پیام خراسان
بی‌صبرانه منتظر حضور رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب هستیم
سه شنبه 23 ارديبهشت 1404 - 07:56:12
پیام خراسان - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بی‌صبرانه منتظر حضور مقام معظم رهبری در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران هستیم.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، سید عباس صالحی پس از بازدید از غرفه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و افتتاح سامانه‌های فناورانه این نهاد در نمایشگاه کتاب در جمع خبرنگاران اظهار کرد: کاغذی که در کارخانه کاغذ تولید شده بود، نیازهای حوزه نشر را خیلی پوشش نداد و عملاً بخش خیلی محدودی از آن کاغذها به حوزه نشر اختصاص پیدا کردند.
ناشران هم خیلی استقبالی نداشتند بنابراین تولید آن کارخانه و کاغذی که عرضه شد، به عرصه نشر به خاطر اینکه هم کمیتش خیلی محدود بود و هم از لحاظ کیفیت مورد استقبال قرار نگرفت، عملاً نتوانست مورد استفاده قرار بگیرد. وی افزود: در حال حاضر کاغذ همچنان به واردات متکی شده است. با توجه به تغییری که در نرخ ارز در سال‌های اخیر پدید آمده طبعاً سیاست‌های دولت هم تحت تأثیر قرار گرفته است، در حقیقت پیشنهادی که ما به دولت منتقل کردیم این است که با توجه به شرایطی که در حوزه کاغذ پدید آمده، ترمیم جبرانی صورت بگیرد. این ترمیم جبرانی به اعتبار یارانه کاغذ خواهد بود، در یک زمانی چنین یارانه‌هایی معمول بوده و یا ترمیم تفاوت در افزایش یارانه‌هایی که به ناشران از بابت خرید کاغذ داده می‌شد، نامه این کار داده شده و جلسات مرتبط با آن هم در حال برگزاری است.
صالحی در پاسخ به سوال دیگری درباره حل مسئله عدم حضور کتابسازان در نمایشگاه کتاب تصریح کرد: این موضوع مشکل قانونی نیست، مشکل مراحل بعد از اجراست، کتابسازی‌های فاحشی که اتفاق می‌افتد کاملاً معلوم است. به‌عنوان مثال بدون اینکه از ناشر اجازه بگیرند، کتابی را با یک تغییر جلد چاپ و عرضه می‌کنند، در این کار حق آن ناشر که کتاب را تألیف کرده، مشخص است، ما در این بخش مشکل قانونی نداریم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: این موضوع نیز مشابه بقیه چیزها، حقوق مالکیت آن روشن است، در مراحل بعدی به‌عنوان قاچاقی کتاب باید با آن‌ها برخورد شود. در دوره قبل تلاش کردیم با یک هماهنگی بین اتحادیه ناشران و نیروی انتظامی و حوزه ارشاد یک کمیته سه جانبه‌ای وجود داشته باشد که مراحل را دنبال کنیم و بلافاصله بعد از اینکه اولین اخبار از کتابسازی رسید، برای برخورد به سراغ‌شان برویم و به نظر می‌رسد همان کمیته و کارگروه می‌تواند الان نسبت به آن‌هایی که کتابسازی و سرقت کتاب دارند.
صالحی درباره سامانه‌هایی که در غرفه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور رونمایی شد بیان کرد: این سامانه‌ها به مدیریت علمی کمک می‌کنند تا از فناوری استفاده بیشتری شود، به این ترتیب مدیریت علمی قابل اعتمادتری پدید می‌آید، اینکه شما بتوانید تراکم جمعیتی و مکانی را ببینید، به طور طبیعی به مدیریت علمی‌تر کمک می‌کند.
وی ادامه داد: مسئله بعدی کمک به کسانی است که قصد دارند در حوزه لوازم و تجهیزاتی کتابخانه با یک اعتماد بیشتر اقدام کنند. اما کار قابل توجه و مهم همان همیاری کتاب است که البته هنوز مراحل اولیه را طی می‌کند، ما هر چه بتوانیم در کتابخانه‌ها از طریق فناوری این حس را به وجود بیاوریم که وقتی فردی مراجعه می‌کند، کمک جانبی بگیرد، نوعی حس تعلق نسبت به کتابخانه برای کتاب و کتابخوانی پدید می‌آورد.
صالحی درباره موضوع کمبود نقدینگی در نهاد کتابخانه‌های عمومی گفت: نهاد کتابخانه‌های عمومی با مشکلات متعددی دست به گریبان است، منابع دولتی در شرایطی قرار دارد که منابع نسبتاً یا کاملاً محدودی است که این مقدار قدرت عمل را کم می‌کند، اما ما امیدواریم که با همتی که دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور دارند هم منابع دولتی، هم منابع عمومی هم منابع خصوصی را به کمک بیاوریم.
وی افزود: حوزه دانش یکی از این ایده‌ها بود، اگر ما بتوانیم عملاً فرصت ارتباطی مردم را با کتابخانه‌ها گسترده‌تر کنیم و این اطمینان خاطر را ایجاد کنیم که در حوزه‌های مورد تعلق‌شان می‌تواند هدیه‌های کوچک یا بزرگشان به کمک کتابخانه‌ها بیاید، فرصتی را فراهم می‌کند که حداقل منابع محدود دولتی را ترمیم کند. بودجه نهاد کتابخانه‌ها مشخص است و میزان افزایش امسال آن هم در قانون بودجه آمده است، همچنین بودجه نیم درصد از شهرداری‌ها هم گرفته شده است.
وی همچنین درباره حضور مقام معظم رهبری در نمایشگاه کتاب تهران گفت: ما بی‌صبرانه منتظر حضور ایشان هستیم.
صالحی درباره میزان اثرگذاری بن‌های وزارت فرهنگ و تأثیر آن در خرید مردم، توضیح داد: اینکه بخواهم به صورت کمی به این موضوع اشاره کنم خیلی پاسخ روشن و درستی ندارد، اما اجمالاً باید بگویم رقمی که وزارت فرهنگ تأمین می‌کند حتماً مؤثر است، اما همین مقدار هم در حقیقت به کمک فضای رونق کتاب آمده است، بی‌تردید با توجه به گرانی قیمت کتاب هر درصدی که ما کمک می‌کنیم در تشویق به کتابخوانی کمک کننده است.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره ارزیابی خود از سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: الان هنوز در نیمه نمایشگاه هستیم، اما از لحاظ فروش نسبتاً وضع خوبی را داریم و از لحاظ استقبال نیز روز به روز بهتر می‌شود.
به گزارش ایمنا، سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از 17 تا 27 اردیبهشت‌ماه 1404 با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلی امام خمینی (ره) در حال برگزاری است. هم‌زمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب 1404 تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقه‌مندان مهیا کرده است.
کد خبر 865556

http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/868525/بی‌صبرانه-منتظر-حضور-رهبر-انقلاب-در-نمایشگاه-کتاب-هستیم
بستن   چاپ