پیام خراسان
قمری خاوری در خراسان شمالی دیده شد
يکشنبه 28 ارديبهشت 1404 - 11:13:07
پیام خراسان - مخاطب24- این مشاهده در اردیبهشت 1404 توسط محیط‌بان بابک قویدل نامانلو انجام شد، او نخستین‌بار در سال 1395 موفق به ثبت حضور این‌گونه در استان شده بود.
قمری خاوری از پرندگان کمیاب و مهاجر آسیاست که پراکنش محدودی در کشور دارد و حضور آن در خراسان شمالی بسیار نادر و حائز اهمیت است.
این‌گونه معمولاً در جنگل‌های تنک و مناطق باز با درختان پراکنده زیست می‌کند و شناسایی آن به دلیل شباهت ظاهری با دیگرگونه‌های قمری، نیازمند دقت بالا و شناخت دقیق پرندگان است.
ثبت مجدد این‌گونه پس از 9 سال، نه‌تنها بر اهمیت زیستگاه‌های طبیعی استان تأکید دارد، بلکه نشان‌دهنده نقش کلیدی محیط‌بانان در پایش و ثبت تنوع زیستی مناطق تحت مدیریت محیط‌زیست است. چنین مشاهده‌هایی می‌تواند در به‌روزرسانی نقشه پراکنش گونه‌ها، برنامه‌ریزی‌های حفاظتی و پژوهش‌های پرنده‌نگری بسیار مؤثر باشد.

http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/871656/قمری-خاوری-در-خراسان-شمالی-دیده-شد
بستن   چاپ