و فراهم کردن زمینه رشد و شکوفایی استعداد‌ها دنبال شود.
معاون علمی رئیس‌جمهور با اشاره به برنامه‌های بنیاد ملی نخبگان گفت: در طرح شهید احمدی روشن، زمینه پژوهش و تبدیل ایده‌ها به طرح‌های عملیاتی فراهم می‌شود و پس از فارغ‌التحصیلی نیز مسیر‌های مختلفی برای جذب نخبگان در نظر گرفته شده است.
افشین، جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی، هیئت علمی دانشگاه‌ها و شرکت‌ها و هلدینگ‌های بزرگ بخش خصوصی را از جمله این مسیر‌ها عنوان کرد و گفت: آیین‌نامه‌هایی نیز برای نگهداشت و تکریم نخبگان در حال اجراست تا چرخه رشد و پرورش نیروی انسانی نخبه استمرار داشته باشد.
وی با بیان اینکه مهاجرت نخبگان به خودی خود مسئله اصلی نیست، تصریح کرد: مهم این است که بتوانیم زمینه بازگشت نخبگان را فراهم کنیم و ظرفیت آنها را در مسیر توسعه کشور به کار بگیریم.
افشین با اشاره به حمایت‌های مالی از زیست‌بوم دانش‌بنیان گفت: امروز حدود ۱۱ هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور فعالیت می‌کنند و برای تأمین منابع مالی آنها، روش‌های متنوعی در نظر گرفته شده است.
وی افزود: استفاده از اعتبار مالیاتی برای توسعه فعالیت‌های فناورانه، انتشار اوراق فناوری و حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی از جمله ابزار‌های تأمین مالی این زیست‌بوم است و در همین مسیر حدود ۱۷ همت در اکوسیستم جذب شده و ۱۰۰ همت اوراق فناوری نیز پیش‌بینی شده است.
معاون علمی رئیس‌جمهور با اشاره به ظرفیت صندوق نوآوری و شکوفایی اظهار کرد: شرکت‌های خصوصی که آورده داشته باشند می‌توانند تا چند برابر آورده خود از تسهیلات صندوق بهره‌مند شوند و تلاش ما این است که دغدغه مالی زیست‌بوم دانش‌بنیان را تا حد امکان برطرف کنیم.


نظرات شما