پیام خراسان
روش‌های رفاقت با یار مهربان
شنبه 20 ارديبهشت 1404 - 13:06:39
پیام خراسان - اردیبهشت اوج پادشاهی بهار بر طبیعت است؛ اما خیلی‌ها کنار لذت بردن از بهار طبیعت ترجیح می‌دهند با برپایی نمایشگاه از بهار کتاب لذت ببرند. به دنبال همین اتفاق خیلی‌ها لیست بلند بالای کتاب‌هایشان را آماده می‌کنند و راهی مصلی تهران می‌شوند تا غرفه به غرفه کتاب‌ها را نگاه کنند، ورق بزنند و در نهایت با خریدنشان دوباره به تعداد جلدهای کتابخانه اتاقشان اضافه کنند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
کتاب‌های نویی که احتمالاً تا سالهای سال نو باقی می‌مانند و همت نمی‌کنیم تا آنها را ورق بزنیم اتفاقی که رفته رفته برای بیشترمان به یک معضل روی اعصاب تبدیل می‌شود و ما را به سرزنش کردن خودمان مجبور می‌کند. حالا با فرارسیدن ایام نمایشگاه کتاب تصمیم گرفتیم از راهکارهایی حرف بزنیم که کمک کند تا با کتابهای توی قفسه بیشتر آشتی کنیم و با آنها رفاقت کنیم تا جایی که با تقویت مطالعه رفته رفته کاری کنیم که این عادت فردی به یک تأثیر جمعی مثبت در جامعه تبدیل شود. این طوری شاید دیگر کمتر توی اخبار بابت آمار پایین سرانه مطالعه در کشور افسوس بخوریم. برای خودتان قانون بگذارید
اگر جزو آدم‌هایی هستید که جلوی ویترین کتابفروشی با دیدن جلد و عناوین کتاب‌ها برای خریدنشان وسوسه و در نهایت دست به جیب می‌شوید ولی بعد از خریدن کتاب مدام خواندن آن را به تعویق می‌اندازید می‌توانید برای خودتان یک قانون سفت و سخت بگذارید. آن هم اینکه تا خواندن کتاب‌های ورق نخورده به خودتان اجازه خرید کتاب جدید را ندهید. یک قرارداد که اگر برای عمل کردن آن اصرار به خرج دهید خواهید دید که ذوق داشتن کتاب‌های نوی به شما انگیزه بیشتری برای مطالعه کردن خواهد داد.
فواید کتابخوانی را برای خودتان مرور کنید
مطالعه آزاد علاوه بر اینکه از شما شخصیت بهتر و پربارتری می‌سازد و کمک می‌کند تا شما با چشم‌انداز وسیع‌تری به دنیای اطرافتان نگاه کنید؛ فواید جسمی و فیزیکی زیادی برای بدنتان خواهد داشت؛ مثلاً تحقیقات ثابت کرده است که کتاب خواندن به کاهش اضطراب کمک می‌کند، خطر ابتلاء به آلزایمر را کاهش می‌دهد، به افزایش تمرکز منجر می‌شود و از زوال عقل جلوگیری می‌کند. یادآوری ساده این ویژگی‌ها می‌تواند به ترغیب بیشتر شما برای کتابخوانی کمک کند.

پیام خراسان

سنگ بزرگ برندارید!
وقتی تصمیم می‌گیرید که کتابخوانی را به یک عادت روزانه تبدیل کنید لازم نیست برای شروعش کتاب‌های قطور و چند جلدی را انتخاب کنید چون برای اول کار طولانی و سنگین بودن این کتاب‌ها احتمالاً برای شما فرساینده خواهد بود. ما پیشنهاد می‌کنیم روزهای ابتدایی سر وقت آثار کم حجم و روان بروید چون تمام کردن هر کتاب خود به خود ذوق هرکس را برای مطالعه کردن بیشتر می‌کند.
یک وقت ثابت داشته باشید
خودتان را مجبور کنید که همیشه یک زمان مشخص را برای مطالعه انتخاب کنید مثلاً اول صبح، قبل از خواب در مترو یا اتوبوس… فقط فراموش نکنید که لازم نیست حتماً روزی یک ساعت یا چند ساعت را به مطالعه بپردازید بهتر است از زمان‌های کم (مثل 10 دقیقه تا یک ربع) شروع کنید ولی حتماً حتماً همان زمان کم را به صورت روزانه به خواندن اختصاص دهید و رفته رفته به میزان آن اضافه کنید.

پیام خراسان

ورق‌زنی‌های کوچک و خواندن کتاب‌های بزرگ
به غیر از کتاب‌های داستانی خیلی از اهالی مطالعه می‌گویند لزوماً لازم نیست که برای خواندن هر اثر آن را از جلد تا جلد بخوانید گاهی خواندن فصل‌های مورد علاقه‌تان هم می‌تواند مطالعه محسوب شود. فارغ از همه این‌ها یکی از دغدغه‌های همیشگی ما خواندن کتاب‌ها و رمان‌های چند جلدی مثل کلیدر است ولی دیدن حجم زیاد این آثار باعث می‌شود که کمتر به سراغشان برویم یکی از پیشنهادهای ما در این رابطه خواندن مستمر و روزانه این آثار در مدت زمان‌های کم است جوری که همین کوتاه‌خوانی‌های مداوم کاری می‌کند که در نهایت به خودتان می‌آیید و می‌بینید که از پس مطالعه کتابهای چند جلدی که مدتها از آن وحشت داشتید برآمدید.
قرارهای دوستانه کتابخوانی را جدی بگیرید
یکی از بهترین روش‌ها برای خواندن بیشتر ایجاد قرارهای دوستانه برای مطالعه است. مثلاً می‌توانید یک گروه کتابخوانی تشکیل دهید و باهم قرار بگذارید که تا یک تاریخ مشخص یک کتاب مشترک را باهم بخوانید و حین خواندن از احوالات هم با خبر شوید و بعد از خواندن راجع به همان کتاب با یکدیگر حرف بزنید، انتقاد کنید و نقطه نظرات خودتان را با هم به اشتراک بگذارید.

پیام خراسان

عضو کتابخانه محل شوید
خیلی‌ها خیال می‌کنند که برای کتابخوانی حتماً باید یک کتابخانه با قفسه‌های خوش آب و رنگ داشته باشند. اما در روزگاری که گرانی و تورم به جان بازار افتاده می‌شود جای خریدن کتاب به عضویت در کتابخانه محل فکر کرد اتفاقی که می‌تواند به مطالعه بیشتر شما هم کمک کند چون وقتی کتاب خودتان را در دست می‌گیرید ناخودآگاه فکر می‌کنید که تا همیشه فرصت دارید اما وقتی یک اثر را از کتابخانه به امانت می‌گیرید می‌دانید که باید سر یک زمان مشخص کتاب را مطالعه کنید و آن را سر موعدش پس بدهید.
کد خبر 6462441

http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/866626/روش‌های-رفاقت-با-یار-مهربان
بستن   چاپ