پیام خراسان
ماجرای سوئیت رو به گنبد امام رضا(ع) که در اختیار شهید رئیسی قرار گرفت | چرا رئیسی به «سید محرومان» معروف شد؟
دوشنبه 22 ارديبهشت 1404 - 16:54:07
پیام خراسان - به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس مرتضی بختیاری رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) و از معاونان شهید رئیسی در آستان قدس رضوی و قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره اینکه یکی از ویژگی‌های برجسته آیت‌الله رئیسی، عنایت ویژه‌ای بود که ایشان به محرومان داشتند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در اوج مسئولیت ایشان به‌عنوان معاون اول قوه قضائیه، امام جماعت مسجد جعفری ترک نمی‌شد. گاهی اوقات پس از نماز جماعت، ایشان تا نیمه‌روز در مسجد می‌نشستند و به مراجعات مردم پاسخ می‌دادند. این ارتباط نزدیک ایشان با مردم محروم، حتی زمانی که به دادستان کل کشور منصوب شدند، همچنان ادامه داشت و امام جماعتی ایشان در مسجد ترک نشد. این ارتباط ویژه با محرومان در دوران مسئولیت ایشان در آستان قدس رضوی نیز به‌خوبی نمایان شد.
زمانی که آیت‌الله رئیسی به‌عنوان تولیت آستان قدس رضوی منصوب شدند، اولین اقدامی که انجام دادند، تأسیس معاونت امداد مستضعفین آستان قدس بود. در این راستا، آقای خاکسار که در آن زمان در کمیته امداد امام خمینی بودند، با موافقت آقای فتاح به مشهد آمدند و معاونت امداد مستضعفین را راه‌اندازی کردند.
پس از آن، زمانی که بنده قائم‌مقام آیت‌الله رئیسی شدم، مأموریت‌هایی که ایشان به معاونت امداد مستضعفین داده بودند، بیشتر بر رسیدگی به مناطق محروم، به‌ویژه سه استان خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان، تأکید داشتند.
به‌طورکلی، می‌توان گفت که معاونت امداد مستضعفین آستان قدس کارهای بزرگی را در این زمینه انجام داد.
آیت‌الله رئیسی دغدغه ویژه‌ای برای رسیدگی به وضعیت زائران امام رضا داشتند، به‌ویژه زائران پاکستانی که از مسیرهای طولانی برای رسیدن به مشهد می‌آمدند.
ایشان به من گفته بودند که به مرز میرجاوه بروم و بررسی کنم که آیا امکان راه‌اندازی یک پایگاه برای زائران در آنجا وجود دارد یا نه.
پس از بازدید از این منطقه، مشاهده کردم که اداره کل اطلاعات یک مکان مناسب در کنار گمرک آماده کرده بود. پاکستانی‌ها معمولاً مسافت 800 کیلومتر را طی می‌کردند و بسیاری از آن‌ها با اتوبوس‌های قدیمی و با سختی‌های فراوان به مشهد می‌آمدند. در مسیر، بعضی مواقع این زائران با تهدیدات عناصر ضد شیعه مواجه می‌شدند.
آیت‌الله رئیسی بر اهمیت این موضوع تأکید داشتند که باید برای زائران پاکستانی امکاناتی فراهم شود تا آن‌ها بدون دغدغه به مشهد مقدس برسند. ایشان به‌ویژه تأکید می‌کردند که «مبادا پاکستانی‌ها بدون سقف و پناهگاهی در مشهد باشند». تعبیر ایشان این بود که «من احساسم بر این است که وقتی یک پاکستانی در برابر امام رضا قرار می‌گیرد و با امام رضا سلام می‌کند، امام رضا سلام او را پاسخ می‌دهند».
بختیاری همچنین درباره اینکه زندگی شخصی شهید رئیسی در دوره آستان قدس چطور بود؟ ایشان محل زندگی خودشان کجا بود و چطور زندگی می‌کردند؟ توضیح داد: محل زندگی ایشان هم جالب است بدانید کجا بوده. یک روز به حاج‌آقا گفتم که شما تولیت آستان قدس هستید و خانواده شما نیز در کنار شما هستند.
آستان قدس خانه‌هایی در اختیار داشت اما ایشان نپذیرفتند و لذا به ایشان گفتیم که اجازه دهید برای شما خانه‌ای اجاره کنیم و گفتند: «بهتر است که خانواده‌ برای مشاهده خانه‌ها اقدام کنند.»
ما سپس به خیابان طبرسی رفتیم و چند خانه را مشاهده کردیم، اما باز هم حاج‌آقا نپذیرفتند.در محل باب‌الجواد، جایی وجود داشت که از پله به سمت بالا می‌رفت و چند سوئیت در آنجا واقع شده بود. آیت‌الله رئیسی سوئیتی را پذیرفتند که از داخل آن‌، گنبد حرم حضرت رضا (ع) دیده می‌شد. در آن چند سال، آیت‌الله رئیسی و همسرشان در همان مکان زندگی می‌کردند.
مرتضی بختیاری رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) و از معاونان شهید رئیسی در آستان قدس رضوی و قوه قضائیه در برنامه «سپهر سیاست» خبرگزاری فارس به تشریح خاطرات دوران مسئولیت‌های شهید رئیسی پرداخت.
کد خبر 945510 برچسب‌ها خبر ویژه سید ابراهیم رئیسی

http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/868305/ماجرای-سوئیت-رو-به-گنبد-امام-رضا(ع)-که-در-اختیار-شهید-رئیسی-قرار-گرفت-|-چرا-رئیسی-به-«سید-محرومان»-معروف-شد؟
بستن   چاپ