پیام خراسان
روند لاکچری شدن کالاهای اساسی ادامه دارد؛ این بار نوبت لوبیاست
شنبه 20 ارديبهشت 1404 - 00:00:43
پیام خراسان - به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از فارس، «قیمت لوبیا در بازار به نیم میلیون رسیده و هم قیمت گوشت شده است». رضا پاشابیگی داریانی، رئیس اتحادیه خواربارفروشان می‌گوید.
وزن هزار دانه لوبیا در محاسبات علمی کشاورزی 350 گرم است که قیمت یک عدد لوبیا 175 تومان می‌شود.
در حالی که یک سوم نیاز یک میلیون تنی حبوبات کشور از واردات تامین می‌شود سال گذشته 5 هزار تن لوبیا به دلیل مشکلات تخصیص ارز در گمرک باقی ماند افزایش قیمت جهانی و تغییر ارز از ترجیحی به نیمایی هم عاملی برای بر هم زدن تناسب عرضه و تقاضا و افزایش قیمت شد.
سال گذشته حدود 100 هزار تن لوبیا هم صادر شد که نسبت به سال 1401 حدود 10 برابر شده بود.
به گفته رئیس اتحادیه خواروبار فروشان، عرضه قطره چکانی لوبیا به بازار توسط واسطه‌ها و شرکت‌های بزرگ این روز‌ها به تشدید مشکل عرضه در بازار افزوده و قیمت را بالا برده است.
اولویت تامین نیاز داخل نسبت به صادرات مهمترین سیاستی است که کشور‌ها به ویژه در شرایط خاص مانند تحریم و جنگ در پیش می‌گیرند، که مشابه آن در جنگ روسیه و اوکراین و دوران کرونا دیده شد و ادامه دارد.
کارشناس بازرگانی جلال سخی اساس تجارت کشور‌ها را ارزآوری می‌داند مه از هر فرصتی باید استفاده کرد و دروازه ثاپران همیشه باید باز باشد.
در مقابل کارشناس کشاورزی ابراهیم مرادزاده می‌گوید بالا بردن حجم صادرات در زمان تضعیف ارزش پول ملی فقط جیب عده‌ای تجار را به ازای خالی کردن انبار محصولات اساسی پر می‌کند که به ضرر اقتصاد ملی است.
کارشناسان معتقدند وزارت جهاد کشاورزی باید با وضع عوارض سنگین صادرات و حتی ممنوعیت صادرات که (شاید نیاز به اصلاح قانون داشته باشد) تامین داخل را در اولویت قرار دهد که عاملی برای ثبات در بازار داخل خواهد شد.

http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/866376/روند-لاکچری-شدن-کالاهای-اساسی-ادامه-دارد؛-این-بار-نوبت-لوبیاست
بستن   چاپ