پیام خراسان
دستیار رییس‌جمهور:
فروتنی دولت به تاب‌آوری جامعه کمک کرده است
چهارشنبه 24 ارديبهشت 1404 - 11:36:13
پیام خراسان - دستیار اجتماعی رییس‌جمهور گفت: فروتنی یکی از ویژگی‌های دولت چهاردهم است که این موضوع به افزایش تاب‌آوری در جامعه کمک می‌کند.

به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، علی ربیعی روز سه‌شنبه در همایش «نخستین هفته ملی تاب‌آوری ایران» که در دانشگاه حکیم سبزواری برگزار شد، افزود: دولت چهاردهم برای داشته‌های دیگران احترام قائل است و نداشته‌های خود را می‌پذیرد؛ موضوعی که به تاب‌آوری جامعه کمک می‌کند.
وی با اشاره به اهمیت تاب‌آوری در جامعه تصریح کرد: رابطه مستقیمی بین عدالت و تاب‌آوری وجود دارد و عدالت، عنصری مهم در تاب‌آوری جامعه است.
دستیار اجتماعی رییس‌جمهور بیان کرد: از دیگر عناصر اصلی در تاب‌آوری جامعه، گسترش نهادهای مدنی است که جامعه را تاب‌آورتر می‌کند. در یک جامعه مدنی، تاب‌آوری اجتماعی و مسئولیت‌پذیری شکل می‌گیرد.
وی با بیان اینکه امید نیز از عناصر اصلی تاب‌آوری در جامعه است، افزود: اینکه چگونه امید را از فرهنگ و فرآیندهای اجتماعی بیرون آوریم تا جامعه‌ای تاب‌آورتر داشته باشیم، مهم است.
ربیعی بیان کرد: افزایش مشارکت سیاسی نیز به تاب‌آوری کمک می‌کند، لذا بایستی قدر صندوق‌های رأی را بدانیم؛ چرا که صندوق‌های رأی به تاب‌آوری جامعه کمک می‌کنند و محدود کردن آن، به کاهش میزان تاب‌آوری در جامعه می‌انجامد.
وی با اشاره به نقش آموزش در تاب‌آوری گفت: تربیت، پروژه نیست بلکه فرایندی است که از دل آن انسان‌های مسئولی بیرون می‌آیند که جامعه را تاب‌آورتر می‌کنند.
دستیار اجتماعی رییس‌جمهور ادامه داد: فروپاشی تمدن‌های بزرگ و شکست دولت‌ها در برابر عناصر خارجی، ناشی از تضعیف عناصر تاب‌آوری بوده است.
وی خاطرنشان کرد: زمانی که عناصر فرهنگی یک جامعه، کارکرد خود را از دست می‌دهند، ازهم‌گسیختگی فرهنگی ایجاد می‌شود و در چنین وضعی، جامعه‌ای که دچار بی‌تفاوتی اجتماعی و فرهنگی و فاقد تاب‌آوری است، حتی تحت تأثیر یک رسانه پوشالی قرار می‌گیرد.
ربیعی اظهار کرد: تاب‌آوری شرایطی را ایجاد می‌کند که نه‌تنها یک جامعه بر بحران غلبه می‌کند بلکه از آن عبور می‌کند؛ به گونه‌ای که بازسازی موانع پس از بحران، بازگشت به تعادل اولیه، فرصت‌یابی جدید و امکان رشد، ناشی از اهمیت تاب‌آوری است و امروز به چنین جامعه‌ای نیاز داریم.
وی گفت: خویشتن‌داری، انسان‌دوستی، قناعت و امید، برخی از مؤلفه‌های مبانی و معرفت ایرانی هستند که تداوم این ارزش‌ها ارتباط مستقیمی با تاب‌آوری جامعه دارد.
در این نشست همچنین معاون استاندار و فرماندار ویژه سبزوار در گزارشی از وضعیت دانشگاههای شهرستان گفت: 11 واحد دانشگاهی و مرکز آموزش عالی در این شهرستان فعال است که باید این ظرفیت برای توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی سبزوار به کار گرفته شود.
حامد قربانی افزود: یکی از جمعیت‌های قابل توجه شهرستان، وجود 25 هزار دانشجو است که با برنامه‌ریزی مناسب می‌توان از این فرصتی که نظام جمهوری اسلامی ایجاد کرده، به نحو احسن استفاده کرد.
وی با بیان اینکه وضعیت دانشگاه‌های شهرستان سبزوار خوب و مطلوب است، تصریح کرد: در راستای تحقق شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید»، نقش متقابل دانشگاه و جامعه و همچنین مسئولیت اجتماعی دانشگاه بسیار مهم است.
معاون استاندار و فرماندار ویژه سبزوار گفت: دانشگاه‌ها به‌عنوان پیشران توسعه پایدار محسوب می‌شوند و استفاده از این ظرفیت، به‌ویژه در زمینه تحقق شعار سال و بهبود روندهای اقتصادی شهرستان، مؤثر خواهد بود.
شایان ذکر است نخستین هفته ملی تاب‌آوری ایران از 16 تا 23 اردیبهشت 1404 به میزبانی دانشگاه حکیم سبزواری و با مدیریت دبیرخانه این مأموریت برگزار شد.

http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/869422/فروتنی-دولت-به-تاب‌آوری-جامعه-کمک-کرده-است
بستن   چاپ