پیام خراسان
فعالیت بیش از 3 هزار صنعتگر صنایع دستی در نساجی سنتی
دوشنبه 19 خرداد 1404 - 3:09:34 PM
پیام خراسان - صدا و سیما / 3هزار و 500 صنعتگر صنایع دستی در رشته نساجی سنتی خراسان جنوبی فعالیت هستند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی در نشست خبری با اصحاب رسانه و خبرنگاران به مناسبت روز جهانی و هفته صنایع دستی گفت: در استان بیش از 120 رشته صنایع دستی داریم که بیش از 80 رشته‌ی آن فعال است.
برآبادی افزود: مله بافی خوسف هنری بی نظیر است که در کشور بدیل ندارد و این رشته منسوخ شده بود، اما با تلاش‌های 10 ساله این رشته احیا شده است.
وی با بیان اینکه رشته‌های مزیت دار همچون نساجی سنتی زمینه اشتغال بیش از 3 هزار و 500 صنعتگر را در استان فراهم کرده است گفت: در حوزه سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی نیز بیش از 600 کارگاه در استان فعال است و بیش از هزار نفر آموزش دیده‌اند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با بیان اینکه در استان 2 زنجیره ارزش داریم که شامل زنجیره ارزش زرشک و زنجیره ارزش گوهر سنگ هاست، افزود: گوهر سنگ زود بازده و پر بازده است و در برخی مناطق بیش از هزار درصد ارزش افزوده دارد.
به گفته برآبادی دوره‌های آموزشی صنایع دستی که بیش از 8 ماه به دلیل نبود اعتبار تعطیل بود از هفته صنایع دستی تا پایان شهریور ماه از سر گرفته خواهد شد.
وی افزود: به منظور عدم اشباع بازار گوهر سنگ و رونق فروش آن تصمیم بر این شد که تولیدات به گونه‌ای باشد که مطابق با سلیقه مردم باشد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به چالش‌های حوزه صنایع دستی ادامه داد: معرفی صنایع دستی یکی از مهم‌ترین معضلات در این حوزه است.
برآبادی همچنین از نقش پر رنگ صدا و سیما به ویژه در ایام نوروز برای معرفی نقاط گردشگری و صنایع دستی استان قدردانی کرد.
وی افزود: فروش صنایع دستی چه در داخل و چه خارج از کشور از دیگر مشکلاتی است که به منظور رفع آن در صدد ایجاد نمایشگاه در استان‌های مقصد گردشگری هستیم.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنین پرداخت تسهیلات به صنعتگران و سخت گیری‌ها در دریافت آن را از دیگر مشکلات عنوان کرد.
برآبادی با اشاره به پرورش ایده‌های نو در تولید و عرضه و فروش صنایع دستی گفت: برای نخستین بار در استان در صدد تشکیل 3 استارت آپ ویکند تا پایان سال با همکاری پارک علم و فناوری هستیم.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به برنامه‌های این هفته گفت: شروع دوره‌های آموزشی در رشته‌ها و شهر‌های مختلف، افتتاح کارگاه‌های مختلف در همه شهرستان ها، برگزاری جشنواره‌های مختلف مانند جشنواره اسپندی بشرویه و ماه بافی در خوسف، برپایی موکب و نمایشگاه به مناسبت عید غدیر، نشست تخصصی با دانشگاه بیرجند برای تولیدات مبتنی بر دانش و بازار فروش از دیگر برنامه هفته گردشگردی خواهد بود.
بازار

http://www.khorasan-online.ir/Fa/News/878352/فعالیت-بیش-از-3-هزار-صنعتگر-صنایع-دستی-در-نساجی-سنتی
بستن   چاپ