پیام خراسان
استانداردسازی؛ حلقه مفقود توسعه کشاورزی در خراسان جنوبی
پنجشنبه 18 ارديبهشت 1404 - 16:33:50
پیام خراسان - ایرنا / رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی گفت: استانداردسازی یکی از الزامات توسعه کشاورزی استان است که در نخستین گام می‌توان محصولات را به بازارهای بین المللی معرفی کرد.
داوود هراتی، رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی افزود: خراسان جنوبی با داشتن محصولات ارزشمندی همچون خرما، زرشک، زعفران و انار می‌تواند در بازارهای جهانی نقش برجسته‌ای ایفا کند اما این امر مستلزم رعایت استانداردهای جهانی است.
بازار
وی با بیان اینکه دلالان و واسطه‌ها سود بسیاری از محصولات کشاورزی استان به جیب می‌زنند اظهار کرد: علت اصلی اینکه کشاورزان از سود واقعی تولید خود بهره‌ای نمی‌برند نبود استانداردسازی و فرآوری مناسب محصولات است.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی با اشاره به تجربه‌های موفق کشورهای دیگر در زمینه کشاورزی، گفت: در سفرهایی که به کشورهای همسایه داشتیم، متوجه شدیم که آنها با رعایت استانداردهای جهانی و فرآوری محصولات خود، توانسته‌اند بازارهای بین‌المللی را تسخیر کنند لذا پیاده سازی این الگوهای موفق می تواند خراسان جنوبی را به توسعه پایدار در حوزه کشاورزی برساند.
وی سرمایه گذاری دولت و بخش خصوصی را لازمه حمایت از کشاورزی در مسیر فرآوری محصولات آنها دانست و افزود: اگر این روند ادامه یابد و بازارهای جدید برای محصولات کشاورزی استان ایجاد شود، می‌توانیم شاهد رشد و شکوفایی اقتصادی در استان باشیم و در نهایت سود آن به جیب کشاورزان خواهد رفت.
هراتی تاکید کرد: سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان تمام توان خود را به کار می‌گیرد تا با همکاری با نهادهای دولتی و بخش خصوصی، استانداردسازی و فرآوری محصولات کشاورزی استان را به سطح بالاتری برساند.
وی همچنین بر لزوم آموزش نیروی کارگری ماهر در حوزه‌های کشاورزی، دامپروری و علی الخصوص گلخانه و مرغداری‌ها تاکید کرد و گفت: تشکیل تیم تخصصی در حوزه کشاورزی و دامپروری به ویژه برای همکاری مشترک بین استان فراه افغانستان و خراسان جنوبی ضروری است.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی یادآور شد: این آموزش‌ها همچنین در زمینه مهارت‌آموزی از جمله بازاریابی، مدیریت مالی و برنامه‌ریزی کشاورزی، می‌تواند به کشاورزان کمک کند تا بهره‌وری خود را افزایش دهند و در نهایت درآمد بیشتری کسب کنند.
وی با اشاره به اینکه کشاورزی نیازمند سرمایه‌گذاری جدی و سیاست‌گذاری دقیق است تا بتوانیم ریسک‌های موجود در این بخش را مدیریت کرده و سطح بهره‌وری را افزایش دهیم گفت: این امر می‌تواند به بهبود شرایط اقتصادی کشاورزان و افزایش توان رقابتی آن‌ها در بازارهای داخلی و خارجی منجر شود.

http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/865695/استانداردسازی؛-حلقه-مفقود-توسعه-کشاورزی-در-خراسان-جنوبی
بستن   چاپ