پیام خراسان - شهابسنگی که در سال 2012 در قطب جنوب پیدا شد، این احتمال را مطرح کرده که زمین ممکن است با موادی شکل گرفته باشد که برای ساخت آب لازماند. ترکیب شیمیایی این شهابسنگ میتواند درک دانشمندان از چگونگی پیدایش آب روی زمین را دگرگون کند. پژوهشگران نشانههایی از سولفید هیدروژن در نوعی از شهابسنگها یافتهاند که به آنهایی شباهت دارند که تصور میشود زمین اولیه از آنها تشکیل شده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
اگر این اجرام سنگی در فضای بیرونی سرشار از هیدروژن باشند، این امکان وجود دارد که زمین از ابتدا موادی برای تولید آب در اختیار داشته، نه اینکه بیشتر آبش را از برخوردهای تصادفی با سیارکها و شهابسنگها در دوران اولیهی خود بهدست آورده باشد. ترکیب شیمیایی زمین شبیه به اجرام سنگی بدون آب موسوم به کندریت انستاتیتی است، که همین موضوع نشان میدهد ممکن است زمین از چنین موادی ساخته شده باشد. سالها دانشمندان معتقد بودند که این بدان معناست که آب زمین باید از اجرامی در بخشهای بیرونی منظومه شمسی آمده باشد که به زمین برخورد کردهاند. اما این برخوردها بهطور کلی کماحتمالاند، زیرا به هندسهی خاص منظومه شمسی وابستهاند؛ به این معنا که گرانش مشتری دنبالهدارها و شهابسنگها را به سمت نواحی داخلی منظومه میفرستد. آلساندرو موربیدلی، دانشمند حوزهی شکلگیری سیارات در «کالج دو فرانس» در پاریس که در این پژوهش نقشی نداشته، این موضوع را توضیح داده است.

اما مطالعهای در سال 2020 نشان داد که اگرچه کندریتهای انستاتیتی حاوی آب نیستند، اما هیدروژن دارند. از نظر نظری، هیدروژنی که این اجرام حمل میکرد میتوانست با اکسیژن موجود در زمین اولیه واکنش دهد و مقدار زیادی آب تولید کند. با این حال، مشخص نبود که این هیدروژن به چه شکلی در آنها وجود دارد. جیمز برایسون، دانشمند علوم سیارهای از دانشگاه آکسفورد و یکی از نویسندگان این پژوهش، به همراه همکارانش این احتمال را مطرح کردند که هیدروژن ممکن است درون شهابسنگها به گوگرد متصل شده باشد.
کد خبر 944698 منبع: خبرآنلاین برچسبها خبر مهم کره زمین آب قطب جنوب
http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/866834/آب-زمین-از-کجا-آمده-است؟-|-این-راز-در-قطب-جنوب-فاش-شد!