پیام خراسان -
![پیام خراسان]()
خبرگزاری آریا-معاون مرکز پزشکی حج و زیارت با تأکید بر اینکه زائران باید نسخه پزشک معالج خود را همراه با داروهای مصرفی خود به حج ببرند، گفت: همراه داشتن داروهای گیاهی برای مصرف شخصی نیز منعی ندارد.
به گزارش خبرگزاری آریا ، دکترطاهر درودی معاون مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر افزود: زائران باید مراقب باشند تا زمان انجام دادن اعمال حج سلامتی کامل خود را حفظ کنند تا بتوانند اعمال خویش را انجام دهند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی گفت: به همین علت ، زائران خانه خدا باید همه دستورالعملهای بهداشتی و پزشکی را رعایت کنند.
معاون مرکز پزشکی حج و زیارت با اشاره به اقامت پنج روزه زائران مدینه قبل در شهر پیامبر پیش از انجام دادن مناسک حج تمتع گفت: آنها باید تلاش کنند با رعایت دستورالعملها، سلامتی خود را حفظ کنند و گرمازده نشوند. در ساعات گرم روز از هتلها خارج نشوند و ترجیحاً حضورشان در اماکن را به اول صبح یا عصر منتقل کنند.
وی افزود: آنها باید از لباسهای رنگ روشن نخی استفاده کنند، آب فراوان بنوشند و استفاده از ماسک را در محلهای زیارتی و محلهایی که تجمع افراد در آنجا زیاد است حتماً رعایت کنند تا هنگام آغاز مناسک حج تمتع، با مشکل و بیماری روبرو نشوند.
درودی درباره مراکز درمانی ایران در عربستان گفت: همکاران ما در دو درمانگاه شبانهروزی در مدینه و چهار درمانگاه به صورت هشت ساعته به زائران ارائه خدمت میکنند. در مکه نیز در عمده هتلها درمانگاههای 16 ساعته یا 24 ساعته داریم که همکاران ما در آنها حضور دارند و خدمات درمانی ارائه میکنند.
وی افزود: در صورت نیاز به خدمات سطح بالاتر، زائران بیمار توسط همکاران مرکز پزشکی به بیمارستانهای مرکزی هلال احمر اعزام میشوند تا خدمات تخصصی کاملتر را دریافت کنند.
معاون مرکز پزشکی حج و زیارت درباره اینکه برخی از زائران برخی داروهای گیاهی را همراه خود به عربستان میبرند آیا در این زمینه منعی وجود دارد؟، گفت: توصیه ما به همه زائران این است که داروهای مصرفی خود را که به طور معمول در ایران استفاده میکنند مثل داروهای دیابت، فشار خون و مانند آن را حتماً به مقدار 50 تا 55 روز همراه داشته باشند.
وی افزود: ورود داروها به عربستان برای مصرف شخصی به جز چند داروی مخدر که اسامی آنها اعلام شده است- هیچ منعی ندارد.
درودی گفت: زائران حتماً باید نسخه انگلیسی پزشک خود را همراه داشته باشند و نمونه نسخه خود را در اختیار مدیران کاروانها نیز قرار دهند.
این مقام مرکز پزشکی حج با تاکید بر اینکه زائران نباید داروها را به هیچ وجه از ظرف اصلی خود خارج کنند، خاطرنشان کرد: متأسفانه برخی زائران داروها را از جعبه اصلی خارج میکنند و در یک قوطی میریزند که در گمرک سعودی ممکن است این مسئله باعث معطلی شود و یا مشکلی به وجود بیاورد.
وی گفت: اگر داروها در بستهبندی اصلی خودش باشد و نسخه پزشک نیز همراه زائر باشد، هیچ منعی برای ورود ندارند.
درودی افزود: اگر زائران داروی گیاهی هم مصرف میکنند منعی در این زمینه وجود ندارد و بردن آن برای مصرف شخصی بلامانع است.
http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/549662/نحوه-انتقال-دارو،-همراه-زائران-ایرانی-به-عربستان-اعلام-شد