پیام خراسان
حس و حال حرم امام رضا (ع) در غرفه آستان قدس رضوی
دوشنبه 22 ارديبهشت 1404 - 14:15:36
پیام خراسان - به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، سی‌وششمین نمایشگاه کتاب تهران با شعار «بخوانیم برای ایران» این روزها در حال برگزاری است و علاقه‌مندان کتاب و کتابخوانی می‌توانند تا روز 27 اردیبهشت به مصلی امام خمینی (ره) مراجعه کنند.
غرفه‌های زیادی در شبستان مصلی امام خمینی (ره) حضور پیدا کرده‌اند تا بتوانند آثار خود را به نمایش بگذارند.
یکی از این غرفه‌ها غرفه آستان قدس رضوی است که علاوه بر معرفی کتاب‌هایی در مورد زیارت و ویژگی‌های امام رضا (علیه‌السلام)، تصاویری قدیمی از حرم مطهر رضوی را در معرض نمایش گذاشته و همچنین پرچم مطهر امام رضا (علیه‌السلام) نیز در آنجا حضور دارد تا زوار رضوی به آن تبرک بجویند. «علی سوزنچی کاشانی» کارشناس مطالعات اسنادی در کتابخانه آستان قدس رضوی در گفت‌و‌گو با خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، اظهار داشت: غرفه‌ای که مشاهده می‌کنید، مربوط به کتاب سال رضوی است. ما به‌زودی چهاردهمین دوره جشنواره بین‌المللی کتاب سال رضوی را برگزار می‌کنیم که زیرمجموعه کنگره جهانی حضرت رضا (علیه‌السلام) است و چند روز گذشته در مشهد مقدس برگزار شد.
وی افزود: این جشنواره در حوزه کتاب و کتاب‌هایی است که مربوط به زندگی و سیره علمی و عملی امام رضا (علیه‌السلام) و همچنین مربوط به تاریخ آستان قدس رضوی هستند و زیرمجموعه آن هم شامل احادیث امام رضا (علیه‌السلام)، مناظرات ایشان که به‌عنوان عالِم آل محمد (صلی الله علیه و آله) شناخته می‌شوند با ادیان دیگر، زندگی ایشان، مشاوره‌هایی که به افراد مختلف می‌دادند و زیارت که شامل زیارت و مفهوم آن و زیارت بامعرفت می‌شود. 
سوزنچی ادامه داد: ما برگزیدگان اینگونه کتاب‌ها و کتاب‌هایی که در حوزه کودک و نوجوان با زبان کودکانه برای آشنایی نسل کودک با سیره اهل بیت (علیهم‌السلام) به‌ویژه امام رضا (علیه‌السلام) منتشر شده‌اند و کتاب‌های انتشارات «به‌نشر» آستان قدس رضوی را هم در این غرفه معرفی کرده و در معرض نمایش قرار داده‌ایم. هدف ما از این کار این است که به ناشران و نویسندگانی که در نمایشگاه شرکت کرده‌اند، اعلام کنیم که اگر کتابی در این حوزه‌ها چاپ و منتشر کرده‌اند، می‌توانند آنها را به جشنواره بین‌المللی کتاب سال رضوی ارسال کنند تا بتوانند در این جشنواره مقام کسب کنند و از جوایزی که برایشان در نظر گرفته شده، استفاده کنند و همچنین از چاپ اینگونه کتاب‌ها حمایت شود.
کارشناس مطالعات اسنادی در کتابخانه آستان قدس رضوی گفت: خیلی از کتاب‌هایی که در این غرفه عرضه شده‌اند، رساله‌ها و پایان‌نامه‌های ارشد و دکتری بوده‌اند که قسمتی از جشنواره‌مان مربوط به این موضوع است و این آثار به‌دلیل برگزیدگی تبدیل به کتاب شدند و در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفتند. هدف ما از این کار این بود که جهت تکریم معارف اسلامی و تعظیم شعائر اسلامی به‌ویژه سیره علمی حضرت رضا (علیه‌السلام) و بحث گفتمان‌سازی در مورد گام دوم انقلاب اسلامی و تمدن‌سازی که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بوده است، بتوانیم اقدام و در این حوزه فعالیت کنیم. این کار به‌نوعی ترویج فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی و علاقه‌مند شدن مردم به سیره اهل بیت (علیه‌السلام) است.
وی با اشاره به زبان کتاب‌های ارائه‌شده در غرفه آستان قدس رضوی اظهار داشت: کتاب‌هایی که در اینجا قرار دارند، به دو زبان فارسی و عربی هستند، اما از آنجایی که جشنواره کتاب سال رضوی بین‌المللی است، از کشور‌های عرب‌زبان، انگلیسی، فرانسه، اردو و ایرانی بیشترین شرکت‌کنندگان را داریم و به همین خاطر آثار به زبان‌های مختلف ارسال می‌شوند؛ منتهی دوستان ما آثاری که برگزیده شوند و مقام کسب کنند را در انتشارات «به‌نشر» و بنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی به زبان فارسی ترجمه می‌کنند.
سوزنچی با اشاره به استقبال مردم از غرفه آستان قدس رضوی در نمایشگاه کتاب گفت: استقبال مردم از این غرفه خوب بود؛ به‌ویژه اینکه برگزاری نمایشگاه کتاب در امسال با دهه کرامت و ایام میلاد باسعادت امام رضا (علیه‌السلام) و حضرت معصومه (سلام الله علیها) مصادف شد و از این لحاظ استقبال بسیار زیادی از غرفه ما شد و مخاطب بسیار زیادی داشتیم.
کارشناس مطالعات اسنادی در کتابخانه آستان قدس رضوی ادامه داد: ما در اینجا علاوه بر معرفی کتاب‌ها، یک‌سری عکس‌های قدیمی مربوط به حرم مطهر را در معرض نمایش گذاشته و ویدئوکلیپ‌هایی هم از تاریخچه حرم مطهر آماده و معرفی کرده‌ایم و مکان‌هایی از حرم مانند دارالشفاء آستان قدس، کتابخانه آستان قدس، موزه‌های آستان قدس و تمام مکان‌های فرهنگی و خدماتی آستان قدس رضوی که از قدمتی حداقل 500 ساله برخوردارند، در این فیلم‌ها به نمایش درآمده‌اند؛ به همین خاطر استقبال مخاطبان خوب بود.
وی افزود: مخاطبان ما با عشق، ارادت و حس و حال بسیار معنوی به اینجا می‌آمدند و می‌گفتند که به‌گونه‌ای حس و حال حرم مطهر را پیدا کرده‌ایم. مردم در شب و روز میلاد امام رضا (علیه‌السلام) به اینجا می‌آمدند، با عشق به پرچم‌ها تبرک می‌جستند، به امام رضا (علیه‌السلام) سلام می‌دادند و با یک حال معنوی خوب اینجا را ترک می‌کردند.
انتهای پیام/ 118

http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/868123/حس-و-حال-حرم-امام-رضا-(ع)-در-غرفه-آستان-قدس-رضوی
بستن   چاپ