پیام خراسان
سالانه سه هزار تُن پشم در خراسان‌شمالی تولید می‌شود
دوشنبه 16 آبان 1401 - 2:12:36 AM
ایسنا
پیام خراسان - مهدی شکاری اظهارداشت: خراسان شمالی به لحاظ جمعیت دام سبک جزو 10 استان نخست کشور است و نژادهای گوسفند با کیفیت مغان، کردی و افشار نگهداری و پرورش داده می‌شود.
وی افزود: به علت نبود زیرساخت مناسب برای فرآوری، برداشت پشم برای دامداران به امری هزینه بر تبدیل شده است.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی تصریح کرد: قیمت پایین پشم، اقدام به پشم چینی را امری غیراقتصادی بدل کرده است و دامداران تنها برای رعایت مسائل بهداشتی اقدام به پشم چینی می‌کنند.
 
وی عنوان کرد: بیشتر جمعیت گوسفندان استان، آمیخته هستند و نوع پشمی که در استان تولید می‌شود، رنگی و ضخیم است.
شکاری یادآور شد: پشم کاربردهای زیادی از جمله استفاده در صنعت نساجی، پارچه بافی و قالی بافی، نمد و چربی استحصال از آن نیز در تولید کرم های بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد.
وی خاطرنشان کرد: پشم ضخیم در گلیم بافی، قالی بافی و تولید گبه کاربرد زیادی دارد اما با وارد شدن الیاف مصنوعی، اقبال از خرید پشم کم شده است.
براساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن در سال 1395، 44 درصد جمعیت 863 هزار نفری استان خراسان شمالی در نواحی روستایی سکونت دارند.
خراسان شمالی قطب دامداری و دامپروری کشور است و در آن 2 میلیون و 700 هزار راس دام سبک نگهداری و پرورش داده می شود. 

http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/477512/سالانه-سه-هزار-تُن-پشم-در-خراسان‌شمالی-تولید-می‌شود
بستن   چاپ