پیام خراسان - ایرنا / مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: پیشبینی میشود امسال بیش از 116 هزار و 500 تن انواع انگور از تاکستانهای استان برداشت شود که بخش زیادی از این محصول مازاد بوده و به دلیل نبود زیرساختهای کافی بهصورت خام فروخته میشود.
صفدر صفدری اظهار کرد: سطح زیر کشت تاکستانهای استان 13 هزار و 811 هکتار است که از این میزان، بیش از پنج هزار و 20 هکتار به رقم کلاهداری و حدود هفت هزار و 800 هکتار به رقم کشمشی (بیدانه سلطانی) اختصاص دارد.
بازار
![]()
وی افزود: از مجموع تولیدات پیشبینیشده، حدود 50 درصد مازاد بر نیاز مصرف تازهخوری بوده و به دلیل نبود ظرفیت کافی در واحدهای فرآوری، اغلب بهصورت خام به دیگر استانها ارسال و گاه با نام مناطق دیگر به بازار عرضه میشود.
ظرفیت صنایع تبدیلی کافی نیست
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: در حال حاضر 6 واحد فرآوری کشمش با ظرفیت بیش از هفت هزار تن، یک واحد تولید شیره انگور با ظرفیت 500 تن، یک واحد سرکهسازی با همین ظرفیت و یک واحد تولید کنسانتره با ظرفیت 10 هزار تن در استان فعال هستند.
صفدری افزود: همچنین یک واحد تولید برگ انگور نیز راهاندازی شده که محصولات آن به کشورهای اروپایی صادر میشود با این حال ظرفیت خالی قابل توجهی در واحدهای فرآوری استان وجود دارد که از فعالان بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در این زمینه دعوت میشود.
وی اظهارکرد: سالانه بیش از 13 هزار تن انگور سلطانی در استان به کشمش تبدیل میشود، اما همچنان حدود هفت هزار تن ظرفیت خالی در این بخش وجود دارد که با توسعه صنایع تبدیلی میتوان از خامفروشی جلوگیری کرد.
سرمازدگی در کمین انگور
وی با بیان اینکه بخشی از انگور تولیدی استان به دلیل سرمازدگی، کاهش بارش و سایر عوامل اقلیمی کیفیت پایینتری دارد، خاطرنشان کرد: حدود 30 درصد از محصول امسال در رده درجه سه و چهار قرار میگیرد و مناسب تبدیل به آبمیوه و کنسانتره است، اما تنها یک واحد فعال در این بخش وجود دارد که پاسخگوی نیاز فعلی نیست.
صفدری گفت: خراسان شمالی در سطح زیر کشت انگور رتبه دهم کشور را دارد و سرانه مصرف انگور در استان بین 20 تا 25 کیلوگرم برآورد میشود.
ارقام عمده انگور استان شامل «کلاهداری، کشمشی، عسکری، لعل، انگور سیاه و پیکامی» است و 16 هزارو 800 بهره بردار در زمینه تولید انگور فعال هستند.
پرورش انگور از قدیم در خراسان شمالی معمول بوده که سازگاری خوبی با اقلیم منطقه دارد و تاکداران استان فراوردههای متنوعی از جمله کشمش، سرکه و شیره انگور تولید میکنند.
از مجموع 344 هزار هکتار اراضی کشاورزی استان 148 هزار و 669 هکتار اراضی زراعی و باغی آبی و 127 هزار و 111 هکتار اراضی زراعی و باغی دیم است.
http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/874492/برداشت-بیش-از-116-هزار-تن-انگور-در-خراسانشمالی-پیشبینی-شد